Cakap Tak Serupa Bikin

Perhatian, entry ini ditulis ketika mood marah saya sedang menyala-nyala. Huhu....

Ok, stress dengan sorang nih. Takmo cakap laki ke pompuan. Saye akan gune h** untuk indicate jantinanya. Ok, dia nih idea tinggi melangit. Kalau bercakap tue berapi2. Sure akan nampak hebat di mata orang yang tak kenal. Tapi haihh, keje tak jalan langsung!

Everyone is talking about h**. I repeat, EVERYONE! No matter yang deal direct or tak deal langsung dengan dia. Tapi dia tak tahu kot seme orang bercakap pasal dia. Saye kadang2 sampai jatuh tahap kesian and nak cakap kat dia sendiri.

Teringat kata2 BD baru, kalau main cakap jer problem takkan selesai. Kite kene jadi solution untuk problem tue. Betul sangat. Daripada komplen2 ngumpat2 belakang, baik bitau jek. Dia pun berubah, kite pun tak berdosa sangat. Tapi atas nasihat a few orang, saye tak dibenarkan bitau. Huhu...

Ok, back to h**, bengang kat dia sebab tak independant. Seme nak harap orang tolong buat keje untuk dia. Pastu edit2 sket, then claim tue keje sendiri. Pastu bengang sebab mulut bising membebel penatla banyak keje la. Lelebih dia exaggerate keje dia yang bergunung-ganang, tapi bila saya siasat cakap jer lebih.

Biasalah, dah jenis yang tak biasa buat keje. Bila dapat keje sekecik semut pun terasa cam sebesar gajah. Rimas pulak hari2 dengar cakap busy stress dengan keje saiz semut dia tue. Nak jek saya listkan keje saye compare sendiri dengan dia biar dia tau sedar sket orang lain lagi banyak tanggungan, tak larat dah nak pikir masalah keje dia.

Eiii tak sukenye dengan orang cakap banyak tapi keje tak jalan. I envy orang yang nampak diam tapi end up saye tahu he/she is somebody yang saya tak expect. I know a few people like that. Saye nak try contohi orang camtu. Still a long journey to reach that. Will keep on learning. Not keep on talking!

Heh emo. Tapi dah lega. Okay seriously dah lega. Rasa cam taip nie senafas jek. Punyela laju. Haha! Ok sekian luahan geram harinie. Nanti cite mende2 happy plak. Huhu...

8 comments:

jengae May 7, 2009 at 8:24 PM  

wahahahah..tahniah kerana berjaya menaip dlm satu napas.

dengar pon da rasa berbulu apetah lagi kalo berada kat tpt ko kunaz.
gile letih kne berhadapan org camtu!!! tekanan giler kalo asek2 kne coverkan kje die las2 die dapat nama..waaa pandai pungpang2..propah smer...yg penting org nampak die buat byk kerja..homaigod so GOMEN!!!

Parchy May 8, 2009 at 1:28 AM  

yelah aku sokong point ko. walk what we talk. kurang ckp, kerja rajen

syahnad May 9, 2009 at 11:36 AM  

jgn emo makcik. nanti cepat kedut. kita dh tua tau

kunaz May 9, 2009 at 12:58 PM  

ngaaa! hihi.. jengga, ko mmg tere support emosi aku. haha!

yeah paci. stuju2.

oit sanaz! aku emo siang hari, mlm hari aku pakai krim anti kedut. so okla.. haha!

Ashraf.K May 11, 2009 at 4:09 PM  

bgtau pet sack mamat/minah tu amik aku keje lg bagus.. haha

kunaz May 11, 2009 at 7:58 PM  

ha tula kn. snang kije aku kalo ko 1 grup dgn aku. cam etp lu kan. haha!

suna May 11, 2009 at 10:24 PM  

weh kunaz...kat tempat aku pun ada 2-3 orang perangai mcm hantu tu. Tak caya tanyer ceni...haha..sabar je laa...

kunaz July 23, 2009 at 12:56 AM  

huiks miss reply komen nih. sape sape? nnt gosip k! haha kepoh...

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.