Raya Haji 2008

Baru lepas upload gambar masa mekap Kin kat Awana and mekap kawen pagi tadi. Masa upload baru teringat yang saye ade skip citer pasal raya haji aritu. Tak sempat sebab dah nak kene pegi travel.


Ok, since minggu raye haji tue workload saya agak banyak plus kene prepare untuk SSI presentation, kami tak plan nak buat open house. Teringat masa saya buat makan2 dulu, a day before tue memang busy ah shopping barang dapur dengan husband. Kopek bawang seme, etc. But since tak plan ajak orang kitorang langsung tak kuar beli barang dapur.

What we did was we went out ronda2 Miri dengan naik skuter Yamaha Ego Piju. Saye suruh Piju pegi keje pakai kete. Masa tue ade PC Fair kat Miri and Piju kene jaga booth Mac Apple kat sana, so parking free ah. So, berjam2 kami atas motor. Kami pergi Tanjung Lubang, Marina Bay, Piasau Boat Club, KRP, etc.

Best sungguh naik motor dengan husband. Rasa free dari seme masalah walopun keje tengah banyak. Pastu kene angin2, sangat nyaman. Pastu dapat peluk hubby dari belakang (huhu gedik). Cuma susah nak borak2 atas motor tuu. Tapi kitorang borak banyak gile. Turun2 motor bengkok tulang belakang saye sebab melendut ke depan nak borak dengan hubby.

Malam tue kami ada ajak Ustad and Syahnaz datang rumah masa hari raya haji untuk lunch bese2 jek. Ajak Syahnaz sebab tiap kali hubby datang sini diorang tak pernah berkesempatan jumpe. Ustad tue hasben Shima, dak BRE, coursemate kitorang gak masa kat UTP dulu. Ustad dapat keje kat Miri gak.

Sekali Syahnaz pegi ajak satu Miri datang umah kitorang. Kelam kabut saya masak pagi tue. Sangat bernasib baik sebab a few days before tue saya ade beli barang dapur sket sebab nak tinggalkan Piju lama nanti, so beli sesiap. Terpaksa guna stok tue dulu sampai habis. Nasib baik cukup. Pastu lagi siot, Syahnaz paksa suruh siap masak pagi tue jugak sebab diorang nak datang breakfast. Saya punyela plan nak masak untuk tengahari, adela mase sket.

Memang kelam kabut ah saye and hubby pagi tue. Hubby a few time kene ulang alik kedai runcit. Sebbaik rumah dekat mini market. Tapi alhamdulillah, dalam masa 2 jam dapat siapkan 4 jenis lauk - ayam masak lemak cili padi, sotong masak merah, udang masak merah and sosej special. Saye start masak kul 8 pagi, kul 10 am camtu diorang datang makan.


Nie jek yang sempat masak

From Left : Hubby, Zul, Tpot, Ruby, saye, Izza, Kak Adda and Kuin

From Left : Zati, Alya, Ustad, Shima, Syahnaz and Buse

Makan time


See, saya tak sempat pun nak tukar pakai baju raya. Hubby pun. Huhu... This time, almost all 1st timers yang datang umah kitorang. Of course kitorang takkan lupe jemput Tpot and Zul sekali. Tue jek yang mampu jemput, risau food tak cukup. Haniff and wife balik semenanjung. Cam bese memang anak Tpot, Adri jadi toy kitorang. Hehe... Nie gambar2 kami dengan Adri masa hari raya haji yang lepas.




Cute kan Adri? Hubby managed to snap his pic while he was smiling. Susah tau sebab tiap kali jumpe kitorang Adri suke tidur. Haha! Gambar di-small-scale-kan. If nak tengok yang besar sket leh masuk flickr hubby (http://flickr.com/photos/kacalensa)

Oklah, tue jek cerita hari raya haji kami. Just jamu orang makan jek. Huhu... Sekian.


0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.