Update From Peninsular Part 2

Hoho... Dah sampai Miri baru nak update. Takpelah, will maintain the same title. Where was I? Owh, reached Ipoh to meet the husband. Ok, meh2 sambung.


Surprise for Hubby

Hehe.. I skipped this part in the earlier post, till Iman sound2. Huhu.. Ok, actually after abih miting and before naik teksi bodoh bangang tue, saye sempat jumpe Iman kat Suria KLCC. Kelam kabut sket because I still haven't finished my shopping and Iman dah call2.

Ok, I bought M.A.C Cosmetics stuff for myself, tambah collection sket. 2 small bags of makeup stuff. Pastu, beli speedlight Nikon SB-900 untuk hubby tercinta. Sian plak, asyik sebut2 pasal speedlight. Pastu if jalan2 supermarket, sure ajak masuk kedai gambar nak tengok speedlight. So, I bought one for him. Harga dia RM1600. Saya taktau tue mahal ke murah sebab saya tak survey tempat lain. I was planning to buy it at Foto Selangor, sebab DSLR Nikon D80 dulu kitorang beli kat sana and dia kasi harga ngancam nyer murah ah. Heh. But then, tak sempat dah nak ke sana, so beli jer kat KLCC.

I thought tue jek bende yang nak shopping. Sekali terbeli satu digital camera biasa cap Panasonic. My adik Piju nie gedik2 lak nak pakai digi cam. Kamera Canon PowerShot A95 yang setia berkhidmat selama 6 tahun pada saya telah selamat saya pinjamkan pada Piju (which might be forever). So beli satu lagi, nanti buleh gilir2 sebab saya taktau which one is better.

Isskk teruknye saye, normally saya akan research and survey habis-habisan before decide nak beli, lebih2 lagi barang yang harga ribu-ribu. Nape ntah jadi tak smart membeli this time. Takpe2, so far barang yang saya shopping seme saya utilize wisely. Macam digicam nie pun, my old Canon macam dah makin uzur untuk amik gambar client makeup saya before and after. Eloklah ade yang version baru sket (alasan nak sedapkan hati) True what! Eheh!

So, you see betapa banyaknya barang yang saya shopping. Kotak besar2. Berplastik2 kene bawak. Kene heret beg troli plak satu. Pastu kene carry buku and laptop plak. Haa dengan load sebanyak tue saya berjalan2 mengarungi hujan KL dengan pakai baju kurung. Basah kuyup. Sebbaik tak pakai heel. Tak gune nyer drebar keling. Tak hilang lagi marah nie. Haha!

Eh, dah keluar topik. Ok, back to the surprise thingy. Buying the speedlight as a surprise was exactly a good decision. Sebab tetibe dapat news yang hubby dapat keje kat Miri. So, terus bleh convert jadi hadiah. Congrats sayang. Will write about hubby's new company in a different entry.


Friday Housewife

So, hubby dapat 3 kegembiraan haritu and 3-3 tue were because of me. 1st gembira sebab saya balek. 2nd gembira sebab dapat keje (I also contributed something to this) and 3rd gembira dapat speedlight yang diimpikan sekian lama. Huhu... Alhamdulillah, banyak pahala saya dapat haritue. Pahala menggembirakan suami. Huhu...

Saya sampai Khamis malam. Jumaat esok tue hubby keje, siap kene pegi site Kampar lagi so tak balik lunch. So, saye jadi housewife for the whole day. Best tau. Hantar and sambut hubby balik keje kat muka pintu. Adoihh so classy. Haha!


Linda's Wedding

Hari Sabtu esok tue sangat banyak agenda. Memula kene pegi Kampar dulu, ofismate hubby and his family nak belanja kitorang breakfast. Bagus sangat diorang. India. Haaa this time jumpe India baik plak. Haha! Diorang datang masa kenduri belah hubby and diorang selalu nak belanja kitorang makan tapi saya yang tak pernah dapat balik Ipoh. Huhu... Memula diorang nak belanja lunch, but we didn't have time to wait until lunch. Banyak lagi agenda lain. So breakfast jer, but it was a 'big' breakfast. Huhu...

Then pegi ofis UEM kat Slim River sebab nak jumpe boss hubby bincang pasal resignation. Pastu singgah wedding anak kawan abah-in-law kat Nilai. It was already 4.30 pm bila kami sampai ke wedding Linda. Dalam tentative, kul 4.00 pm dah selesai majlis. Sempat jumpa tapi diorang dah bersiap nak keluar untuk shooting outdoor.

Sangat kelakar sebab saya baru nak tulih kad kawin masa sampai umah Linda. Dalam kete time tue. Tengah tulih tetibe Linda datang jenguk kat cermin tingkat kete. Waaaaa kantoi baru tulihh!! Haha! Lepas makan kami singgah kat stesen keretapi tempat diorang buat outdoor shooting. Nie gambar kami dengan pasangan Linda dan Malan. More pics of them are available at hubby's flickr ( http://flickr.com/photos/kacalensa)


Kat khemah makan2

Outdoor session kat stesen ketapi


Next plan sepatutnya nak jalan2 kat KL, shopping barang M.A.C kat Mid Valley (tak puas lagi shopping kat KLCC aritu, nilaaaa kes tak plan bebetul) but then tak sempat. Kitorang estimate sampai Mid Valley kul 8pm camtu, cam penatla kan nak pusing balik Ipoh lepas tue. Shopping pun tak puas. So kitorang balik Ipoh terus. Tapi kitorang sempat ah ronda Negeri Sembilan sket2. Dah lama kitorang tak drive jarak jauh cani. We really enjoy the journey. Nyanyi2 dalam kete, benti minum2 and makan2.


Di kesempatan ini, tersangat ingin memohon maaf pada Hasuna and her husband Reef sebab tak dapat pergi wedding korang on the same day 13 December kat Perlis. I know, dalam banyak2 jemputan, the most yang saye patut pegi is to Suna's wedding sebab dia rakan se-civilrawk saya and dia datang masa wedding saya dulu. Tapi tuelah, takde rezeki nak menghala ke Perlis time tue, seme menghala ke arah KL. Sorry ek...



1st Movie After Marriage


Yezza, lepas kawen, it was the 1st time we were in the cinema. Kitorang tengok citer Transporter 3. Best best. Macho sungguh hero citer tuh. Then cam bese, makan fevret food kat fooodcourt Jusco - nasik ayam claypot. The term claypot tak come across masa saya nak cakap saya nak makan tue kat hubby, so I just said nak makan nasik pasu bunga. Haha! Bongok!


Pastu kitorang window shopping sket. Pastu pusing2 Ipoh. Makan charkuewtiow kat dataran MBI. Banyak sungguh makan. Haa akhirnya berjaya makan laksa yang sedap setanding laksa Polo fevret kami tue. Kedai dia kat Sungai Siput. Saya hirup dengan mangkuk2 sebab sangat sedap. Eheh!



Awana Kijal Bliss


Isnin pagi, naik train dari Ipoh ke KL Sentral. Pastu check in bag sesiap dari situ. Marayau2 jap kat situ pastu baru amik transit ke KLIA. Pastu terbanglah saya ke Kuantan and then ke Awana Kijal. Ade Well Intervention School anjuran PWE kat PMO Selasa-Rabu tue. 1st day dengar presentation jek and ade test. Masa pre-test hanya 6 orang yang scored 100% and two of them were me and Shawn (wakil dari BWE). Yess, we copied each other tapi tak sangka dapat full mark. Haha! Final test tatau cane sebab diorang tak sempat kasi markah.


Malam pertama, my whole family datang Awana nak jumpe saya (except Piju yang tertinggal kat Miri, hehe..) Nak book 1 lagi room tapi seme room dah penuh, maka terpaksa la sumbat 7 orang dalam 1 bilik. Sebbaik dapat bilik corporate, dapatlah 2 katil double. Pinjam bantal kat bilik Shawn. Huhu.. Mom brought so many food and we really enjoyed our family time. Me, Piji and sister-in-law sempat pegi swim lagi kat swimming pool Awana. She didn't know how to swim at all, then I taught her using the techniques used by my coach. Guess what, terus dia dapat terapung and swim! It's just about the right technique! Satu malam jek family kat Awana. Sangat happy jumpe family. Happy happy happy!


Hari ke-2 visit 3 warehouses kat Kemaman Supply Base - slickline, eline and CTU (well services thingy). Jumpe Kin la plak kat Schlumberger warehouse. So malam tue, dia plak datang tido kat Awana. Sempat main mekap2 malam tue. Later I will post the photo in my fotopages. Pagi esok tue (Khamis) check out balik Miri. Kin tengah tidur lagi masa saya checkout. Ntah2 kene bungkus oleh makcik cleaner ntah si Kin tuh. Haha!



Back To Miri


Haaa! Flight Kuantan-KLIA should be kul 10.15 pagi. Sekali delay, kul 12.30 pm baru gerak. Dahla next flight KLIA-Miri kul 1.15 pm berlepas. Seme orang dah boarding time tu. Me and Shawn berlari2 dengan penuh dramatik kejar next flight. Sebbaik dah check in sesiap masa kat Kuantan. Just risau sebab officer cakap beg mungkin tak sempat transfer, mungkin akan dihantar using next flight.


Masa kami tengah lari2 tue, bergema announcement sebut nama "Engku Nur Nazuha" suruh segera masuk belon. Haihhhh jauhhh tauu!! Pintu B7. Nak patah betis lari. Alhamdulillah seme selamat. Beg pun selamat sampai sekali dengan tuan beg. Huhu...


I felt so tired and unwell. Masa kene hujan kat KL dah start nak demam. Pastu masa lawat warehouse exposed kat cuaca panas plak. Pastu kene pecut kejar flight plak. I really needed a day off on Friday, but then I decided to go working tapi nak rest2 jek, buat2 claim and kemas2 meja.


But then, baru setengah jam sampai rumah, got an SMS asking me to present for tomorrow's meeting (Friday). Masa tue around 4.30 pm. Nak present pagi esok. Giler!! I wasn't in the office for two weeks, email tak penah bukak, nak update ape kat diorang during meeting. And tengah headache, so tak mampu nak pikir. For me, it's not about just attending and presenting, it's about being useful during the meeting by answering all the questions which konfem saya takkan dapat jawab. So stressful, so decided to take MC. Yeahhh I have to be selfish this time. I need a rest for god sake.


So, here I am. Dah kat Miri. Saya assume rumah akan jadi tunggang langgang sepanjang ketiadaan saya. Worst case, saya takut bukak2 jek pintu rumah ade tengkorak adik saya mati kebuluran kat rumah nih. Haha! Keji nyer assumption saye! Tapi syukur, he went through this very well. House is well kept. Congrats to him. Sekian... Owh, esok (Ahad) ade kene mekap pengantin kat Miri nih. Sekian lagi. Huhu...



2 comments:

faizah@batch july02 December 20, 2008 at 8:43 PM  

Salam...
Enjoy la baca cite kunaz neh..yg plg bes tuh siap bleh shopping riban2...yg speedlight n digicam...mmg bes la...wedding hasuna n arif faizah smpt pi...ehe... ^_^ syukur alhamdulillah...sumenya berjalan dgn baek...

kunaz December 20, 2008 at 9:12 PM  

salam. uiksss... cpatnye komen. xsempat post bebetul lg. ade tambahan sket. gamba pn dh leh bsarkn. heh..

aaaaa ade gambar kawen diorang x? if free, email la sesket ek? nk tgk gak muke suna jadi pengantin. haha! alhamdulillah seme lancar.

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.