Happening Weekend!!

Hola!!! Yesterday was my 1st day at work after being dissapeared for 2 weeks to attend courses. Dahla hari Jumaat, memang takde mood langsung laaa nak buat keje. Luckily memang takyah buat keje pun since pagi tu diwajibkan attend ACD talk kat auditorium.


Goodbye SKO Building

Then packing barang since semalam last day dalam SKO tue. Erk, did I mention you that BWE department has to be transferred to Mawar Block? Kat 2nd floor tu ade department BRE > BWE > I-Perintis > BSE. Then I-Perintis kene transferred gi blok mane ntah, so jadi BRE > BWE > BRE > BSE. Maybe nampak aneh kot susunan tue, plus BWE is the smallest department here maka kami telah dihambat ke blok Mawar. Sob sob...




Tu gambar workstation saya (the whole C-shape) before and masa barang2 dialihkan. See, I have a neat workstation (when I have time to tidy it up, but I'll always try to find time to do it). Sejak pindah rumah baru and masa nak jadi wife dulu tetibe rase nyampah bile tengok mende sepah2. Pening paler. Kene kemas lue baru leh buat keje walaupun masa keje tue memang cam reban kambing bersepah. Tapi, kemas sangat pun kene kutuk. They say I don't have works to do. Monyet! I just answer "It's not me who don't have works, it's you yang tak tau ngemas!" Haha! I know they were joking, so I said it in a form of joke as well. Hehe...




Nie gambar kami pura2 sedih nak kene pindah. Pemindahan kami ke Mawar blok nie ade sedih dan gembiranya. Sedih sebab Mawar block is an old block, I call it as rumah hantu. Maybe I can organize a funfair and build one rumah hantu there. Haha! Blok tue lbih kurang bangunan skolah rendah darjah 1 saya dulu. After dah renovate nanti insyaallah cantikla sket kot. Rumah hantu cun. Haha! Lagi 1 sedih sebab lepas nie susahla nak hantar claim ke pape since this blok is totally out of SKO building.

Tapi best sebab banyak privacy. Kitorang BWE family jek. Parking yang banyak tu pun dapat kat kitorang jek. Takyah punch in and out (that doesn't mean that I will purposely come late). Pastu pantry, surau, etc seme dalam 1 building je and it's just for us. Takyah share2. Cuma takde cafe, tapi adelah a few kedai makan kat situ. So Isnin nie dah start keje kat blok baru.


1st Lesson of Swimming Class

So, kesimpulannya Jumaat tue saya tak wat pape keje except setelkan pasal confirmation yang HR mintak. Owh lupe nak cakap, masa lunch hour tu teman Ruby pegi beli swimming suit.

Haaaa!!!! My last entry rupa2nya telah berjaya menarik perhatian ramai wanita2 SKO. Berderet2 orang datang tanye pasal tue and dah berjaya kumpul ramai geng lagi untuk join kelas. Buleh bukak kelab "Geng Renang Kunaz" nie. Bunyi cam kepala mafia Miri la plak. Haha! Paling bersemangat antara reramai tue ialah Ruby. Malam tue trus kitorang pegi 1st class.

It was superb!!!!!! Best nak mampus. Instructor sangat best, lesson dia sangat best. Walaupun loceng kolam tue dah berbunyi menandakan kolam dah nak tutup, kami tetap lagi main2 air. Coach pun tetibe semangat. Dia sangat suke buat lawak. Time2 saya tengah terapung muka dalam air sambil tahan nafas lak tue dia buat lawak. Tersembur2 gelak dalam kolam. It was so enjoyful. Next class maybe ramai lagi ahli Geng Renang Kunaz yang akan join. Best best...

About the lessons, untuk 1st class dia ajar 4 things and alhamdulillah I did great at all 4's and kene puji sebab fast learner. Erkk, actually the 4 things tue sangat basic and saye plak takdelah taktau berenang langsung. But it was much better since he taught the lessons systematically. Sangat suke cara dia ajar!!! Can't wait for the next class!


1st Wedding Job at Miri

Pagi esok lak tue (which is today) saya terpaksa kuar umah jam 6.30 pagi untuk pegi mekap sorang staff SKO untuk majlis nikah. Kak Ros nama dia. Actually, last minit dia request suruh saya mekap. Hari Selasa lepas di saat saya tengah ber-course-an. Dia dah tempah dari butik mane ntah, pastu baru tahu pasal saya buat mekap terus dia kenselkan dengan butik tue. Saye plak, esok pagi nak mekap malam sibuk berenang2 di kolam plak. Balik penat gile. Penat dowh berenang. Sedar2 kul 5.30 pagi. Tak check langsung beg mekap cukup perkakas ke tak.

Tapi alhmdulillah seme berjalan lancar. Bleh tengok gambar Kak Ros dalam fotopages saye okay! But it was not my best job. Entahlah, tatau nape saya kurang excited untuk 1st wedding job kat Miri nie. And I took longer time to finish. Hadeehh...

And got a message from Hasni. Dia cakap dia nak datang Miri arini untuk attend GOES. Saye tak dapat pegi GOES =( sebab saya dah pegi course 2 weeks. Turn orang lain plak pegi. BWE kan tak cukup orang. Huhu.. So malam nie, kemungkinan akan kuar hangout dengan Hasni. Tapi tak sure lagi sebab tak reply lagi SMS dia. Huhu...

Waahh sangat bergembira weekends nie. Need to rest plak. Isnin nie nak kene start bekerja dengan bersungguh2. Got an assignment from Eddy, saye kene jadi leader untuk assignment tue. Malas lagi nak fikir semalam, Isnin ah baru start fikir. Tapi sure takleh wat keje gak sebab sibuk nak ngemas and setup menyetap kat workstation baru. Hehe.. Tak sabar lak nak pegi Mawar blok. Tak penah pegi lagi tiap kali diorang wat site visit.

So sekian update untuk weekend nie. Ade 1 lagi bende serius yang saya belum update kan? Tengoklah if sempat esok or malam nie. Nak tidur jap, baru balik mekap nie terus update blog. Daaaa~~~

0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.