My New Lappy


Sorilaaa lama tak update. Alasannye adalah saya kene attend course 3 ari Isnin till Rabu lepas. Lepas tue saya fly balek Ipoh Khamis malam. Nie sultan Sarawak nye pasal lah nie. Sepatutnye besday dia hari Sabtu lepas so, Jumaat cuti. Dah beli tiket flight dah tetibe Isnin dia announce cakap pospon lak. Dia xmo celebrate besday masa bulan pose. Betullah tue, tapi kot yer pun bitaulah 2 minggu awal at least. Kang dah terpaksa tolak annual leave. Dahla dah tinggal sket jek annual leave. Huhu..

Tapi takpe, berbaloi cuti. Yelah, jumpe hasben, sape tak hepi kan? Huhu.. We spent a very high quality time together. Ade PC Fair kat Ipoh and I bought myself the above mini laptop. Actually dah lama dah nak ade laptop kecik tue sebab sangat menyusahkan tiap kali pegi miting outstation. Nak galas laptop punyela berat. Pastu masa shopping kat KL leceh gile kene bawak selalu.

Dulu berkenan dengan Fujitsu Lifebook. Kecik, comel, skrin buleh putar2, etc. Ingatkan tue jek brand laptop kecik. Nyaris nak suh hubby beli tue as barang hantaran tapi hold dulu sebab harga dia 3k lbih. We already spent a lot untuk barang hantaran. So, memang pasang niat nak beli gak cane2 pun one day for mobility purpose.

Tapi bile pegi PC Fair aritu, mak aihhh!!! Gile banyak mini laptop now. Macam2 brand. The smallest yang jumpe brand Asus. Kecik sangat and harga RM1399 jek. Memule nak bli yang tue tapi end up amik Acer yang berharga RM1699 tue sebab harddisk dia 120GB compared to Asus, 30GB jer. Ntahlah, maybe sebab dah terbiasa dengan Acer tapi dari segi kecomelan memang Asus tu lagi comellah.

Tapi yang Acer tu ade kaler biru and putih jer masa beli tue. Sepatut ade 3 kaler lagi: coklat, hitam and pink. Saye suke hitam kot tapi biru pun not bad. So alhamdulillah, tercapai hajat nak ade laptop kecik yang ringan dengan harga yang jauh lagi murah dari bajet asal masa nak beli Fujitsu Lifebook tue. So lepas nie takyah membebel and pening kepala pasal laptop dah tiap kali nak pi travel. This mini laptop fits my handbag. Huhu...

To hubby, thanks a lot for the wonderful weekends. See you again next 2 weeks ok? I love you sayang...

2 comments:

Faizah (batch july02UTP) September 18, 2008 at 10:40 AM  

SALAM kunaz...
Ok x laptop acer tuh? sy tgk laptop asus yg kecik tuh xde cd rom...acer kecik tuh ade sume x? cd rom sume2?dia pakai apa? vista ke? bape RAM? huhu...sorry byk tnya sbb tingin gak nk bli. harga pn xdela mahal sgt kn? ^_^

- faizah -

kunaz September 18, 2008 at 8:19 PM  

salam. so far yg tgk mini laptop brand asus, acer and compaq seme xde cd driver. kene pakai external.

acer tu dia pakai window xp. RAM dia 1GB DDR2. if x slp, asus tu kalo nk window ori kene tambah duit lg. ke compact yg camtu. lupe da.. tp acer tu mmg skali dgn window ah.

seingat2 kunaz la, asus ade 2 yg mini, 1 yg 30GB RM1399(smallest) 1 lg 80GB RM1599. yang ni xsure window ke ape.

compact nye 120gb gak xslp, harga xingat tp ble tmbh window jd lg mahal dr acer. nih harga pcfair aritulah. kot2 dh murah lg tatau lah. huhu.. bli2.. ringan gile. cam bwk diari petronas jek. huhu..

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.