Reunion at PMO Kerteh

Miri to Sepang to Nilai to Serdang to KL to Kuantan to Kerteh to KL. Fuuuhhh!!! Cair lemak2 di badanku. Haha! Owh, adik saye Piji tue dapat masuk UKM Serdang, so saya awalkan tiket flight untuk uruskan pasal dia kat sana. Sepatut flight hari Ahad tapi saya balik hari Jumaat.

Dah abih meeting di PMO Kerteh. Hotel kat area Kerteh seme dah fully booked, so terpaksa stay kat Legend Hotel kat Pahang tue. Terpaksa ulan-alik almost sejam untuk sampai. And taxi rate adalah RM100 sehala, 3 hari kat sana terpaksa spend RM600 untuk transportation. Cair akaun bankku... Haha!

Being in PMO Kerteh was so exciting. Ramai gile x-utpians. Siap buat reunion lagi. Suke2~~ Paling dramatik bile jumpe Kin. Dia jaga booth Schlumberger. Masa kitorg memule bertentang mata dari jarak jauh, kami menjerit2, berlari2, melompat2 sambil berpeluk2 di luar kawalan sampai satu dewan terdiam and pandang kami termasuk boss saye Raymond.

Lepas tue Kin heret saya pegi belakang and she did cry a little bit. Menangis kegembiraan. Terharu sungguh. Lepas tue boss saye tanye, "Berapa tahun sudah tidak jumpa?" (slang Sabah-Indon Raymond) and I said "1 year". Pastu kene kutuk maut kat diorang. Haha! Kecoh cam tak jumpe 10 tahun. Haha! Mende paling kelakar Kin buat adalah pinjam cincin tunang saya and lupe pulangkan. Dah nak balik baru teringat. Sebbaik sempat. Haha!

Selain tue jumpe Ee, Syazwan, Rosh, Nadhirah, Kak Yati, Lum Tuck Fai (dah lebat rambut dia), and Yati Okisan. Tengah miting kat bilik yang cermin kaca tue pun saya sempat lambai2 tangan if nampak dak2 UTP lain. 2-2 tangan lak tue. Haha! Gambar2 banyak dalam camera Kin, nanti dia email saye akan upload kat sini sket.

And even masa kat Kuantan Airport pun jumpe Ca'ah and Acun. Diorang pun ade miting kat Kerteh. Acun baru beli DSLR baru. Nikon D60. So, dari departure hall sampai ke tangga flight kami dok posing jek keje. Haha!

And now, I'm on leave for 2 days. Now tengah rest2 kat hotel. My body cells need to be restructured back. Tak terurus sangat rasa kehidupan nie sebab banyak sangat bende nak kene buat + pikir. Jerawat pun dah start2 keluar kat muke. Damn! Mom and Zak will come here tomorrow. Sambung shopping yang tak abih aritu. And Saturday night I'll fly back to Miri...


3 comments:

jaja May 11, 2012 at 3:25 PM  

Assalam. Hehe. Sy from utp jgk. baru nk pegi intern next semester. sy just nk tnye opinion akak. sy ade 2 offer. deleum ngn pmo kerteh. mne lg better ye? bt sy in chemical eng

Kunaz May 11, 2012 at 3:36 PM  

Hehe. totally opposite tue. 1 contractor 1 client side. kalo nk lepak fizikal sket pilihla client side. pnat jd kontraktor. hihi..

jaja May 11, 2012 at 8:07 PM  

kalau contractor tu keje die slalunye ape ea? sbb mcm lari sket dr bidang yg sy blaja skrg. hehe

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.