Laaaa Dah Nak Kawen Ke???

OMG!!! Sedar tak sedar, lagi 2 weeks saye nak kawen and I don't completely put my heart and soul into it yet. Duuhh!! Waa cuak la plak 2 weeks. Selamba jek tak ingat. Orang lain lak yang tolong countdown untuk saye. Adeh2....

Ramai yang tanye. Bile start cuti? Saye jawab la 6 Ogos sebab dah memang mintak cuti start date tu. Seme orang cam terkejut. Haaaa??? Ko tak pernah balik rumah untuk preparation kawen and nanti ko akan balik 2 hari sebelum wedding ko???? Haha! Yer memang crap actually tapi nak wat cane.

Sebab saya sambung cuti sampai abih konvo which is 25 Ogos, which total cuti saya adalah 15 hari. Banyak tue untuk staff yang baru keje cam saya. Serius rasa tak selesa sangat cuti lelama nie walaupun memang sangat nak cuti. And kalau mintak pun memang boss saya Iskandar akan kasi, it's just I don't feel good about it. Keje belambak and orang tak cukup.

Saya risau orang cakap, baru masuk keje dah gedik2 kawen and cuti banyak2. But please laaaa understand everyone. Kawen tue dah memang plan kami sejak azali. Kami dah ade 10 years plan. Cuma dapat keje kat Miri nie yang out of plan yang menggugat seme plan2 lain. Tue pun saya dah kire super baik sebab letak perkahwinan nie di tempat kedua. Keje saya utamakan. Sedih if ade yang tak appreciate....

Selasa lepas ade miting kat KL. Flight Isnin petang. Abih miting, malam tue terus naik flight and esok tue sambung keje. I assume tue akan miting terakhir saya di KL sebelum cuti kawen nie. Kawan2 suruh saya amik cuti and balik rumah finalize ape2 yang patut. But I didn't. Takde courage lagi. Takpelah, just hoping seme bende akan berjalan lancar jek.

About persiapan, saya rasa cam seme dah setel kot part saya. Ke belum ek? Adeh2.. 2 minggu lagi nih. Erm dah kot. Tinggal balik kawen jelah nanti. Barang hantaran pun dah setel seme. Kitorang main pakai pos laju and internet jek seme bende.

About perasaan, semua cakap saya mesti dah di awan-awangan sekarang. Banyakla korang punye awan! Haha! Erm, dulu rasa berserabut sebab fokus dah clashing. Now cam dah lega and syukur sebab berjaya setelkan seme walaupun jarak jauh and banyak dugaan. So sekian...

0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.