1st Week of Living Together

Tiap minggu memangla saye tak saba tunggu weekend, but this week memang tak sabar tahap takley handle. Kenape? Ini kerana tiap pagi saya kene bangun tido jam 4.30 pagi.

Ok, keje hubby kat Delcom tue, akan ade 1 minggu turn dia kene kuar before 5.30 pagi untuk amik report kat Kg Melayu and bawak report tue pegi ofis. Report tue nanti akan dipakai untuk meeting kat BWE kul 7.30 pagi tiap hari.

So, it happened to be hubby's turn masa minggu 1st dia keje tue. Makanya, terpaksalah bangun kul 4.30 pagi nak siapkan breakfast untuk hubby. Jadual tido maintain sama, jadual bangun terawal, makanya sangatlah mengantuk saye tiap hari.

Kebetulan lak tengah ade banyak keje 2-3 ari lepas. Before this, keadaan kat ofis agak aman. Bad weather, so takley wat keje kat offshore, so tak banyak sangatlah kejenye. But last week, time tak cukup tidurlaaa dapat banyak keje. Balik umah nak kene masak lagi untuk dinner.

So, semalam (Jumaat) saya gi bantai tidur kul 9 malam and bangun kul 5.30 pagi. Lepas solat subuh, sambung balik sampai kul 10 pagi. Hahaha! Buruk tol perangai. Owh malam tue, before tido, hubby yang tolong masak sebab saye dah pancit takley pam2 dah. Hubby masak kari ayam, telur dadar dengan sayur goreng.

Hubby memang terer masak. Masa kat UTP lu kami selalu rotate masak and makan kat parking kete belakang blok V5 baru tue. Memory remains. Huhu... Tenkiu sayang...

Pastu arini satu hari dok kemas rumah. Sejak hubby balik, tak sempat kemas beg dia lagi. Arini terpaksa re-organize almari baju sebab before this almari tue penuh dengan baju saye jek. Arini kene modify sket, kasi space kat baju hubby.

So, sepanjang minggu lepas rumah memang bersepah cam supermarket pecah (instead of tongkang pecah). Kesimpulannya, minggu pertama sebagai fulltime wife sangatla tak cemerlang.

Lesson learnt, iron baju hubby untuk 5 hari terus during the weekend. Then beli hanger kayu untuk sangkut seluar keje hubby yang dah iron so that takde kesan crease. Yang paling penting, kene tido awal sket dari biasa. Huhu...

Takpe2, learning process. Waahh seronoknye hubby dok sekali! Esok Piju balik Terengganu seminggu. So, berdua-duaan jelah dengan hubby minggu depan. Hehe...

4 comments:

~lalala~ February 8, 2009 at 10:51 AM  

hape? bgn awal gile? okeh. xnk kawen ah. sekian.. whee~

kunaz February 9, 2009 at 8:43 PM  

haha! bongok conclusion ko intan. alaa 4.30 tu kire 5.30 ah time semenanjung. cume br start wat kan, makenye memang out. haha! sile kawen! haha!

jengae February 14, 2009 at 7:45 PM  

hi kunaz!!! aku rasa ko dah mcm wife yg cemerlang dah...salu masak2 ape smer kan..bagusnyer...

keep up kunaz!!!

kunaz February 14, 2009 at 11:56 PM  

hoho. thanks jengga. bsmangat aku bace komen ko. huhu..

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.