Event Manager?

Arini Gan tetibe mintak tolong ganti Eddy to be a committee member for the HSE week since last minit Eddy cakap tak boleh join, some sort like that lah. Memula cakap malas sebab memang malas pun but then I said okay just because of Gan. Sebab Gan penah tolong saya time saya susah.

So, kul 3 tadi pegi SKO building sebab ade meeting pasal bende nie. Gan cakap saya takyah bawak pape. Attend buat syarat jek. So pegilah buat syarat. Dengar jek ape diorang bincang. Diorang dah miting a few times dah pasal nie, saye jek 1st time. Siap nguap2 lagi. Tak take note ape langsung.

End up, wakil BSE cakap saya yang kene jadi event manager untuk acara Walkathon. Terkejut saya tadi. You know how much I hate if people decide what I have to do before asking me first. Plus, bende nie dah last minit.

Actual event start lagi 2 weeks but everything must be finalized by 4th Jan. Bape hari jek lagi. Komiti members takde lagi untuk delegate tugas, baru nak kene cari. Saya plak 26 Dec - 1 Jan saye dah start cuti. I know it's just a small responsibility but then saye masih tak suke since dah last minit sangat. I wanna be with my family tanpa pikir pape pasal mende lain.

I wanted to say no in the meeting but the way they responded made me just kept quite until the end of the meeting. Please don't use reasons like "Nie la peluang nak menonjol and dikenali" or "Masa nie la nak tunjuk leadership" because I'm not interested to be the shining star of SKO. Plus, I'm a doer, don't really like managing people to do works. Memang tak sesuai jadi manager. Haha!

Tapi abih miting saya SMS Gan suruh cari orang lain, saya takmo. And Gan said okay, his girlfriend will replace my position and he asked me to assist her. Boleh laaa...

This morning, Iskandar asked me to cancel my leave from 26 Dec - 1 Jan since dia nak cuti gak and nak suruh saya jaga ofis. Haihhh... why always me to be the chosen one? He said saya dah banyak cuti. Helloooo!!! Saye cuti cukup2 dengan ape yang saye entitled. But maybe the way I applied the leave buat nampak banyak.

Saya biasa apply cuti 1-2 hari jek tapi banyak kali. Orang lain biasa apply a few times jek tapi sekali apply untuk banyak hari terus. So, tue kot yang dia nampak. Haihh.. sedihnyer. Dahlah tak cuti raya, nak cuti krismas pun tak dapat. Huhu... But then, Eddy will be around, so I can proceed with my leave. Hehe...

My headache is getting worse. Maybe this is the main reason saya cam cepat stress. Baru lepas telan 7 bijik pil sekaligus. Tomorrow will be last day keje pastu cuti. Lusa family datang. Yeahh!!

0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.