Convocation 2008 in Memory


Fuuhh!!! Sampai Ipoh dari Sabah-KL subuh hari 23 Ogos. 24 Ogos dah konvo. I only had 1 day to do what it takes for the convo ceremony. To start with, sah2 kami bangun super lambat pagi tue sebab lepas Subuh baru kami tidur.

Bangun tidur dalam kul 10 pagi, sedar2 mak mertua tengah basuh baju saya masa honeymoon by hand, since washing machine diorang dah bawak balik Kedah. Mak basuh 1 baldi, then hubby sambung basuh 1 baldi. Saya tolong bilas and jemur jer dalam keadaan super mamai. Tak cukup tidur maaa!!!

Then, spent time with parents-in-law for a few hours, then tengahari tue kuar town shopping baju untuk konvo. Haha! Esok nak konvo arini baru nak beli. Heh! Petang dalam kul 4 pm pegi UTP since my family dah kat sana. Diorang bertolak dari Terengganu pagi tue, janji nak jumpe kat UTP.

Sampai UTP, kene pegi mekap 4 orang junior untuk dinner. I didn't bring a complete makeup set, so makeup jer dengan serba kekurangan. Haha! Disebabkan sangat mengejar masa, tak sempat amik gambar untuk letak dalam fotopages. Malam baru boleh bertolak balik ke Sungai Siput.

Sampai Sg Siput, parents-in-law + adik bongsu hubby dah tunggu kat kedai makan untuk makan sesama 1 family, hubby yang belanja. Kitorang gabung sampai 3 meja makan kat kedai tue. Huhu... Abih makan diorang balik rumah but kami keluar jumpe Tarabas dulu untuk amik robe + frame + documents seme. Kul 12 tgh malam camtu baru balik rumah. Hubby tidur terus, but I stayed up for almost 2 hours untuk iron baju untuk esok. Dalam kul 3 pagi camtu baru saya tidur.

Esok pagi, seawal subuh dah kene kuar rumah, and sempat sampai UTP kul 7 pagi as requested. Penatttt!!!! Sangat seronok jumpe member2 lama. Rakan-rakan PIPE pun ada especially the Sudanese. Masa dok dalam hall tue punyelah ngantuk takleh cite tapi since saya dok paling tepi, sebelah team orkestra tue, saya selalu tersentak sakit jantung dengan bunyi2 alat muzik tue. Haha! Thank god we were in the morning session! Can't wait to finish the event sebab nak balek tido. Heh!


Receiving scroll from Tun Dr Mahathir. He smiled so fartherly at me!


Kenangan paling sweet adalah bersama Dr Shark - the psycho-but-wonderful lecturer ever! Heh! Lepas majlis konvo, ade announcement suruh seme Civil Engineering students berkumpul untuk amik gambar dengan semua lecturer atas arahan Dr Shark. We went there a bit late sebab jumpe family + amik2 bunge + amik2 gambar dulu.

Sampai2 jek, Dr Shark menjerit "Haa!! Pengantin baru dah sampai!" It was so loud people and the whole crowd were looking at us. There were about hundreds of people there. Huhu... Lepas tue bergambar dengan lecturer2.


With Dr Shark


We realized that Dr Shark kind of acknowledge us as friends. Aritu, banyak kali dia datang and cam nak ajak borak, tapi kami sangat kelam kabut nak handle family lagi, tak sempat borak lama. Even masa nak balik pun sempat jumpe Dr Shark kat masjid and dia cam nak ajak borak2 lagi.

Sori sangat2 doc, we were running out of time that day but we really appreciate you a lot! There's no way we could forget you as a hot and memorable lecturer ever. Thanks a lot Dr Shark! Hope to meet you again in the future and we could spend all day long bergossip2 ok! Haha! We love you!



With Dr Fadhil


And to Dr Fadhil pun, thanks a lot for all the advices. You are like our 2nd dad. Thanks sebab selalu doakan jodoh kami. May Allah bless you and your family forever.

Lepas tue, kami pegi makan. Lepas makan pegi amik gambar studio. Huh! Sangat irritating! Panas and crowded! If tak bayar awal2, memang saya takkan pegi ah amik gambar tue. Kesian kat family gak sebab seme dah penat sampai terlelap2 kat kerusi batu.


My bro took this pic! When my mouth was full with food!


Heh. Owh, takleh lupe ade 1 peristiwa yang menyakitkan hati. There were 3 counters for the photo studio. Memule saya pegi kaunter 2, kat situ kene letak kupon sesiap then nanti dia panggil. Tetibe orang kaunter 1 panggil suruh ke sana sebab kat situ queau dah tak banyak. Saye pun amiklah kupon balik and nak pegi letak kat kaunter 1. Rupe2nye sistem kat kaunter 1 lain plak where we have to queau 1st and when it comes to our turn baru kite kasi kupon tue.

Saya baru jer tanya orang kaunter 1 tue "Letak kupon kat sini ke?" tetibe ade sorang pakcik sound saya "Beratur laaa.. sesia dapat ijazah tak reti beratur" Lebih kurang camtulah. Saya taktau nape saya masih mampu senyum and terus pegi beratur. Tapi dalam hati, nie yang saya nak cakap...

"Pakcik, kot yer pun nak sound orang sedarlah diri tue sket. If taktau buat cara taktau, jangan suke2 dok sound orang tanpa usul periksa. If saya jadi anak pakcik, sure saya malu nak ngaku pakcik ni bapak saya!"

Tapi serius dowh, nampak muka anak dia pun cam malu2 ayah dia berkelakuan camtu. Muke dahla tak hensem, buat perangai bangsat camtu lagila horrible. Haa amik ko! Puass hati walopun hanya mampu sound kat sini jek. Kate stories of heart kan... Haha!


My complete family + parents in law


Akhirnya berjaya amik gambar dengan family. Jimat duit sebab dapat amik gambar family 2-in-1 terus. Haha! Rasanya family kami paling ramai kot. Tu pun nasib baik parents hubby jek yang dapat datang. If the whole family dia yang datang, mau tak muat gambar tue. Haha!


Lega semua dah setel.. hehe...


After that, kami semua berpisah. Parents hubby balik Kedah. My family balik Terengganu 2 kete. Saye and hubby lak balik Sungai Siput. Keesokkannya 25 Ogos tue pegi UTP balik untuk hantar robe seme. Pegi jumpe staff library jugak sebab one of them ade nak pass wedding gift.

Maka berakhirlah satu lagi aktiviti penderaan fizikal. Heh! Lepas tue kami bertolak ke KL. Overnight kat hotel kat Nilai 1 malam and pagi esok 26 Ogos tue terus naik flight balik Miri. 27 Ogos terus masuk keje. Haha!

Again, I wasn't regret at all when I decided to extend my semester. Pointer idaman pun dapat, grad dengan hubby pun dapat. This happiness pays enough. I could feel how hubby was so proud walking hands in hands together during the convo. He was so proud introducing me as his wife. He was so proud to graduate together with his wife and watched by our own parents. And nothing else can make me proud except making him happy and proud of himself....


- Married & Graduated -




3 comments:

mzakuan October 6, 2008 at 9:07 PM  

Salam..

i'm speechless when i read the last paragraph..there is nothing else that i could say..THANK YOU syg for believe in me since the day one we knew each other..I am PROUD and THANK GOD The Most Merciful to have you as my other half. THANK YOU for always be with me.

I LOVE U DEAR =)

-mzakuan-

~lalala~ October 7, 2008 at 9:49 AM  

cilake nye pak cik.. haha.. tensyen sgt ah tu smpi terlepas kt ko.. aku pn tensyen oi pakcik! tp xde lah bising kt org cm tu.. hemoh2....!

kan2 kunaz kn.. x regret pn aku extend.. wpun reasons kte berlainan.. tp aku pn x regret.. ive met a lot of new friends so im hepi! :D

smoga korg berbahagia slame lame lame lameeeenyeee! cpt cite pasal raye plak!

kunaz October 7, 2008 at 8:37 PM  

salam, i love u too dear..

intan, thanks! tol2 aku sokong. osmet kte dulu mmg best. dhla 4 org ade kat miri ni. ntah2 ko dtg sini gak nnt. haha! and yess, pakcik tu mmg cilake. hemoh2.. haha!

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.