Chinese New Year Break

Wah, dah berhari2 tak update rupe2nye. Well, baru sampai Miri semalam. It's been a very long long break and I'm so satisfied! Suke suke! Hehe...


Ok, so 20 Jan flight Miri-KL. Overnight kat Traders Hotel (as usual). Guess what, hubby came and stayed at the hotel too!!!! It was our 1st time being in a hotel together after our honeymoon. Kebetulan hubby got meeting at Slim River on 20 and 21. Mine was one 21 too. Jarak Slim River-Ipoh and Slim River-KL lebih kurang, so hubby decided to come to Traders Hotel instead of balik Ipoh.

Knowing that hubby was coming, saye bertungkus-lumus siapkan slide awal2 so that takyah pikir dah. Otak memang dah bukan kat meeting dah. Haha! Kami makan2 and jalan2 kat KLCC malam tue before kembali ke hotel.

The meeting and presentation was good. Thanks to Gan who helped me throughout the meeting. After meeting (yang sepatutnya habis awal tapi habis lambat sket), hubby picked me up at LRT Taman Melati. Then kami balik Ipoh. 2 hari spent time kat Ipoh.

Sabtu pagi 24 Jan kami bertolak ke Kedah. Amik adik bongsu hubby kat Taiping dulu. Jam dowh jalanraya sebab raya cina nie. RNR seme penuh. Nak pi toilet pun kene berbaris. Haiihh.. Sampai Kedah, terus pegi kenduri kawen Syazwan.



See. My face is getting so bulat like a mangosteen. Huhu... Tak lama kat situ, makan2 amik gambar borak2 sket pastu caucincau. Congrats to Syazwan again. Finally, berjaya gak bertemu jodoh with a good girl. Good girl for a good guy right? Yes, his wife is so nice, so cute and polite. Semoga diorang bahagia...




Pastu hantar adik bongsu Zak balik umah parents-in-law then kami ke Perlis plak pegi kenduri Auji, member RCSU hubby masa kat UTP. Kirenye habis ah satu utara tue kami ronda. Penang pun pegi tapi lalu jelah. So completelah pengembaraan Perak-Penang-Kedah-Perlis. Haha!

Then spent masa dengan family hubby for 3 days. Suddenly ade kematian plak. Mak kepada sepupu bapak mertua saya yang meninggal (issskk asal bunyi cam complicated? huhu..) I just brought 1 baju kurung. Yang tuelah wat pakai pi meeting, kenduri and majlis kematian. Huhu..

Seronok sebab seme akak ipar hubby ade gak. Seme bawak baby. Sorang umur 9 bulan, sorang lagi 5 bulan. Penat tau babysit diorang. Berpeluh2. Mau kurus saya if sebulan jaga diorang. Haha! Pastu tolong2 mak mertua masak. Overall sangat best balik aritu. Saye pun tak expect boleh gembira balik kampung hubby. Huhu...

26hb malam lepas Isyak baru kami bertolak balik Ipoh dari Kedah. Tengah malam baru sampai. Pagi esok 27hb drive ke KL plak. Singgah UITM Shah Alam lu jumpe adik hubby sorang lagi yang tengah study medic. Pass duit and bawak dia kuar makan. Then kami ke KLIA.

Flight kul 8.40 malam. Ramai gile orang SKO dalam flight malam tue. Huhu... Makanya, saya telah selamat tiba di Miri now. Tak sabar plak nak tunggu weekend nih. Hubby datang Miri Sabtu nie!!! Datang untuk bersama selama2nya. Huhu...

You know what, walaupun saya tersangatlah happy hubby datang sini, tapi ade gak rasa saspen and kaget bila husband nak stay sini. Tatau nape. Sebab lepas kawen kami terus dok jauh kan, jumpe 2 minggu skali jek, tu pun 2-3 ari jek. This time dok trus. Waaaa saspen saspen. Haha! Aihh cepatlaa Sabtu. Huhu...


5 comments:

f a i z a h 's January 30, 2009 at 2:47 PM  

Apsal saspen lak hubby nk dtg stay buat slamanya dgn kunaz?? ehe...pelik tuh... :P

kunaz January 30, 2009 at 5:06 PM  

saye segan2 lagik orangnyer. huhu... b4 this weekend wife jek. segan plak nk jd fulltime wife. hahaha ntah pape. haha!

jengae February 1, 2009 at 11:24 PM  

congrats to cinods..isterinya sgt comelll sama cam gamba dlm kad kawen. wahaha...

wahhh kunaz nerves2 gitu...aku percaya ko akan jadi wife yg cemerlang gituuu

~lalala~ February 2, 2009 at 1:58 PM  

hoho.. mane neh? cite pasal drama hasben tinggal ngn ko slame2nye?? aku mau tau!!

kunaz February 2, 2009 at 5:23 PM  

hahaha! bongok laa intan. drama haper. haha! ha tula nk update gak tp tetibe xde masa. sabo2..

alahai jengga, terharu siot aku ko ckp camtu. rs nk pelok2 kiss2 ko jek. haha! ha'a cinod's wife is so comel. suara pon comel2. comparable dgn sore kite jengga. haha!

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.