Posts

Showing posts from May, 2009

Backbone & New Planner

Actually dah 3 weekeds tak dapat spent masa bebetul dengan hubby. Last 2 weeks sebab Borneo Games, last week jadi committee Tilawah Al-Quran, and this week hubby kene pegi offshore plak. Huhu..

Btw, last week saya pegi buat treatment untuk tulang belakang saye yang makin horror sakit tue sampai trainee cakap saye jalan cam mak nenek. And tadaa! Yess now dah jadi much much more better. Jalan pun laju and aktif balik dah. Hehe...

Pana and Ola yang propose. Pana cakap, belakang dia yang bongkok dari sekolah rendah dah betul balik dah. The treatment is not very easy anyway. Memula dia cam buang angin kat belakang badan pakai tulang gajah. My skin is very sensitive FYI. So bila dia toreh2 camtu memang merah and melecet2. Then dia tampal koyok herba kat tempat dia toreh tue and kene biar 2 jam.

2 jam tue saye balik umah. Sakit sampai tahap saya meracau2. Abih barang dalam umah saya tendang. Nangis2 tahan pedih. Takley tido langsung 2 jam tue. Rase nak jek masuk fridge kat tempat ais tue sampai…

Wishlist

I have altogether 10 items in my wish list (but some items got sub-items too. duuuhh...) and I really can't wait to have all 10 at a time. Tapi seme pakai duit, which means saye terpaksalah bersabar month by month. Sik mampu bah...

1 item dah berjaya dapat on April. And today, I'm going to strikeout another item in the list. Heeee suke suke... I'm going to buy a sewing machine today!!! It's supposed to be for my 1st anniversary gift this coming August but then the temptation is so high that I can't stop myself from getting it now.

Cani ceritanya. Dulu kan saya dah bising2 nak sambung belajar menjahit, just couldn't find the right time yet. But yesterday me and Ruby had spent our lunch hour at one of the sewing centre near our office. The fees are so affordable and we can immediately start!

Actually, I'm not so excited to start the class earlier since my to-do-lists are still packed and I think I cannot cope to slot in another activity inside the list. Too much…

Positive

I lost my pendrive a few days ago (or is it weeks ago? I lost track) Got soooooooooo many important documents inside it. I've developed one database. I took 2 months to develop it and it's in the pendrive too, without any other backups. And so many many other documents. Haiiihh.. It's okay. I've lost a dad, and it's just a pendrive....


Private Blog

Dah decide. Takkan privatekan blog. Somebody might terasa dengan a few entries of mine, but then it's a good thing what. Kalau tak tulis kat sini, diorang tak tahu. Takde initiative nak berubah. Because I'm not a person who's easy to express my feeling directly in front of the face of the person. Marah ke benci ke, susah nak luah. Hati sakit, orang tue pun tak tau kan. So sape makan cili, dialah yang terasa pedas kan. Tak suke, just walk away from this blog. Don't ever dare to type kunaz.blogspot.com in your web browser. Heh, bapak garang...

It's not like I write everything here. I know many dirty secre…

Borneo Games 2009

Ingat tak, dulu masa memule masuk SKO (May, last year) saye terus dibuli kene wakil SKO for Borneo Games. Masa tue buat kat KK Sabah. We performed really great but then I had a serious shoulder injury.

Borneo Games nie adalah annual event, and this year buat kat Miri plak. And I didn't participate in any of the sports event! Huhu... Nak buat camner. Bahu pun takleh berkasar mane sangat lagi, tetibe datang sakit kaki. Plus, abah meninggal masa SKO Games. SKO Games adalah tempat pemilihan untuk ke Borneo Games. Balik dari abah meninggal plak, keje bertubi2 kat ofis, makanya tiadalah berkesempatan untuk main sports tahun nie.

It's ok. As a replacement I joined one of the committees - opening and closing. This is my worst involvement for god sake. I was too busy and couldn't attend 90% of the meetings. Dah banyak kali plan nak tarik diri tapi komiti member sangat baik dan bagus, seme kasi peluang suruh stay.

3 days before the opening ceremony was so hectic. Owh forgot to mention,…

My Bestfriends' Weddings

Waaaaa!!! Ramainye kawan2 baik yang mahu kawen May-June nie. Jap nak try list mane yang ingat. Tapi date tak ingat sangat. Will fill in the dates once I manage to confirm with them.

Nazifa (May 09)
Fahima (06/06/09)
Faizah (31/05/09)
Suryadi (13/06/09)
Ee (05/06/09)
Doi (04/06/09)Zaza (07/06/09)Anis Sabrina (06/06/09)Farah Izyan (01/06/09)Sumaiyyah (May 09)

Isskk stress plak. Seme date dekat2. If saya kebetulan kat semenanjung, bleh pegi sekali harung seme sekali. Huhu... Erm, if I miss out any names, let me know ya. If tak dapat pegi pun, at least leh take note kawan2 yang bakal berbahagia nih. Huhu...

Happy happy for them. Selamat kawen2 semua. Semoga semua berjalan lancar. Semoga diberkati. Semoga bahagia2, sayang2, cinta2... Haha cam haper wish. Sayang and rindu gile kat korang!


Big Apple

Image
Best siot cuti hari Jumaat. Last week pun cuti hari Jumaat (Labour Day) and this week Wesak Day plak. 3 days of weekends seems so perfect lah. Hilang abih stress kat ofis. Huhu... Can anyone propose to PETRONAS management to work 4 days a week only? Mau kene buang keje pasni. Ciri-ciri pekerja tak cemerlang sungguh. Hihi...

Btw nak cite, kat Miri nie supermarket terbesar adalah Bintang Plaza. Terbesar pun, saiz dia lagi kecik dari Sogo kat KL tue. Haha! But then, Bintang Plaza is going under massive renovation now. It's getting bigger now and I love its new design.

Banyak kedai yang tak pernah ade kat Miri nie dah start ade. The biggest example is Big Apple. 3 kali saye pegi sana, queue panjang gile nak mampus. But then semalam me and hubby berjaya gak beli donat kat Big Apple too.

We bought a box of Big Apple donuts. Seme sedap but here are my favourites:


It's Alien (top) and Cheese (bottom). I've been waiting for Dunkin Donuts to arrive Miri, but then I feel like Big Apple …

Cakap Tak Serupa Bikin

Perhatian, entry ini ditulis ketika mood marah saya sedang menyala-nyala. Huhu....

Ok, stress dengan sorang nih. Takmo cakap laki ke pompuan. Saye akan gune h** untuk indicate jantinanya. Ok, dia nih idea tinggi melangit. Kalau bercakap tue berapi2. Sure akan nampak hebat di mata orang yang tak kenal. Tapi haihh, keje tak jalan langsung!

Everyone is talking about h**. I repeat, EVERYONE! No matter yang deal direct or tak deal langsung dengan dia. Tapi dia tak tahu kot seme orang bercakap pasal dia. Saye kadang2 sampai jatuh tahap kesian and nak cakap kat dia sendiri.

Teringat kata2 BD baru, kalau main cakap jer problem takkan selesai. Kite kene jadi solution untuk problem tue. Betul sangat. Daripada komplen2 ngumpat2 belakang, baik bitau jek. Dia pun berubah, kite pun tak berdosa sangat. Tapi atas nasihat a few orang, saye tak dibenarkan bitau. Huhu...

Ok, back to h**, bengang kat dia sebab tak independant. Seme nak harap orang tolong buat keje untuk dia. Pastu edit2 sket, then claim tue …