Honeymoon Day 4 (21/8/08)

Bangun pagi tue, kami rasa cam daging ayam beku kat supermarket. Sejuuukk giler! Pagi tue kami keluar hotel lambat sebab tetibe kalut pasal urusan konvo. Kami baru dapat banyak info pasal konvo sebab before nie tak care sangat sebab fokus kat hal kawen jek.


So, pagi tue sangat busy transfer2 duit untuk urusan gambar, wat surat wakil, calling2, ah banyaklaa.. Stress kejap pagi tue. Sangat berterima kasih banyak2 pada Tarabas yang tolong uruskan seme pasal konvo kami. Tenkiu2 Tarabas. Ko memang hensem dan best. Huhu... Lepas dah setel seme. kami checkout trus and then baru sambung jalan2.



Nie gambar terakhir kami di area hotel tue, berbackgroundkan bukit2 di Kundasang. We went to Sabah Tea Garden first. Mak mertua kirim beli teh sabah. Huhu... Ladang teh dia kecik jek, tak setanding Cameron Highland, tapi kedai makan dia sangat besttt!!! Owh we love eating food together! Haha!


Pintu masuk restoran


We ate chicken chop and Sabah lemon tea for lunch.

In the gift shop

Dalam ladang teh


Lepas tue kami sambung journey ke Poring Hot Spring. Besar area tue, bukan setakat tempat untuk air panas jek. Ade banyak lagi attraction lain kat situ, tapi kami tak pegi seme due to limited time. Kami plan nak balik Kota Kinabalu petang tue jugak.


Entrance of Poring Hot Spring

All the attractions inside it


We've been to hot spring and Kipungit waterfall only. I love waterfall!!!! I love the cold running water and the surrounding woods. As you can see, nak sampai ke Kipungit waterfall tu kene berjalan dalam hutan sejauh 665m. Route dia ala2 cam kat Sungkai dulu, ade la a few jurang2 bahaya. Haiihh tak pepasal lak kitorang explorace time honeymoon. Haha!

Sedar tak sedar, we already spent a few hours there. Luckily tak ramai orang kat waterfall aritu. kat hot spring ramai gile sebab tue kami pegi waterfall dulu. Kami mandi okayy!!! Sangat best main2 air!! Owh, dalam air tue ade ikan refloksologi. Nanti dia akan datang menempel2 kat kaki. They said ikan tue cam buat rawatan refleksologi, gigit kulit2 mati and lancarkan perjalanan darah seme. Huhu.. Nie antara gambar2 kami di Kipungit waterfall:


Haa.. nielah ikan yang suke gigit kaki tue. Huhu...


Lepas tue kami turun balik. Singgah rendam2 kaki dalam air panas lu kejap. Tak lama kat situ sebab dah petang sangat. Nak pegi satu tempat lagi before balik ke KK.

And then we went to our last destination - Kinabalu Park. Di sinilah tempat kaki gunung Kinabalu terletak. Kami pegi tue dah lewat petang sangat2 so dah berkabus dah tapi still leh nampak puncak gunung Kinabalu tue. Best2.. Nie antara gambar2 kami kat sana.



Background puncak gunung Kinabalu

Kinabalu Park


Tak lama kat situ sebab tersilap spent masa lama kat waterfall tue. Huhu.. Lepas amik2 gambar, pegi beli souvenier kat gift shop, and then kami bertolak ke KK. Thank god I found a husband yang terer jalan2. Kitorang tak pernah sesat kat sana. Ofismate orang Sabah pun kagum. Haha! Sampai 1 Borneo kami lunch kat Kenny Rogers. Pastu shopping2 sket kat 1 Borneo and then balik hotel tidur. Berakhirlah honeymoon hari ke-4 kami....

1 comments:

Anonymous November 16, 2012 at 4:20 AM  

hello nicely done by the site online casino

defined post, would like to observe whatever you reveal up coming!
online pokies

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.