Bahu Sakit Lagi

Bahu saya masih tak okay. Lupe nak cerita pengalaman mengurut dengan tabib cina yang direkemen oleh Fridy. Saya pegi dengan Pana. Malam. Tabib tue lelaki. Kot yer pun nak ngurut pompuan, bawak2 laa pakai baju. Dia kuar umah tak pakai baju + pakai sluar pendek paras lutut jek.

Pastu dia suh saye berkemban. Saya konfius gile nak bukak tudung ke tak, tanye Pana dia pun konfius. Last2 saya pakai jek tudung. Bongok gile berkemban pakai tudung. Bajet tutup aurat ah tu konon. Haha! Saye cite kat Zak dia gelak sampai keras perut. Siotnyer tunang! Haha!

Tabib tue takdelah urut sangat. Dia gune alat2 khas cam buluh dengan tulang ape ntah. Pana cakap tulang gajah. Patutla sakit. Dia gores kat kulit saya sket jek rasa sakit cam kene hiris dengan pisau. Pastu dia ketuk2 tempat sakit tue dengan buluh. Buluh dia ade banyak saiz, S sampai XL. Masa dia amik buluh saiz XL saya mengucap kejap. Haha!

Hasil rawatan tue, badan saya jadi lebam2 dan hitam legam. Dia cakap dalam seminggu baru okay balik. Tapi pedihlah. Kene baju pun sakit. Tapi lepas tu memang better. Dah boleh angkat tangan. Tapi tangan saya boleh bergerak dari depan ke atas jek. Tepi-atas dengan belakang-atas masih terlalu banyak limitation.

Saya bermasalah nak bukak bra. Saye ade masalah nak tarik tali pinggang kete. Saya ade masalah nak putar stereng Satria yang maha berat tue (seme lelaki yang pnah jadi drebar saya kat sini cakap berat). Saya ada masalah nak tidur mengiring belah kanan. Saya ada masalah nak capai benda dari belakang atau tepi. Pastu, even bila bawak handbag pakai tangan kanan pun ade terasa otot cam tersiat2. Saya takleh habiskan lagi training untuk dapatkan lesen gi offshore tue. Saya takleh pegi offshore lagi dengan kondisi camni. Isskkk....

Maybe kene pi hospital and xray. Tapi takde masa yang sesuai lagi. Yang surat doktor suruh xray lutut 3 bulan lepas tue pun saya tak sempat buat lagi. Adehh, banyaknye penyakit time dekat nak kawen nie. ....


Click here to view our wedding invitation

3 comments:

Anonymous July 11, 2008 at 9:06 PM  

i dont think u should tell the whole world about ur 'secret' (should be) issue..e.g saya bermasalah nak bukak bra...hellllooooo...bnyk lg issue lain bleh diceritakan...

kunaz July 12, 2008 at 4:07 PM  

pehal lah anonymous ni... ok slmt bace isu lain in the next entry ya! peace!

haz1 November 19, 2008 at 8:11 PM  

i dont c there's a problem with that sentence. anyway, nice answer kunaz. haha

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.