07.07.08

Today is our 1st engagement anniversary. Dah cukup setahun kami bertunang and next month insyaallah akan upgrade lagi selangkah. Sepanjang saya berada di SKO, nie 1st time saye rasa relief sket sebab dah berjaya setelkan crucial stuff untuk kahwin sepanjang saye amik annual leave 2 hari Khamis and Jumaat lepas.

Sangat penat Tuhan yang tahu. Hari 1st banyak survey2 dulu. Pastu amik kad kahwin kat Puchong. Hari kedua baru shopping dengan ganas sekali. Sangat penat lari2 tukar train. Angkut banyak barang lak tue. Tempat shopping seme lain2 and jauh2. Flight saya malam tue 8.40pm tapi kul 8pm baru saya sampai airport. Memule dah konfiden dah terlepas flight. Alhamdulillah ade rezeki lagi. Huhu...

So, part saya mostly dah setel seme. Tinggal yang part mama tue pepandailah dia buat pape nanti. Saye pun tatau cane ntah hasil majlis kawen kami nanti. I prefer organize sendiri dari A-Z tapi dah life camni terpaksa sub 40% kat parents. Mama handlekan bahagian makanan, pelamin, khemah, door gift, dulang hantaran and chalet untuk pihak lelaki. I'll try to pay her RM4k for those things. Sponsor la sesket mama yer... Poket anakanda dah makin gersang. Huhu...

So harini saya datang keje dengan gembira. Bawak 1 beg kad kawen malangnya tak sempat distribute banyak sebab tetibe dapat keje belambak cam haper. Siap tak sempat lunch lagi. Zuhur pun almost nak dekat asar tadi. Haihh..

Pastu dah buat keje penat2, kene marah dengan En. Idham. Teruk betul. I met him to ask and learn something, kene marah2 kuat gila sampai department sebelah pandang2. Tapi sebab almost everyday dengar dia tinggi suara macam tue kat ramai orang saya cam kuatkan hati untuk tak amik kisah sangat. Tapi still tak puas hati dengan cara dia. Macamlah saya ade buat salah. But I know the hidden reason nape dia marah2 tapi tak eloklah cerita aib orang kat sini.

Harini ade keje yang kene submit before 4.30pm. Tapi by 2pm still tersangkut dengan keje budget, tolong Nazar sebab dia ade meeting dengan BD lepas tue. Takpelah, Nazar pun dah banyak tolong ajar saya before this. Lepas tue orang KLCC dengan PMO lak sibuk2 email, message and call mintak tolong arrange macam2 meeting. Berserabut gila.

Tapi ntahlah, harinie I felt stronger. Walau dah kene marah for no reason, walau takde ruang bernafas sebab banyak keje, saye berjaya harunginya dengan tenang. Esok ade meeting lagi tapi kene kuar awal sebab buat appointment nak jumpe BD. Nak pass kad kawen and nak bincang something sket. Tak pernah lagi heart to heart dengan BD, feel like doing it tomorrow. Huhu...

To my beloved fiance, happy anniversary sayang. I love you so much....

Click here to view our wedding invitation

0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.