Backbone & New Planner

Actually dah 3 weekeds tak dapat spent masa bebetul dengan hubby. Last 2 weeks sebab Borneo Games, last week jadi committee Tilawah Al-Quran, and this week hubby kene pegi offshore plak. Huhu..

Btw, last week saya pegi buat treatment untuk tulang belakang saye yang makin horror sakit tue sampai trainee cakap saye jalan cam mak nenek. And tadaa! Yess now dah jadi much much more better. Jalan pun laju and aktif balik dah. Hehe...

Pana and Ola yang propose. Pana cakap, belakang dia yang bongkok dari sekolah rendah dah betul balik dah. The treatment is not very easy anyway. Memula dia cam buang angin kat belakang badan pakai tulang gajah. My skin is very sensitive FYI. So bila dia toreh2 camtu memang merah and melecet2. Then dia tampal koyok herba kat tempat dia toreh tue and kene biar 2 jam.

2 jam tue saye balik umah. Sakit sampai tahap saya meracau2. Abih barang dalam umah saya tendang. Nangis2 tahan pedih. Takley tido langsung 2 jam tue. Rase nak jek masuk fridge kat tempat ais tue sampai abih 2 jam. Nazak gile tahan sakit.

After dah bukak koyok tue baru dia betulkan tulang. Waaa! Abih satu badan bunyi kruk krak kene belasah. Lemah semangat, especially part yang dia putar leher tue. Macam cite dalam TV yang pusing kepala sampai orang mati tue. Cuak gile sampai saye tanye "Penah tak ade orang mati buat treatment nie?" Because I think I was going to die that day. Haha!

Dia letak lutut kat belakang, tolak ke depan and tarik badan saye ke belakang dengan cepat and kuat. Nak terkeluar paru2. Pastu suruh mengiring. Dia tolak bontot ke depan and tarik pinggang ke belakang. Macam2 la dia belasah badan saye aritu. Haiiihh! Nak sihat nye pasal. Haha! But seriously, dah much more better dah. Alhamdulillah...


New Planner

Yes now, got a new planning engineer in our team. Asraf. Dulu dia dari KLCC, then masuk BWE under operation sebab wife dia keje SKO. Then now kene transfer masuk planning section plak.

We are so blessed with this new chart. It's been a year already, only me and Larissa who need to struggle hard to take care of the planning section. Now dah tambah sorang, and a great one! Yelah, partner 300 orang pun if takley harap and takley wat keje baik takyah ade kan. Huhu...

Masa 1st week Asraf masuk planning dia dah tunjukkan semangat teamwork yang kuat. Cam aritu me and Larissa had to stay back late, and Asraf stay sama walaupun it has got nothing to do with him. But his ownership is so strong and always feel like he's as a part of the team. Stay jugak tolong mane yang patut. Terharu.

And everyday almost sejam sekali dia datang at my workstation asking a lot about planning nyer keje. Mintak ajar itu ini. I was like "Hey rilek Asraf, I don't expect you to learn everything in a week" Huhu... great guy. He was doing good in operation section before, just orang tak nampak sangat sebab dia pun bukan jenis yang show off.

So, legalah. Nanti bila saye dah tuka department, Larissa doesn't have to worry much. She has a great and better replacement!


0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.