Flashback : Mekap & Hadiah

Look at the pics in the previous entry. Hasil mekap yang berbeza untuk 3 majlis dari 3 mekap artist yang berbeza. Masa akad nikah baju putih, mekap sangat tahan lama and sangat cun dalam gambar. Real life nampak over sket especially tang mata.

Masa pakai baju pink, mekap dia natural jek real life tapi bile masuk dalam gambar nampak cam biasa jek. Memang camtu besenye. I remember one of my makeup instructor said, bese orang mekap untuk masuk gambar, so real life akan nampak over and dramatik sket.

Masa pakai baju hijau, both gambar and real life acceptable lah tapi sayang makeup tue tak long lasting. Less than sejam cam dah pecah2. Haiihh.. Sebbaik yang tue bayar paling murah. Huhu.. paling mahal yang masa pakai baju putih sebab dia memang mekap artist untuk TV program dah. Plan nak amik dia trus sampai kenduri 9/8 tue tpai orang lain dah book dulu. Heh.

Untuk mekap baju pink and baju hijau, my hubby said, saye nyer hasil makeup is much2 more better compared to them especially yang time baju hijau. Huhu... Tapi yang baju putih tue memang saya surrender ah. Memang cun ah dia mekap tapi saya tak berani nak buat camtu sebab masa real life memang nampak terlalu dramatik. 1st time tengok cermin terkejut tengok mata sangat hitam dan tebal. Huhu.. Overall, suke mekap masa baju putih sebab cantik dalam gambar. Hehe...

Pasal hadiah lak, yang dapat 1st ranking adalah set gelas dan pinggan mangkuk. Banyak tak terkata, bleh bukak kedai kopi. Huhu... 2nd, barang2 letrik. Dapat oven 3 bijik, periuk nasik 4 bijik. Haha! Barang letrik lain cam coffee maker, toaster, food steamer, lampu tidur, etc. 3rd ranking cadar. Banyak gak dapat cadar. Pastu diikuti frame gambar, towel, kain pasang, album, sejadah, telekung, toilettries Bodyshop, etc.

Orang cakap if buat kenduri kesyukuran hadiah akan dapat banyak gile. If buat walimatulurus, hadiah akan kurang sket sebab dah kasi duit. Abang saye dulu buat kenduri kesyukuran, hadiah dia dapat seratus lbey. Saye dalam 70-80 camtu jek. Tapi parents saya kaya wang ah. Hasil kutipan lebih RM10k. Siott!! Kitorang nak kumpul 10k tue punyela kempis perut2 tak makan, diorang kenduri sehari jek leh achieve. Huhu.. Takpelah, rezeki... alhamdulillah....


0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.