Bored Workshop Ever!

Haiiihhh... Haha! Start2 dah mengeluh. Huhu.. Arini pegi attend 2009 Production Optimization Workshop kat Eastwood. 2 hari, esok last.

Got 6 teams altogether. Team untuk subsurface adelah team 2 di mana ade seme orang BWE yang attend workshop nie dalam group tue. Ade 5 orang BWE yang attend, and 4 orang masuk team 2 yang sememangnya driver dia adalah BWE.

Tetibe saye seketul tercampak kat team 5, team pasal platform shutdown. I spent days with Larissa to prepare materials for subsurface team, and then I have to be useless, contribute nothing in the other team. Shit!

And team 2 sangatlah productive berdebate pasal wireline and production enhancement di mana saye pun patut involve. Awal2, Raymond dah tarik nama saya letak dalam team 2 jugak, tapi organizer suruh gak saya maintain team 5.

Throughout the workshop, ape yang saya boleh buat hanyalah cross check if there're any clashing jobs prior to the shutdown, tapi bende tue 5-10 minit dah siap. The rest, saya hanya diam, dengar sambil tahan ngantuk yang amat.

And I'm not that type yang akan try jugak nak bercakap walaupun takde bende nak cakap. Bese orang akan rasa hebat kan if dapat bercakap walaupun the points aren't really there. Yeah you can blame me for that, tapi saya memang tak suke nak menonjol tak tentu pasal. Haha!

Dalam kepala sibuk calculate how many hours I have wasted sitting there doing nothing. If dok ofis, dah banyak keje yang siap. Pastu masa time tea break, saya pegi balik ofis. Jumpe Iskandar, membebel2 stress buang masa kat workshop. Iskandar gelak jek. Huhu...

Esok last day. Kene present ape yang team group diskas arini. Memula diorang buat lawak suruh saya present. Urghh, malas nak layan. Logikla sket. Nie bukan presentation zaman sekolah. Nak present kat management, biarlah department yang jadi main driver yang master skop tue yang present. Dahla sesuke hati letak saye kat tempat takde kaitan, pastu suruh present mende tatau pape. Haiihh...

Iskk teruknye saya membebel. Just geram. Dah spent masa buat presentation pax, tapi end up orang nampak saye tak buat pape sebab tetibe kene masuk group lain. Pastu tatau pape kat group orang lain. Pastu wat bodoh. Pastu buang masa. Pastu orang suruh present.

Ok, sekian bebelan harini. Nak pi masak dinner plak. It's family time!! Yeahh!!


0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.