Posts

Showing posts from December, 2008

Happy 2009!!!

Adehhh.. Esok dah tahun baru. Terpaksa update blog gak malam nie untuk buat kesimpulan untuk 2008 macam yang saya buat pada tahun lepas. Tengah takde mood sangat nak blogging nih. Tengah tengok Astro dengan hubby. Tengah movie best plak tue. Haihh...

Ok, I looked back at the conclusion I made for 2007 and how I set my resolution for 2008. This is the link of that entry http://kunaz.blogspot.com/2008/01/010108.html and I'm so proud to say that I think I have managed to achieve the resolutions that I made in 2008 (except for the dieting part, awal2 dah tercapai, lepas kawen trus out! haha!)

Then, I re-read this entry http://kunaz.blogspot.com/2008/01/dramatic-2008.html Yess, my prediction was so damn right. My 2008 was so dramatic and adventurous. Makeup, job with Petronas, life in Miri, marriage, honeymoon. Borneo Games, health problems, life in BWE, etc. Semua tue banyak mewarnai 2008 saya.

I cried and laughed a lot throuhout 2008. Life was so up and down, but one thing that I realiz…

Ayat-Ayat Cinta

Me and hubby ade hobi baru kat rumah nie. Kami beli CD bebanyak tapi tak tengok. CD cetak rompak plak tue. Don't do this at home. Haha! But then, kami baru lepas tengok movie Indon bertajuk Ayat-Ayat Cinta.

Clueless, speechless. Movie tue sangat best. Paling suke part 1st wife dia menangis when the husband said he loves the 2nd wife in front of the 1st wife. Besar sungguh pengorbanan 1st wife dia tue. Best best.. Movie yang wajib ditengok. Touching touching....

To hubby, jangan kawen dua yer? Sian kat saye, tak mampu nak jadi sebaik tue. Haha! I know you are not going to. Huhu.. I love you sayang...


Family Planning

Just realized that new year is approaching. Nak kene setel the serious topic that I mentioned earlier, even though I still don't get the feel to write about it yet.

Family just went back to Terengganu. Kejap giler masa berlalu. 5 hari habis camtu jek. Seme orang tak sedar dah 5 hari kat Miri. Sedih giler. Happening rumah nie sepanjang 5 hari nie. Rumah 2 tingkat nie rasa cam kecik and sempit jek dengan 9 penghuni.

Me and hubby sangat penat entertain family pegi shopping and jalan2 sana sini. Kami amik banyak gambar and videos. Watched and laughed together. So hilarious. Lepas balik hantar diorang pegi airport, house feels so empty. No more laughs. Sayu sungguh rase. Huhu...


Family Planning

Ok, back to the real topic. Standardlah, lepas kawen orang akan keep tanye "Ko dah pregnant ke Kunaz?" Fedap gak kengkadang, tapi ingat2 balik, dulu saye pun sibuk gak tanye orang baru kawen dah pegnen ke blum. Padan muke saye. Haha!

I wanted to write differently before, but then situation …

Event Manager?

Arini Gan tetibe mintak tolong ganti Eddy to be a committee member for the HSE week since last minit Eddy cakap tak boleh join, some sort like that lah. Memula cakap malas sebab memang malas pun but then I said okay just because of Gan. Sebab Gan penah tolong saya time saya susah.

So, kul 3 tadi pegi SKO building sebab ade meeting pasal bende nie. Gan cakap saya takyah bawak pape. Attend buat syarat jek. So pegilah buat syarat. Dengar jek ape diorang bincang. Diorang dah miting a few times dah pasal nie, saye jek 1st time. Siap nguap2 lagi. Tak take note ape langsung.

End up, wakil BSE cakap saya yang kene jadi event manager untuk acara Walkathon. Terkejut saya tadi. You know how much I hate if people decide what I have to do before asking me first. Plus, bende nie dah last minit.

Actual event start lagi 2 weeks but everything must be finalized by 4th Jan. Bape hari jek lagi. Komiti members takde lagi untuk delegate tugas, baru nak kene cari. Saya plak 26 Dec - 1 Jan saye dah start cuti…

Hubby's New Job In Miri

Waahh ter-rajin la plak update banyak2. Heh. Just wanna finish all updates. Ingat tak, I have one more important entry yang saya belum update. Still waiting for the right time to write it meaningfully.

Ok, back to the real topic. My hubby will work for Delcom company. Can visit the website at www.deleum.com. Company oil and gas gak, wireline contractor untuk BWE. Contractor terbesar BWE ah sebab next year dia dapat seme contract untuk buat wireline. Huhu...

Memule masuk SKO, saya dah pernah cakap pada diri sendiri, if hubby tak dapat SKO saya akan suruh dia keje kat memane company kat Miri nie, but not with the contractors that are direct under BWE. Sebab? Bukan sebab conflict of interest aper. The main reason, saya tak sanggup dengar hubby kene kutuk.

Kami kat BWE everyday ade morning meeting dengan kontraktor untuk update our wireline job. Yang lead meeting is our senior operation engineer, Zul yang saye cakap mulut dia ya rabbi. Kutukan and bahasa kasar2 is his mother language. Bukan …

Raya Haji 2008

Image
Baru lepas upload gambar masa mekap Kin kat Awana and mekap kawen pagi tadi. Masa upload baru teringat yang saye ade skip citer pasal raya haji aritu. Tak sempat sebab dah nak kene pegi travel.

Ok, since minggu raye haji tue workload saya agak banyak plus kene prepare untuk SSI presentation, kami tak plan nak buat open house. Teringat masa saya buat makan2 dulu, a day before tue memang busy ah shopping barang dapur dengan husband. Kopek bawang seme, etc. But since tak plan ajak orang kitorang langsung tak kuar beli barang dapur.

What we did was we went out ronda2 Miri dengan naik skuter Yamaha Ego Piju. Saye suruh Piju pegi keje pakai kete. Masa tue ade PC Fair kat Miri and Piju kene jaga booth Mac Apple kat sana, so parking free ah. So, berjam2 kami atas motor. Kami pergi Tanjung Lubang, Marina Bay, Piasau Boat Club, KRP, etc.

Best sungguh naik motor dengan husband. Rasa free dari seme masalah walopun keje tengah banyak. Pastu kene angin2, sangat nyaman. Pastu dapat peluk hubby dari bel…

Update From Peninsular Part 2

Image
Hoho... Dah sampai Miri baru nak update. Takpelah, will maintain the same title. Where was I? Owh, reached Ipoh to meet the husband. Ok, meh2 sambung.


Surprise for Hubby

Hehe.. I skipped this part in the earlier post, till Iman sound2. Huhu.. Ok, actually after abih miting and before naik teksi bodoh bangang tue, saye sempat jumpe Iman kat Suria KLCC. Kelam kabut sket because I still haven't finished my shopping and Iman dah call2.

Ok, I bought M.A.C Cosmetics stuff for myself, tambah collection sket. 2 small bags of makeup stuff. Pastu, beli speedlight Nikon SB-900 untuk hubby tercinta. Sian plak, asyik sebut2 pasal speedlight. Pastu if jalan2 supermarket, sure ajak masuk kedai gambar nak tengok speedlight. So, I bought one for him. Harga dia RM1600. Saya taktau tue mahal ke murah sebab saya tak survey tempat lain. I was planning to buy it at Foto Selangor, sebab DSLR Nikon D80 dulu kitorang beli kat sana and dia kasi harga ngancam nyer murah ah. Heh. But then, tak sempat dah nak ke…

Update From Peninsular Part 1

This is my hot updates from peninsular. Hot update? Haha! Yeahh it was pretty hot actually, but it's been days so dah cool dah sesket. Ok, this might be long. If tak sempat update, maybe akan ade part 2 part 3 cam bese. Hehe...

Saye kat Awana Kijal now, do refer the previous entry, talking about my December movements. The feeling is so nice since this is my 1st time travelling takyah penatkan badan dan otak untuk prepare presentation and meeting materials. Esok and lusa pegi dengar talk jek. Hehe.. Okay, mari sambung update.


Presentation during BWE-SSI Workshop

So, I was the lucky-unlucky person who was chosen to be the presenter on behalf of BWE during the workshop. Unlucky because I was loaded with mountains of workload pastu tambah plak nak prepare presentation materials nih. Banyak siot!

Lucky because by doing this saya dah belajar sangat banyak bende, dah cover almost all parts of BWE operation walaupun setakat surface jek. I was required to analyze the 2008 wireline performance,…

December Plan

Early December seems so stressful. Banyak gile keje. Seme orang sibuk dok kasi keje serentak. I know I will never reject sebab serik dengan jawapan "Bila nak cepat pandai" Haihhh people nowdays are so clever to manipulate things!

My husband is here with me now. Yeayy!! I have 4 annual leaves left, so I applied one on Tuesday 9 Dec. It has been approved already, but then I was required to attend a meeting and have to present something. Damn!! Dahlah dah kasi banyak keje, kene sacrifice masa dengan hasben plak tue! Hisss! Sebbaik dapat hasben yang understanding.

Pastu 10 Dec dah kene fly to KL, ade meeting dengan SSI on 11 Dec. 11 Dec hari Khamis so saya amik unrecorded leave (1 day left) on 12 Dec. So 12-14 Dec saya akan balik Ipoh!!! Hooorayyy!!!

Plan 13 Dec nak pegi wedding member. So far ade 3 x-utpians yang kawen on 13 Dec - Suna, Aween and Linda. Tengah pikir nak pegi yang mane. Tapi kemudiannya, my adik Piji (kembar Piju) tetibe kene datang Ipoh gak on 12 Dec malam sebab 1…