Marriage : Week 1

Hai! Haha! Me and hubby kat Ipoh now. Isnin malam aritu kami naik bas pegi Jitra untuk buat fitting baju pengantin untuk majlis belah pihak lelaki Sabtu nie. Petang Selasa tue drive balik Ipoh. Rinduuuu sangat kat Ipoh.

Sampai2 Ipoh jek, kami pegi JJ tengok movie Susuk. Pastu overnight kat rumah Sungai Siput. Malam nie saya naik bas untuk ke Besut semula. Jumaat nie reramai pegi Jitra balik naik kete. Penat kan kawen? Tapi best... Huhu...

Sori pada seme yang hantar SMS. Tak sempat2 reply lagi. Banyak yang tanye life after marriage cane. So, saya brief sketlah kat sini. Huhu...

Actually, saya masih tak dapat fully digest lagi the fact that we are already married. Rasa macam zaman bujang2 jek lagi. Pernah sekali masa jalan2 kat bandar Jerteh, Zak pegang tangan saye masa nak lintas jalan and saya tarik secara automatik. Pastu lupe lak saya dah jadi isteri dia and cecepat grab tangan dia balek. Huhu...

Banyak lagilah kejadian yang lucu tapi sweet. We are still in the learning process sejak dah transform jadik hasben and wife nih. And we really enjoy the process. One thing yang saya masih fail lagi ialah nak panggil him as "abang"

Yoshhhh!!! Parents saya dah sound saya selama setahun suruh panggil Zak as abang tapi saya tak reti2 lagi. Zak pun selalu tanye bile nak panggil dia abang. Dulu saya cakap bile datang Miri saya akan start practice. Tapi hambik ko! Dah 4 bulan kat Miri tak buleh langsung. Haha!

Ntahla, susahlaaa... rasa cam geli2. Rasa cam weird. Anehnye perasaan tue bleh disamakan macam panggil Dr Shark as sayang or darling. Hahaha! Dulu pernahlah jugak sesaje panggil Zak abang 2-3 kali setahun, tue pun time2 nak mintak duit. Haha! Sori sayang, nanti saya try lagi yer.. (bile laaa)

Cane2 pun, it's really nice getting married, especially dengan orang yang kite dah memang sayang. 2 hari kat Besut haritu memang wonderful. Kami bangun awal pagi and jalan2 amik angin kat pantai naik motosikal. Pastu shopping2, makan banyak2..

Oklah, Zak is sleeping next to my laptop right now. Dah submit entry nie nanti nak kejut dia nak pegi Gopeng beli tiket bas plak. Kami masih terlalu penat but we enjoy doing things together. To all friends, thanks bebanyak atas doa2 kalian. Semoga korang akan dikurniakan nikmat kebahagiaan jugak suatu hari nanti. Amiin....

2 comments:

~lalala~ August 13, 2008 at 11:40 PM  

jmp ko kt jitra weh kunaz! again, congrats! (aku sngaje xmo msg ko sbb tau ko bz x reply nye.. tp ari2 aku mengira2 ari nk g kenduri ko tau x). haha

kunaz August 18, 2008 at 5:42 PM  

haha! tq intan n padil sudi dtg yer. ko makin kurus!!

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.