Nurul Shukor



Yeahh!! That's Nurul Shukor, the most famous makeup artist in Malaysia. Makeup artist rasmi Siti Nurhaliza, Camelia, etc. Dah lama nak pegi makeup course Nurul Shukor nie, tapi selalu takde kesempatan. But then, bile dengar news yang course fee dia dah nak naik starting from March, saye cecepat register 28Feb-1Mac yang lepas.

I used the free ticket that I got from MAS. Dulu ade meeting banyak2 kat Peninsular, so dapat 2 open ticket untuk pegi balik. So, dah jimat kat transport. Alhamdulillah. Hotel plak, saye tido kat Tune Hotel jek. RM60 jek semalam. Save cost sungguh. Haha!

The course was superb and marvellous except for the time management. 1st day kelas start lambat almost 2 jam. 2nd day lagi horror, instead of kul 11 am, kul 2.30 pm baru start. And my flight was on 8.40 pm at KLIA. Masa 2nd day kire saya dapat attend half day jelah. Tapi still ok, sebab 2nd day tu practical only. Kesian kat my partner ah. Saye mekap dia rush2, dia mekap saye pun rush2. Huhu..

Overall sangat puas hati. Nurul Shukor sangat mesra and tak kedekut ilmu. Habih seme tips dia ajar. And the funny thing was, kami participants nie banyak kali buat2 tak pandai, padahal saje je nak rasa sentuhan Nurul Shukor kat muka sendiri. Haha! Puas hatilah dapat jumpa diva mekap nih.




Sori sayang, memula saye berdiri je tau sebelah Nurul Shukor nie nak amik gambar. Sekali dia yang peluk saye rapat2. Huhu.. Don't worry sayang, he's harmless (or should I say she?) huhu... Lainla kalo Ako Mustapha yang peluk saye kan. Wahaha dah merepek dah...

Hawau.. Haha! Ape kebende ntah maksud hawau nih, tapi Nurul Shukor dok sebut mende nie 2-3 minit sekali. Haha! Masa kelas nie, ade gak a few participants yang kenal saye and pernah contact2 saye via email/SMS tanye pasal mekap dulu2. Segan plak. Punyela takmo orang kenal kalo bleh. Huhu...



Purse Hilang

Ha, selain kelas mekap ade la satu pengalaman pahit-manis kat KL nie. 1 malam tue pegi KLCC dengan Amy (one of the participant) and her husband untuk beli barang MAC. Lokasi wajib singgah tiap kali turun KL. Huhu... Amy and the husband sangatla best, sporting, lawak, etc. Hasben dia layan jek kitorang pi shopping memane.

Alkisahnya, mase tengah makan kat foodcourt, I dropped my purse somewhere. Sob sob... so sad. Dah abih makan baru perasan. Tanye orang kedai, tanye makcik cleaner, etc seme tak nampak. I was so clueless. But then, sebbaik ade Amy and the husband. Diorang yang kasi banyak solution kat saye.

Memula diorang bawak saye pegi counter lost and found kat KLCC tue. Isi2 borang seme. Orang counter suruh pegi buat report balai polis plak. Diorang pun bawak la saye pegi balai polis. On the way, saye kenselkan seme kredit kad and ATM card yang saye ade. Masa tue dah malam, dalam kul 10 malam.

Tapi saye tak berjaye go through Citibank nye customer service. Amy and the husband hantar saya pegi main branch Citibank. Kat situ ade cam telephone yang direct ke customer service. Kat Citibank tuelah tetibe saye ade dapat satu panggilan dari sorang akak yang cakap dia jumpe purse saye.

Waaaa... Saye and Amy melompat2 hepi. Pastu hasben Amy bawak kitorang pegi umah akak tue plak untuk amik purse. Pandan Indah tak silap. Alhamdulillah seme selamat. Pastu diorang hantar saye pegi hotel plak. Memang tak terbalaslah budi Amy and the husband. Saye doakan diorang selalu murah rezeki and diberkati dunia dan akhirat.

Owh, hasben Amy muke and perangai sebijik cam Syahnaz. Saye dok tahan gelak jek tengok hasben dia sebab teringat kat Syahnaz. Haha! Hope dapat jumpe diorang lagi one day. So, saye sekarang tengah papa kedana takde kad ATM and kad kredit. Tengah tunggu replacement cards. Huhu...

7 comments:

f a i z a h 's March 8, 2009 at 9:26 PM  

tibe2 rasa nk blaja make up la kunaz...haha~! nk make up utk suami jgk nti kn? muka kunaz tuh nurul shukor tuh ek yg make-upkan? cantik sgt2...ehe...

kunaz March 8, 2009 at 9:30 PM  

eh takla. tu partner kunaz yg mekap. tp ade gak gedik2 suh nurul shukor tacap2. hikhik..

tp tu versi dh padam2 mekap sket sbb nk rush ke airport pastu. malu laa gi airport pakai bulu mata palsu seme. haha!

ha sile2.. blajalah mekap. haha!

jengae March 9, 2009 at 11:49 PM  

siyes cantik siut mekap ko yg ni..ape je yg ko da padam2 tu? tp soft2 gini sesuai la..tak sakit sgt menengok kalo telebih sgt...

anyways..congrats upon ur course..smoga kunaz bertambah2 maju jaya..pasni bleh kee dapat sentuhan (free) kunaz lagiii ekekeke...

k kunaz..kesimpulannye...blog ko ni akan private takkk nervous makcik~~~

jengae March 9, 2009 at 11:50 PM  

oh dan aku nk ckp..alhamdulillah jumpe gak wallet ko tu kan...
eventho susa takde Kad2 ko tu..tp better dari ko kne go tru lg mcm2 hal in the future...kan kunaz kan..i knw u're a very positive person..u can handle this in a very2 positive wayy gitu..

kemsalam kat zak..i miss u guys...

kunaz March 12, 2009 at 8:18 AM  

jengga! waaaa terharu gile babas aku bace komen2 ko. tq2. ha'a tol2, lg tensen kalo ilang btul sebab lesen2 ic seme ade dlm purse tu. lg sakit dr ilang kad atm/kredit kn? huhu

zak kem slm blk kt ko. mehla wey dtg miri. diorg ckp awan miri cantik utk amik gamba. huhu..

owh psl mekap tu, aku dh wipe eyeshadow, blusher, eyeliner seme tu. biar jd nipis seme. bulu mate palsu pn xdak dh tu. ha buleh2, sile kawen cecepat nnt aku touch n go ko. haha!

weh aku pn tatau. ade yg nk aku off, ade yg marah off. dh xde hala tuju dh aku ni. haha! uiks byk lak komen. take care jengga. mmuaahhs!

bijoux March 17, 2009 at 7:23 PM  

weh aku suke gile la ur face. mekap mcm tu cuntet giler. boleh je bedal buat jalan2 kat kotaraya y gila itu. tp jgn la buat pkai kt kemamang ok. pelik ja org tgk nnti ingt mu ni org lua.hahaha. muah!!

Anonymous September 3, 2012 at 2:43 AM  

Nurul shukor ni lelaki atau perempuan ya?

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.