Posts

Showing posts from February, 2009

I'm Switching To Private

Ok, this is going to be my last entry before I make this blog private. I'll leave this entry here for a week before officially switching it to a private mode.

Someone said I have to delete or edit some parts of the entries, especially regarding my working life. And I'm not very interested in doing that, so I'll go for another option. So, only invited readers can read this blog after this. So, anyone who wants to be invited, kindly email me at ez_enn@yahoo.com and I'll grant a permission for you to read my blog.

I have a bunch of hot updates that I cannot make it today. I'll update them one day, and of course in a private mode. It's not going to be private forever. Just wanna satisfy certain people who think that my blog brings certain level of harm to certain groups of people. I might open it for public one sweet day. So, sayonara~~~

Aku Kini Isteri...

Image
Lamanya rasa tak update. I have a new blog now. It's been 3 weeks since I started reporting everything to my new blog. Yes, the blog is my husband. Hehe... The background song for this post is a classical song for a loving couple. Dedicated this to my beloved husband.

Ok, I'm now a wife to a wonderful husband. Sometimes, we still can't believe that we are already married. It's not really that sometimes, it's almost most of the time that any one of us will start asking "Kite dah kawen ek sayang?" Huhu...

Being a wife is so meaningful. Lifestyle changes, but it is for the better. I enjoy the routine of asking hubby's permission everytime I want to go out somewhere. I enjoy my new responsibility to serve to the husband. I enjoy cooking for him since he loves my cook. A tip here, put love in your cooking and it will taste great. Huhu...

Syurga seorang isteri di bawah tapak kaki suami, tak salah penat lebih sket demi sebuah syurga kan (hopefully masuk syurga …

Dipaksa Amik MC

Walaupun tajuk post nie kedengaran agak bajet, like "Eii dah dapat MC bajet taknak MC" (haha!) tapi terimalah hakikat bahawa ini adalah satu kebenaran yang hakiki (ape saye merepek nih).

Alkisahnya, kaki kanan saye dah almost sebulan ade ketulan kat bawah buku lali. Sangat sakit bile berjalan, kene terjingkit2. Sakit sebelum hubby datang sini lagi. Jadi cepat penat if byk berjalan and berdiri. Betis jadi tegang sebab asyik berjingkit. Kaki kiri pun cepat lenguh sebab terpaksa tampung my whole body since saya banyak limitkan pergerakan kaki kanan. Dahla berat badan cam ikan paus.

Last 2-3 weeks dah pegi klinik. Dapat 2 jenis ubat makan and 1 ubat sapu. Doktor cakap saya maybe ade terseliuh somewhere tapi seingat saya takde plak. Weekend lepas kaki saye jadi makin bengkak and urat kembang sana sini.

So tadi kul 11 pagi saye gi klinik tue sekali lagi since ubat dah abih. Doktor tengok kaki terus suruh MC 2 hari. Saya nego dengan doktor suh kasi untuk next week sebab banyak keje ka…

Mercun

Chinese new year dah abih, tapi mercun2 para kaum Cina di kejiranan saye nih blum abih stok lagi kot. Tiap malam dok meletup2. Bergegar jantung saye. Piju cakap, rumah nie dah macam kene kepung oleh tentera Israel.

Kalo nak main pun, janganlah main kul 3-4 pagi. Orang nak tido laaa.. Kalo nak main sangat, pegi main kat kubur Cina laaa... Diorang tido tak bangun2 dah. Haiihhh!! Kalo saye ade senapang, nak jek tembak sorang2. Pastu baling kat kubur Cina.

Yer saye tau, tak gune pun membebel kat sini. Tapi nak gak membebel. Haha!

Bored Workshop Ever!

Haiiihhh... Haha! Start2 dah mengeluh. Huhu.. Arini pegi attend 2009 Production Optimization Workshop kat Eastwood. 2 hari, esok last.

Got 6 teams altogether. Team untuk subsurface adelah team 2 di mana ade seme orang BWE yang attend workshop nie dalam group tue. Ade 5 orang BWE yang attend, and 4 orang masuk team 2 yang sememangnya driver dia adalah BWE.

Tetibe saye seketul tercampak kat team 5, team pasal platform shutdown. I spent days with Larissa to prepare materials for subsurface team, and then I have to be useless, contribute nothing in the other team. Shit!

And team 2 sangatlah productive berdebate pasal wireline and production enhancement di mana saye pun patut involve. Awal2, Raymond dah tarik nama saya letak dalam team 2 jugak, tapi organizer suruh gak saya maintain team 5.

Throughout the workshop, ape yang saya boleh buat hanyalah cross check if there're any clashing jobs prior to the shutdown, tapi bende tue 5-10 minit dah siap. The rest, saya hanya diam, dengar sambil t…

1st Week of Living Together

Tiap minggu memangla saye tak saba tunggu weekend, but this week memang tak sabar tahap takley handle. Kenape? Ini kerana tiap pagi saya kene bangun tido jam 4.30 pagi.

Ok, keje hubby kat Delcom tue, akan ade 1 minggu turn dia kene kuar before 5.30 pagi untuk amik report kat Kg Melayu and bawak report tue pegi ofis. Report tue nanti akan dipakai untuk meeting kat BWE kul 7.30 pagi tiap hari.

So, it happened to be hubby's turn masa minggu 1st dia keje tue. Makanya, terpaksalah bangun kul 4.30 pagi nak siapkan breakfast untuk hubby. Jadual tido maintain sama, jadual bangun terawal, makanya sangatlah mengantuk saye tiap hari.

Kebetulan lak tengah ade banyak keje 2-3 ari lepas. Before this, keadaan kat ofis agak aman. Bad weather, so takley wat keje kat offshore, so tak banyak sangatlah kejenye. But last week, time tak cukup tidurlaaa dapat banyak keje. Balik umah nak kene masak lagi untuk dinner.

So, semalam (Jumaat) saya gi bantai tidur kul 9 malam and bangun kul 5.30 pagi. Lepas solat …

Myvi Premium : QMN 5778

Image
nadxoxo said...
wah keta baru. takde gamba ke kak naz? :D


Alahai Nadiah, sori tau. Tak berkesempatan lagi nak amik gambar. But then tadaaa!! I googled it and put the pics here. Hehe...


Myvi kami yang kaler kelabu-biru tue. Tambah nombor plate QMN 5778 jek. Huhu... People call Myvi as "everybody's car". Yes. it's so everybody. Tapi bontot tak bulat. Huhu...


Hubby's New Job & Myvi

Hubby dah sampai Miri 3 hari lepas (Sabtu pagi). Dah start keje dah pun harini. I was so happy till I said "I love you" so many times. Huhu... Di sebalik kegembiraan tue, both of us some sort of terkedu hari Sabtu tue.

Entahlah susah nak cakap nape. Hubby sebab takley terima lagi hakikat dah sampai Miri and dah bertukar keje. A few days before arriving Miri, hubby ade cakap cam sedih2 nak tinggal Ipoh. Huhu... But then, the next day (Ahad) dah ok dah.


Zul's Wedding

We started our Sunday by having breakfast at Hole No.9. Hubby suka mi jawa kat situ. I ate fried noodles. Chicken wing memang wajib ah makan if pegi situ. Huhu...

Then, dalam kul 10.30 pagi kami pegi wedding ofismate saye, Zul si operation engineer tue. Hubby ade amik a few pics tapi tak upload dalam laptop lagi. So funny sebab kami lupe beli kad kawen, so we just pasted our bisnes card on the gift. Eheh!


Hubby's 1st Day at Delcom

So harini hubby dah pegi keje. And harini bermula kehidupan baru saya sebagai iste…