Honeymoon Day 3 (20/8/08)

Disebabkan enjoy dari pagi sampai malam masa 2nd day honeymoon tu, kami lambat bertindakbalas lagi pagi tue. Lepak2 je dulu dalam hotel sambil surfing2. Sebbaik bawak laptop. Kami plan nak ke Kundasang and nak sewa kereta sebab nak overnight kat sana semalaman.

Dipendekkan cerita, almost tengahari jugak baru dapat gerak ke Kundasang, after lunch kat Old Town (lagi!). Perjalanan dari 1 Borneo ke Kundasang amik masa dalam 2 jam lebih. Kami bawak slow2 jek sebab kete sewa tue tayar dah botak licin. Bahaya tol kasi orang sewa kete camtu. Huhu...

Kami book chalet kat Mount Kinabalu Heritage Resort & Spa sebab tue yang kami jumpe online. Rupe2nye berlambak lagi hotel and resort lain yang lagi lawa. If you happen to go there, maybe you can try staying at Kinabalu Pine Resort. Nampak cam best jek dari luar. Huhu..

Sampai2 hotel tetibe ade masalah sket. We booked a chalet, not a hotel room. Chalet tu rate dia RM100 lagi mahal dari hotel room tapi cantik ah. Suddenly they said chalet takde kosong walaupun kami dah book. Dia kasi kami hotel room, ktorang accept jelah. Nak tidur je pun kan? Tapi nak masuk hotel room tu pun kene tunggu dalam sejam sebab nak kemas bilik lue. Haihh..

Diorang rasa bersalah kot sebab lepas tu diorang kasi kitorang free dinner and breakfast. Sepatutnye kene tambah extra money for breakfast. Huhu... Sementara tunggu bleh masuk room, kami bergambar2 di sekitar hotel tue.



Bile dah masuk hotel kami terdampar keletihan. Eheh, cam saye lak yang drive. Hoho... Pening dowh, jalan pusing2 cam Cameron Highland. Huhu... Kebtulan plak tengah hujan, haa.. memang best ah berbungkus dalam comforter. Bila hujan dah reda, kami drove ke Poring Hot Spring tapi receiptionist cakap dah petang sangat, dah nak abih masa melawat dah. Kami beli cenderahati sket and then balik hotel, pagi esok plan nak pegi lagi.




Nie gambar masa kat gerai jual cenderahati tue. I swear to god I love this pic so much! Thanks sayang. Muaahs2! Huhu... Ok, sampai2 hotel kami rest2 sambil tengok TV. Astro dia ade Star Movie. Tengah ade cite saspen pasal zombie. Khusyuk gile saye tengok sampai muncung2 mulut. Haha! And then malam kami turun for the free dinner at the ballroom. Yeahh!!




Itulah dishes yang kami pilih. We were entitled for 2 main dishes, 2 soups, 1 vegetable, and 2 ice cream. Sayur campur dia subhanallah... sedap gile2 nak mampus!!! Nama masakan tue sayur Kundasang, memang sayur yang fresh kat area tue. Owh btw, Kundasang nie kawasan tanah tinggi cam Cameron, so sejuk ah. Tanaman pun gebu2. Haha! We really enjoyed the dinner. Sedapp!!!!

And then balik room sambung tengok Astro balik sambil2 praktis2 panggil hubby as abang. Haha!! Lawak gile ingatkan moments tue. Setiap ade kelapangan kat hotel, we would practice real hard to get used to it. Serius susah and lawak. Sampai abih honeymoon tak berjaya2 nak biasakan panggil hubby as abang. Tapi now alhamdulillah, dah terbiasa dah. Memang kene push sket bende2 cani. Huhu...

So tu jelah untuk hari ke-3. Tak banyak aktiviti cuma sepanjang journey ke Kundasang tue we enjoyed the triplah. Lalu banyak gile area Sabah. Kami lalu Menggatal, Ranau, Tuaran, etc.. Sekian..

0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.