Posts

Showing posts from July, 2008

Wedding Countdown

Image
The above ticker is to remind a crappy-bride-to-be like me that my wedding is just around the corner. Kunaz, please behave like you are getting married!!!



Crazy Weekend

Haha! Makin nak kawen makin merepek plak saye nih. Jumaat malam me and Shawn keluar belanja Suzie, SSI dari KLCC. Suzie jage Tukau and Siwa, a part of field yang saye and Shawn jage. Kami jaga Tukau, Siwa, West Lutong, Bakau, Baram, Fairley Baram and Asam Paya. Banyak nak mampus. Benci! So kami makan2 sampai lewat malam.

Sabtu pagi pegi kuar dengan Kak Laily. Pastu pi buat facial. Nak dekat malam baru siap. After siap sambung shopping kat Emart plak dengan Kak Laily. Balik shopping saye mekapkan muke Kak Laily sebagai persiapan nak mekapkan model bridal fashion show esok tue. Leh visit fotopages untuk tengok muke Kak Laily.

Haa! Lupe lak nak cite, tetibe time2 tengah kalut sibuk macam2 bende ni, adela plak a few offers suruh mekap. So far accept yang untuk bridal fashion show kat Boulevard, Miri. So pagi Ahad tue pegi breakfast dengan housemate kat Hole No.9. Abih bekfes terus angkut beg bom tue pegi mekap. 4 jam stret mekap sambil berdiri. Bengkok tulang belakang!

Setel seme dalam 3.30p…

BWE - Getting Used To It!

2 days with no proper breakfast, no lunch at all, not enough sleep and stayed back in the office until 7.30pm. Isyak prayer is at 7.45 pm here. Fuuhhh!!!

Raymond got a presentation with BD and other higher committee. In every meeting, Raymond selalu kene tembak and he was begging us to provide him a good slide presentation. So, for 2 days, me and Larissa were working real hard so that Raymond could do his best. We love him and can't afford to see him being smashed by the higher committee.

And this was what we got in return "Larissa, Naz, Eddy, Naza, Id.. GREAT JOB. The material is superb - good way of reporting our activities. I'll take BD komen 4 improvement n consolidate in our nxt material prparation. Keep up d good work. cc Is"

Seriously it pays....

The workload is getting higher and kami makin hari makin stress. Kami simply means the 4 new engineers (Larissa, me, Shawn and Gan) + the trainees (2 boys in particular) We have a new activity here. Abih jek keje, we will…

New Housemate : Kak Laily

The past 3 days had been very dramatic. Hari Jumaat tensen dengan one of the BWE-mate, so abih jek ofis hour ajak Kak Laily pegi fitness test untuk ke Mount Kinabalu. Kak Laily dah pujuk rayu saya selama 3 hari 2 malam suruh teman dia pegi fitness test tu but I declined sebab kondisi bahu belum elok. Last2 saya plak yang ajak dia, tak sempat pikir pun, tensen nyer pasal.

Kesannya, sakit2 badan yang kronik selama 4 hari 3 malam. Orang lain pegi fitness test seme at least adela jogging2 wat preparation. Saye selamba monyet jek abih keje pakai baju kurung pegi. Haha! So selama 4 hari tak mampu berjalan dengan normal. Pegi supermarket seme gunakan kemudahan untuk orang cacat. Kami naik tangga macam anjing. Kaki tangan seme pakai untuk naik tangga. Haha!

That was Friday. Sabtu lak, keluar shopping dengan Kak Laily lagi. Tak sedar diri badan sakit semangat shoping masih utuh! Yeahhh!! Pastu pegi Courts. Bajet nak survey barang elektrik utk rumah baru. Dah survey online and cam dah plan nak sp…

Laaaa Dah Nak Kawen Ke???

OMG!!! Sedar tak sedar, lagi 2 weeks saye nak kawen and I don't completely put my heart and soul into it yet. Duuhh!! Waa cuak la plak 2 weeks. Selamba jek tak ingat. Orang lain lak yang tolong countdown untuk saye. Adeh2....

Ramai yang tanye. Bile start cuti? Saye jawab la 6 Ogos sebab dah memang mintak cuti start date tu. Seme orang cam terkejut. Haaaa??? Ko tak pernah balik rumah untuk preparation kawen and nanti ko akan balik 2 hari sebelum wedding ko???? Haha! Yer memang crap actually tapi nak wat cane.

Sebab saya sambung cuti sampai abih konvo which is 25 Ogos, which total cuti saya adalah 15 hari. Banyak tue untuk staff yang baru keje cam saya. Serius rasa tak selesa sangat cuti lelama nie walaupun memang sangat nak cuti. And kalau mintak pun memang boss saya Iskandar akan kasi, it's just I don't feel good about it. Keje belambak and orang tak cukup.

Saya risau orang cakap, baru masuk keje dah gedik2 kawen and cuti banyak2. But please laaaa understand everyone. Kawen t…

Rumah Sewa

Image
Tomorrow I'll be having a cleaning job with the new trainees. Nak bersihkan my new house yang sebelah rumah Haniff tue. Initially, I was planning to hire the makcik cleaner ofis to do the job. RM300 untuk 3 makcik and they will clean out the whole double storey bungalow.

And then the trainees said "Takyahlah buang duit kak. Biar kitorang gi basuh reramai. Kitorang weekend pun xde keje..." So nice lah all these trainees... Betul jugak kan, daripada saya kasi RM300 kat orang lain baik saye belanja diorang makan. Boleh rapatkan hubungan lagi. Huhu..

And tadi pegi E-mart beli barang2 untuk cuci rumah. Habis RM100 lebih jer. Sangat banyak barang, saya lak shopping sorang2. Ade adik cashier sorang tu tolong angkat seme2 barang berkayu panjang seperti penyapu sarang labah2 tue (is that the right vocab)?

Lupe plak nak cerita, my housemates and I terpaksa keluar dari rumah yang kami sewa sekarang nie sebab ade orang nak beli rumah nie. So dia kasi notis suruh blah after August but w…

Bahu Sakit Lagi

Bahu saya masih tak okay. Lupe nak cerita pengalaman mengurut dengan tabib cina yang direkemen oleh Fridy. Saya pegi dengan Pana. Malam. Tabib tue lelaki. Kot yer pun nak ngurut pompuan, bawak2 laa pakai baju. Dia kuar umah tak pakai baju + pakai sluar pendek paras lutut jek.

Pastu dia suh saye berkemban. Saya konfius gile nak bukak tudung ke tak, tanye Pana dia pun konfius. Last2 saya pakai jek tudung. Bongok gile berkemban pakai tudung. Bajet tutup aurat ah tu konon. Haha! Saye cite kat Zak dia gelak sampai keras perut. Siotnyer tunang! Haha!

Tabib tue takdelah urut sangat. Dia gune alat2 khas cam buluh dengan tulang ape ntah. Pana cakap tulang gajah. Patutla sakit. Dia gores kat kulit saya sket jek rasa sakit cam kene hiris dengan pisau. Pastu dia ketuk2 tempat sakit tue dengan buluh. Buluh dia ade banyak saiz, S sampai XL. Masa dia amik buluh saiz XL saya mengucap kejap. Haha!

Hasil rawatan tue, badan saya jadi lebam2 dan hitam legam. Dia cakap dalam seminggu baru okay balik. Tapi p…

Sejarah Takde Keje

Hari ini dalam sejarah. Saye takde keje kat opis. Most senior staff xde arini sebab ade course kat Langkawi. Saye wat housekeeping, borak2 dengan trainee, mengunyah2 kat workstation, balas2 email, merayau2 distribute kad kawen, jumpe BD (BD sangat best!) Mungkinkah sejarah ini berulang lagi? Kita tunggu..... Hahaha!


07.07.08

Today is our 1st engagement anniversary. Dah cukup setahun kami bertunang and next month insyaallah akan upgrade lagi selangkah. Sepanjang saya berada di SKO, nie 1st time saye rasa relief sket sebab dah berjaya setelkan crucial stuff untuk kahwin sepanjang saye amik annual leave 2 hari Khamis and Jumaat lepas.

Sangat penat Tuhan yang tahu. Hari 1st banyak survey2 dulu. Pastu amik kad kahwin kat Puchong. Hari kedua baru shopping dengan ganas sekali. Sangat penat lari2 tukar train. Angkut banyak barang lak tue. Tempat shopping seme lain2 and jauh2. Flight saya malam tue 8.40pm tapi kul 8pm baru saya sampai airport. Memule dah konfiden dah terlepas flight. Alhamdulillah ade rezeki lagi. Huhu...

So, part saya mostly dah setel seme. Tinggal yang part mama tue pepandailah dia buat pape nanti. Saye pun tatau cane ntah hasil majlis kawen kami nanti. I prefer organize sendiri dari A-Z tapi dah life camni terpaksa sub 40% kat parents. Mama handlekan bahagian makanan, pelamin, khemah, door gift, …

My Wedding Invitation

Image
Hi everyone! Sorry for this late announcement. Life was so messed up previously. But now, I'm back on the track. So here's our wedding invitation. 2 invitations in one card. It's a 3-fold-card with a bride's invitation at one side at groom's invitation at the other side.



Front side of the card


Back side of the card



You can also visit http://kunaz.myphotoalbum.com for a better view or to download the wedding card. For those who wanna keep the hardcopy of the card, SMS your home address to my handphone number ok? It's 013-5135008. Due to the time and distance constraint + lack of preparation, I assume that the ceremony will be so simple. Anyway, wish to see you there!

Stress at Work?

The thing about my work is, tiap kali dapat task saya akan stress sebab:

1) Saya kaget sebab tatau pape pasal task tue
2) Orang tak ajar and expect saya belajar sendiri
3) Boleh nak belajar tapi tiap kali dapat task, dateline dia konfem pendek and most of the time clash dengan task lain

Tapi tiap kali lepas dah setel seme tasks tue saya akan rasa puas hati dan gembira. Pastu tak sabar nak dapat next task. Bile dapat next task, stress balik. Bile siap task happy balik. That's my work cycle.


Bende lain yang buat saya stress kat tempat keje adalah:

1) Orang asek push suruh catch up fast sedangkan mende yang nak catch takde. Kene cari sendiri, and nak cari tue sah2 makan masa kan.
2) Saya tak penah ade background pasal petroleum langsung, so seme terms are new to me. Cuak and kaget bila tatau banyak bende tapi kene buat banyak bende yang tatau. Eheh, betul ke ayat nie..
3) Orang dok ukur outcome instead of progress and usaha nak dapatkan outcome tue. Dah memang takdir saya nie dari dulu kene …

Reunion at PMO Kerteh

Miri to Sepang to Nilai to Serdangto KL to Kuantan to Kerteh to KL. Fuuuhhh!!! Cair lemak2 di badanku. Haha! Owh, adik saye Piji tue dapat masuk UKM Serdang, so saya awalkan tiket flight untuk uruskan pasal dia kat sana. Sepatut flight hari Ahad tapi saya balik hari Jumaat.

Dah abih meeting di PMO Kerteh. Hotel kat area Kerteh seme dah fully booked, so terpaksa stay kat Legend Hotel kat Pahang tue. Terpaksa ulan-alik almost sejam untuk sampai. And taxi rate adalah RM100 sehala, 3 hari kat sana terpaksa spend RM600 untuk transportation. Cair akaun bankku... Haha!

Being in PMO Kerteh was so exciting. Ramai gile x-utpians. Siap buat reunion lagi. Suke2~~ Paling dramatik bile jumpe Kin. Dia jaga booth Schlumberger. Masa kitorg memule bertentang mata dari jarak jauh, kami menjerit2, berlari2, melompat2 sambil berpeluk2 di luar kawalan sampai satu dewan terdiam and pandang kami termasuk boss saye Raymond.

Lepas tue Kin heret saya pegi belakang and she did cry a little bit. Menangis kegembiraan…