Slow Saturday

I only drank nescafe twice since the past 2 weeks. Such a big transformation right? Before this, 3-4 mug sehari. Huhu.. And last night, I asked hubby's permission to drink one more mug, making it 3 times so far (see, I can count it by fingers!) Hasilnya, kul 1.30 pagi baru bleh tidur. Before this, minum lapan baldi pun nyenyak jek tidur. Haha! Good progress, I bet. Heh...

But then, had to wake up at 4.15 am. Trainee mintak tolong amik diorang and hantar ke airport. Dah nak balik semenanjung dah. I was so mamai for god sake. Siap salah2 jalan lagi. So, sampai lambat sket kat rumah diorang. Btw, my house dah dekat dengan airport, dalam 10-15 minutes camtu jek.

But then, saye terpaksa pegi rumah diorang dulu (about 10-15 minutes) then patah balik ke rumah saya (another 10-15 minutes) and then baru ke airport (10-15 minutes as well). Nak loading beg masuk kete lagi, memang agak time consuming.

Disebabkan dah lambat, saya pecut ala2 samseng haram, so dalam 20 minit sampai airport dari rumah diorang. Haha! Balik umah solat subuh then tertido. Kul 9 pagi baru bangun. Then, dapat SMS dari Tpot, swimming class kensel sebab hujan lebat. FYI, the public swimming pool will be closed if the rain is too heavy.

Yes, hujan sangat lebat. Dah banjir2 sket dah nie ha. Supposely, kene pegi dry run untuk opening HSE week (saye jadi committee) but then Gan cakap harini tak wajib, esok yang wajib, kene attend full day. Isskk, kene burn weekend... But the good news is, all of us will be entitled 1 unrecorded leave. Yeahh!!!

Pantang dengar perkataan tak wajib, memang konfem ah tak gi kan. Haha! Hujan sangat lebat. Nak basuh kain dah tak dapat, so I decided to go to BP Lab to do the blood test. But then, Piju nak pakai kete pegi keje since hujan lebat. Maka, dia hantar saya pegi BP Lab, pastu saya balik naik teksi. Sob sob...

Hujan baru stop nih. Tapi lemau sangat. Takde kete, takleh pegi shopping. So dok umah jek wat housekeeping dengan slow motion. Kene setelkan housekeeping arini gak. Esok 1 hari kat SKO wat preparation for HSE week. So, next week, everyone will be busy with this event.

0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.