Borneo Games 2009

Ingat tak, dulu masa memule masuk SKO (May, last year) saye terus dibuli kene wakil SKO for Borneo Games. Masa tue buat kat KK Sabah. We performed really great but then I had a serious shoulder injury.

Borneo Games nie adalah annual event, and this year buat kat Miri plak. And I didn't participate in any of the sports event! Huhu... Nak buat camner. Bahu pun takleh berkasar mane sangat lagi, tetibe datang sakit kaki. Plus, abah meninggal masa SKO Games. SKO Games adalah tempat pemilihan untuk ke Borneo Games. Balik dari abah meninggal plak, keje bertubi2 kat ofis, makanya tiadalah berkesempatan untuk main sports tahun nie.

It's ok. As a replacement I joined one of the committees - opening and closing. This is my worst involvement for god sake. I was too busy and couldn't attend 90% of the meetings. Dah banyak kali plan nak tarik diri tapi komiti member sangat baik dan bagus, seme kasi peluang suruh stay.

3 days before the opening ceremony was so hectic. Owh forgot to mention, Larissa joined this committee too. Dahlah tengah musim WPB where kami berdua jek yang handle bende nie (without any other backups) Meeting WPB almost hari2. Bende nak submit almost selang sehari. Opening Borneo Games plak buat kat Eastwood.

Bape kali sehari saye terpaksa ulang-alik Eastwood-SKO. Nak gile rase trying to commit to both. Last2 terpaksa alternate, time Larissa kat ofis, I'll be at Eastwood. But there were times yang memang 2-2 terpaksa bekerja keras back to back at the ofis.

But end up, it was a great event. Semua berjalan lancar. SKOMC puji our committee cakap excellent opening. Huhu... Paling terharu bila part archery to menjadi. Well, 3 archers kene panah dari atas stage ke floating structure dalam tasik. Anak panah yang ade api, so bile kene structure atas pontoon tue nanti dia akan menyala2.

Sangat cuak sebab masa rehersal asek fail jek. Lebih 15 batang anak panah tak kene. Risau gile kitorang. But then malam real event to, 3-3 anak panah masuk serentak and api menyala dengan gilang gemilang. Yeay! (ape saye merepek nih)

So semalam dah start competition tapi saye tak pegi tengok satu pun. I really need a day off. 2 hari tak sempat mandi. Huhu... And harini plak (which is kejap lagi) dah kene pegi Eastwood balik to prepare for closing ceremony plak.

Owh lupe nak cakap, malam opening tue, hubby terpaksa stay rumah tolong jaga anak Tpot. Haha! Sian hubby, saye makan sesedap kat Eastwood sambil dengar band nyanyi, dia kat umah jaga anak, anak orang plak tue. Haha! But he loved his time with Adri too (anak Tpot). Adri dah besar. Dah pandai robek2 muke and tarik2 rambut orang. Haiiyaa...

Btw, ade jumpe a few x-utpians masa malam opening - Maya, Wan Hariz, Wan MSR. Hope to see more soon. Oklah sekian laporan Borneo Games 2009.


0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.