Mercun

Chinese new year dah abih, tapi mercun2 para kaum Cina di kejiranan saye nih blum abih stok lagi kot. Tiap malam dok meletup2. Bergegar jantung saye. Piju cakap, rumah nie dah macam kene kepung oleh tentera Israel.

Kalo nak main pun, janganlah main kul 3-4 pagi. Orang nak tido laaa.. Kalo nak main sangat, pegi main kat kubur Cina laaa... Diorang tido tak bangun2 dah. Haiihhh!! Kalo saye ade senapang, nak jek tembak sorang2. Pastu baling kat kubur Cina.

Yer saye tau, tak gune pun membebel kat sini. Tapi nak gak membebel. Haha!

3 comments:

Ashraf.K February 15, 2009 at 11:14 AM  

kubur cina ada antu lompat2. derang takut. derang nak halau antu lompat balik kubur tu pasal baling dari rumah je.. haha

nadxoxo February 16, 2009 at 10:09 AM  

3-4 pagi main mercun?? gila apa? aduhai..diorg takleh tdo kot. tu yg main mercun supaya org len takleh tdo gak cam diorg. dengki. haha

kunaz February 17, 2009 at 1:16 PM  

hahaha! merepek ah ko ashkam. owh btw kn korang, lepas post entry tue diorang tak main mercun dah. best best.. huhu...

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.