New Astro at New House

Yeahhh!!!! We start with how my hubby 1st time arrived here. Best best. Love love. Huhu... So glad that he likes this house so much. Tetibe dia plak bersemangat kemas and bersihkan itu ini. Lepas tue kami pegi shopping kat 4 supermarket beli barang2 rumah and dapur sekali. Pastu bertukang sana sini repair ape yang patut. It was so fun doing the house chores together.

Masa 1st time decide nak sewa rumah nie, ramai yang question since the house is too big for us. It's a double storey banglo with a huge backyard and comfortable compund. They said, macam membazir, dahlah dok 2 orang jek tu pun hasben balik masa weekend jek. Huhu..

Well, living here in Miri, and might be stucked here up to 5 years, you have to find something that can make you feel home. And I feel so homy here. Lagipun saya fikirkan long term. Nanti family saya akan selalu datang sini, so biarlah dapat rumah yang selesa terus.

And yang paling penting, rate dia sangat murah. RM600 for such this big house. My previous house was RM900 per month, single storey semi-d. Kesimpulannya, saya sewa rumah nie bukan hanya sekadar sewa untuk ke kerja setiap hari, but it's for me to settle down temporarily setakat mana saya dikehendaki keje kat Miri nie. Huhu...

Rumah nie tak abih kemas bebtul lagi. Me and hubby will be celebrating the hari raya here this year. Can't wait the day to come! And today I got an Astro for my TV!!! So much things to do this weekend. Nak kemas umah, nak tengok Astro, nak update blog.. Haihh.. Huhu...

0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.