Rumah Sewa

Tomorrow I'll be having a cleaning job with the new trainees. Nak bersihkan my new house yang sebelah rumah Haniff tue. Initially, I was planning to hire the makcik cleaner ofis to do the job. RM300 untuk 3 makcik and they will clean out the whole double storey bungalow.

And then the trainees said "Takyahlah buang duit kak. Biar kitorang gi basuh reramai. Kitorang weekend pun xde keje..." So nice lah all these trainees... Betul jugak kan, daripada saya kasi RM300 kat orang lain baik saye belanja diorang makan. Boleh rapatkan hubungan lagi. Huhu..

And tadi pegi E-mart beli barang2 untuk cuci rumah. Habis RM100 lebih jer. Sangat banyak barang, saya lak shopping sorang2. Ade adik cashier sorang tu tolong angkat seme2 barang berkayu panjang seperti penyapu sarang labah2 tue (is that the right vocab)?

Lupe plak nak cerita, my housemates and I terpaksa keluar dari rumah yang kami sewa sekarang nie sebab ade orang nak beli rumah nie. So dia kasi notis suruh blah after August but we plan to move out by the end of this month. Diorang seme nanti akan pindah ke Senadin, dekat rumah Syahnaz. Mine will be at Pujut.

Memory remains... Nie antara gambar2 rumah sewa kami sekarang. It has nice furnitures inside. Rumah nie fully furnished except washing machine dengan fridge ah kene beli sendiri. And bilik saya pun kosong, kene beli perabot sendiri. It is the smallest room of the house, bilik kat dapur. Saya syak tue bilik untuk bibik. Haha!

Ruang TV kami

Dining area

View to the toilet, my room and wet kitchen

My humble katil bujang. The only thing left by the owner in this room is that pic of the naked babies. Huhu...


Thanks to Kuin, Pana and Kuin yang kasi menumpang kat rumah nie sementara saye dapatkan rumah baru. Tapi end up kami kene sama2 keluar rumah nie. Huhu... Lepas nie akan jauhlah sket nak pegi keje. Rumah sekarang nie if jalan tak busy 3 minit pun leh sampai naik kete. Tapi rumah saya nanti akan dekat sketlah if nak ke town. Dia kat tengah2 antara town dengan ofis...


2 comments:

nadxoxo July 13, 2008 at 8:35 PM  

wah..cantikla rumah baru kak naz..
mcm umah idaman sket..simple tp sweet..heheh..ngn lampu2 dan pencahayaan serta cat dinding yg menarik lg tuh..hehe..berapa sewa rumah tu? duduk bape org? eceh..byk lak tanye :P

~lalala~ July 16, 2008 at 5:59 PM  

loh... kesian kene halau keluar.. haha.. lawa sey umah. msti kuin yg kemas ari2.. pana xleh harap! haha

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.