Hantaran Kawen Kesayanganku

Ok, back to the 3 issues yang saye nak updet aritu. Memula yang simple2 lu ah - barang hantaran. Kami aritu 11 dulang berbalas 11 jugak. Taknak cite details pasal barang hantaran, just nak share barang2 yang saya paling sayang out of 11 dulang tue.

We decided to buy our favourite things for the hantaran. Hubby beli barang yang saya suke and saya beli yang dia suka. Except for the handphone, since beli last minute before naik flight ke Miri, kami main amik jek. Lagipun so far I'm not a heavy user of grand and high-tech handphone. Bleh call, sms, tengok kalendar, buat reminder and set alarm dah cukup. Huhu.. So, my 4 favourite stuff are:


Tue set skincare Clinique. Seriusly my skin is getting better pakai set nie. Hubby pun cakap camtu. Tapi sejak balik Miri nie tak sempat buat proper routine lagi sebab tak setel down bebetul lagi kat rumah nie. Tunggu kemas rumah seme lu kot. Huhu..



Nie lak set perfume Tommy Dreaming. Hubby yer perfume pun saya kasi Tommy jugak. We both love the fragrance! Saya cerewet sket bab perfume sebab saya cepat pening bile bau perfume. Kene bau yg soft2 and floral base jek. Another perfume yang kami suke adalah Sean John. Seriusly best! Pegilah try kat kaunter. Perfume tu dapat award best winning perfume ke ape ntah. Tengoklah dah kaya sket nanti kami beli yang tue plak sebab kami pun bukan jenis manusia perfume sangat pun. Haha!



Of course cincin kawen ni bende fevret jugak. Huhu... Both of us beli cincin kat Habib. Hubby's ring harga dalam RM500 ++ camtu jek. Mine hoho... Casing cincin tu RM900 ++ jek after 50% less, but the diamond costed RM2k ++. Diamond tu yang under Hearts on Fire. Nanti if pegi Habib cakap jek nak tengok koleksi Hearts on Fire nanti dia akan bawak ke kaunter khas. Bile beli, nanti akan dapat sijil untuk diamond tue cam dalam gambar dia atas. Cincin risik and tunang dah emas kuning, this time rasa nak pakai emas putih plak. Huhu....



And lastly this Sony Erricson W910i handphone lah even though this is not my favourite one. Saya takde henfon idaman pun btw. But since my old henfon tu sangat2 perlukan pengganti so this one is more than enough. Henfon lama saye takde kalendar (boleh takkk...) + memori untuk save nombor handphone pun dah full. Huhu.. But I still love it for its alarm function. Bunyi kuat. Yang baru nie bunyi mendodoikan sangat.. Huhu...

Barang-barang lain sayang jugak tapi bese2 jelah, sebab wat syarat hantaran jek. Contoh: handbag Giossardi, kasut Vincci, etc. Hmmm btw, barang hantaran fevret untuk hubby lak of course lah DSLR Nikon D80. Dah lama dia nak kamera DSLR. Dulu dia presiden kelab fotografi and sangat minat fotografi cuma tak pernah ade masa untuk berhobi camtu now.

Barang lain stended ah: set perfume Tommy, kasut Hush Puppies, set baju kemeja, cincin, set wallet and belt, etc. Waahh seronoknye update blog depan Astro. Dahla weekend, takley pose lak tuh. Best best.. Haha!

7 comments:

Anonymous September 6, 2008 at 3:01 PM  

wow kunaz!!!!...grand giler hantaran kawen ko ni....brape total kos utk kawen ni?? mcm berpuluh2 ribu je...huhu...nmpk nye, lmbt lg laa aku leh kawen ...

kunaz September 6, 2008 at 9:11 PM  

ermm ramai gak tanye psl kos nie.. exact amount tu xsure la sbb prepare kawen aritu kn cam klam kabut, men spent jek, janji puas ati.

tp rs ringan sket sbb seme bende kami share duit. if nk estimation utk kos kawen emel la k. tp cikai2 pun kene la ade 20-30k kot.

brg hantaran tu if nk beli yg mahal2 jgn bli byk2 skaligus. aritu, tiap kali miting kt KL gi bli sket2. huhu...

mohd ilham September 7, 2008 at 6:04 AM  

hi! just browsing and find ur blog.

20-30k just for hantaran? way off my budget. takleh la nk grand2 sgt nmpknya.

saye... September 7, 2008 at 3:21 PM  

kisahkan secara detail tentang hantaranmu itu ibu kunaz...aku ingin ketahuinya...:)

kunaz September 7, 2008 at 7:23 PM  

erkkk ilham, 20-30k for the whole majlis. and utk 2 belah pihak skaligus - experience my abang yg buat majlis simple gile2 mac aritu. tp depends atas duit hantaran yg nk kasi la kn, if byk lg byk. if sket lg sket total amount tu. anyway, thanks for visiting here k..

saye, detail bagaimana itu? jenis hantaran ke? rasenye cam pnah wat dh entry tu. tp nnt cek blk k kot2 prasan jek. huhu...

Faizah (batch july03UTP) September 15, 2008 at 8:12 AM  

SALAM ^_^
Rasanya lom terlmbt kot nk wish slmt pengantin baru n slmt menyambut ramadhan almubarak... ^_^
Congratulation kunaz for ur wedding...suka tgk part kunaz cite pasai hantaran..actually hantaran tuh depends on kemampuan sndiri...janji tidak membebankan both pihak, puas hati, n ada sentimental value...^_^
mg bahagia dunia n akhirat...insya allah...

-faizah-

kunaz September 15, 2008 at 11:03 PM  

salam,
ni faizah org perlis kwn suna tu ke? macey2 for the wish. ha'a tol tu faizah. waahh gaye komen mcm dh dkt sgt nk kawen ni.. huhu... tq2. smoge murah2 rezeki slalu k.. huhu...

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.