Long But Short Weekend

Fuuuuhhhh!!!! It's been a long weekend. Jumaat aritu cuti sempena ganti besday raja Sarawak yang pospon masa bulan puasa dulu. Isnin lak saya amik unrecorded leave sempena saya on ECC duty masa hari raya haritu. Dapat unrecorded leave 2 hari tapi saya amik sehari jek dulu. So, I had 4 days for my weekends. Best best... Hehe..

Hari Jumaat lepak kat rumah jek kemas2 rumah sepanjang hari sebab hubby nak datang ari Sabtu. Should be ade interview makeup via phone tapi they emailed me saying that they've been trying to call me many times but kept getting the busy signal. Sampai harini (Selasa) diorang try call tapi tak dapat. So, takde update lagi pasal nie. Biar2lah dulu. Malas nak pikir. Huhu.. But thanks for all the wishes ya!

Sabtu pagi hubby and adik lelaki saya sampai Miri. Sampai2 jek kami dah mulakan aktiviti berjalan2 dan shopping2. Kami pegi rumah Tpot sekali lagi sebab hubby nak tengok baby Tpot. Aritu saya pegi sorang2 jek after balik keje. Pastu pegi Emart. Beli banyak barang dapur sebab hari Ahad nak buat jamuan kecil-kecilan sedikit.

Jamuan hari Ahad tue actually sempena Sani (ofismate from HR department) yang nak datang rumah nak berkenalan dengan my husband. Dah lama dia nak jumpa tapi selalu tak berkesempatan. So alang2 Sani nak datang rumah, kami nak invite jiran kami Haniff and his wife datang lunch sekali. Pastu alang2 pegi rumah Tpot Sabtu tue, kami invite la dia sekali. Pastu alang2 dah ajak Tpot and husband, ajakla x-housemates, Pana and Ifa sekali (banyak tol alang2...) Tapi since Kuin and Kak Laily were not around, saya jemput 2 orang trainee to replace them.

Eh, sorang lagi yang datang nama Najiha, new staff from BRE tapi dah agak rapat dengan saya since kami pegi PMS course sesama dulu. So, total manusia yang ade dalam rumah tue adalah 14 orang termasuk saye, hubby, adik and baby Tpot. Huhu... Ni antara gambar2 diorang. 2 trainees + me + my adik yang takde dalam gambar.

The ladies + baby Tpot

The guys

Kelakar sebab saya invite diorang datang dalam kul 11.30 am tapi kul 8.30 am baru saya start masak sebab hubby suruh teman dia tengok TV dulu. Manje tol, nak tengok TV pun kene teman. Huhu... Sebbaik sempat masak . Hubby tolong2 jugak. Tapi dia banyak tolong kemas rumah sebab saya tak sempat. 2 kali hubby terpaksa ulang-alik ke kedai runcit untuk beli ais and pinggan kertas semua. Owh, saya ada 5 keping pinggan je kat rumah nie okay! Haha!



Nie lah hidangan yang saya masak. Tapi sayang btul gambar blur. BTW, disebabkan sangat penat masak and melayan tetamu, kami tak hirau sangat pun pasal amik gambar nih. Huhu... Saye masak ayam masak halia and pepper, telur masak lemak cili api, udang masak petai (fevret Pana!), sayur kubis, and sosej special. Pastu add on serunding daging yang mama pos masa raya haritu. And alhamdulillah ramai yang suke masakan aritu. Ramai yang tambah nasik dalam 3 pinggan. Huhu...

And hari Isnin, me and hubby ke general hospital untuk sessi fisioterapi saya yang terakhir. Seronok hubby teman. Bese pegi sorang2 macam orang tua terbiar. Haha! Nie antara gambar2 kami kat sana. Pakai kamera PDA HTC hubby. Nurse pun gelak2 tengok kami asek bergambar jek. Huhu..





Lepas tue ke Bintang Plaza plak nak anta my adik interview kat kedai komputer Apple. Alhamdulillah he got the job. The boss is so nice. Lepas tue kami survey2 motosikal plak untuk adik saya pegi keje. Petang baru sampai rumah. Malam tue hubby dah naik flight balik semenanjung. So sad... Sob sob... Sayang hubby.. Huhu...

Harini, Selasa cam takde mood nak keje sebab dah lama cuti and penat pun tak hilang lagi. Tapi sebbaik banyak event kat SKO harini membuatkan tak banyak masa spent untuk buat keje yang memang akan memenatkan lagi badan dan minda. Huhu.. Harini BWE joint venture dengan seme department level 2 to organize open house sempena hari raya. Lepas tue ade talk by Tan Sri Hassan Merican kat auditorium. Best2 walaupun 6.15pm baru leh balik umah. Huhu...

Again, I was having a very long weekends but it seemed so short. Rasa baru jek hubby sampai dah balik dah pun. Huhu... After this, cam susah sket nak update blog until my adik starts working. Sebab dia pakai broadband saya. 2 cerita penting tue masih pending tapi biarlah dia pending dulu. Wanna find the best mood before composing them. Hehe.. So, sekian dulu update untuk kali ini. Happy Deepavali. Daaa!!!


2 comments:

mzakuan October 29, 2008 at 5:11 PM  

salam..

i love u too syg..

iman November 6, 2008 at 2:13 PM  

eitt xde gmbr bby tipot close up ke

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.