Aidilfitri 2008 Part 2

Ok, mari sambung. After salam2 dengan hubby, kami bertukar2 kad raya. I wanted to buy the one with "Buat Suami" written on the card, but I couldn't find a nice one. It's either the design was suxs or the wordings inside were not satisfying. Yang bsar2 ade muzik tue adelah, but we wanna have small cards only so that we could keep them easily. So, terpaksa beli kad yang tulis buat kekanda. Yuukkss!! Haha!


Our kad raya


These are some of our pics. We were not in the mood untuk amik gambar banyak2 actually sebab both of us were too tired. Tapi amik gak a few since my mom wanted to see us in the green baju raya :


Salam & mintak maaf dengan hubby

We wore baju raya comot-ly


And then we called our parents. Sian lak... My parents said raya tahun nie kurang happy sket sebab saya takde. My brother pun cakap terasa bila saya takde. Yela, before this saya jek yang tukang buat kuih kat rumah tue. Haha! Tapi teruknye saya, family sedih2 kat sana saya hepi2 lak kat Miri nie. Haha! Takpe2, tahun nie jek. Tahun depan akak balik raya okay? Huhu...

Our only guests during hari raya were Pana and Nelly, my ex-housemates back in UTP. Pana tak balik raya sebab cuti dah habis gak. Lama gila diorang lepak kat umah kitorang. Lepas makan, kami lepak2 borak2 sambil tengok Astro.


Me + hubby + Pana + Nelly

Juadah raya pertama

Main dishes - udang masak petai


Juadah raya pertama ialah nasik mentega + udang masak petai + serunding daging + telur rebus. Glad that hubby loved my cook. Banyak gile dia makan. Sebbaik masak banyak. Cukuplah untuk jamu tetamu yang datang. Huhu...

Nelly has said something so heartwarming that day. Masa dia duduk atas kerusi time nak tengok Astro, she said "Ah.. homy.." God knows how happy we were. It was Nelly's first time being in our house and I feel so proud to hear that statement. Yess, honestly I think we have managed to create a homy situation in this house tapi tak sangka lak guest datang pun cakap camtu. Huhu...

After Pana and Nelly dah balik kami tengok VCD. Then kuar jalan2 pusing bandar Miri. Malam lak tengok TV sesama and masak juadah untuk esok plak. Juadah untuk raya ke-2 ialah nasik lemak ikan tongkol + kek batik + puding karamel. Tak amik gambar lak, hari raya ke-2 tak sentuh kamera pun. Huhu...

Hari raya ke-2 kami takde tetamupun and kami pun tak pegi beraya ke memane. Entahlah, kami rasa hanya mahu berdua. Yelah, hubby kat sini bukannye lama sangat pun so spent masa bersama bebetul.

Sepanjang hubby di sini, keje kami hanya jalan2, shopping2, tengok VCD banyak2 and makan2. Kami banyak shopping barang2 untuk rumah. Hubby bought himself a new HTC PDA kat Courts Mammoth. Sejak kawen nie, selalu sengat lepak kat Courts. Barang2 lektrik kat rumah nie mostly beli kat Courts. Huhu...

Overall, I did enjoy my 1st hari raya with hubby. Btw, I'm not a big fan of hari raya celebration. Most of my close friends are staying outside Besut. So tiap tahun keje saya hanya membontoti parents saya ke rumah kawan2 diorang sampai berhari2. Tiap tahun tak ikhlas ikut diorang beraya. Kene pretend2 mesra dengan kawan2 mama yang ramai tue. Haihh... bosan!

So this year bile dapat beraya cara sendiri with a loved one, I really enjoyed every moment of it. Kami takdelah sambut beria2 cam anyam ketupat, pasang pelita, etc seme tue. We did our own way. For us, hari raya is all about happiness, no matter how you celebrate it. And definately, we were so happy together throughout the week.

Hubby went back on Sunday night. Terasa seminggu tue terlalu pendek. Huhu.. Tapi saya puas hati. It feels so good to cook for the husband and to take care of him. Owh lupe, masa saya keje Isnin and Selasa tue, hubby anta and amik saya dari keje. Best best... Before this drive sorang2 jek hari2. Huhu... Lastly, it's still not late (I guess) for me to wish all of you Selamat Hari Raya Aidilfitri. All apologies for every single thing....

0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.