Towards Marriage - To Do List

Nie antara to-do-list menjelang kami nyer wedding. Persediaan adalah untuk 3 majlis sekaligus. 8/8 nikah, 9/8 kenduri and 16/8 sambut menantu. Semoga dapat dijadikan panduan bersama.


1. Choose date - setel
2. Book tok imam - setel
3. Kursus kahwin - setel
4. Choose wedding theme - setel
5. Set amount of dowry - setel
6. Pelamin - not yet (parents handle)
7. Baju pengantin - not yet
8. Makeup artist - setel
9. Photographer - setel
10. No. of guests - setel (belasah jek)
11. Wedding card - in process (tunggu print jek lagi)
12. Hantaran - in process (tak abih shopping lagi)
13. Food/catering - setel (parents handle)
14. Canopy - not yet (parents handle)
15. PA system - setel (speaker umah jek + no MC + pasang lagu jek)
16. Door gifts - not yet (parents handle)
17. Chalet untuk pihak lelaki - not yet
18. Flow of event - not yet
19. Honeymoon - not yet


Masa zaman budak2 dulu pernah lah ngidam nak buat majlis grand2 cam artis. Tapi bila difikirkan balik secara mendalam, the most important part in a marriage is we are together as a husband and wife. Abih berjuta2 pun if tak bahagia or tak berkat sesia jek.

Tapi for the sake of satisfaction, kene lah prepare jugak for the best kan. Jadi tak jadi tu belakang kira. Kita manusia nie hanya layak merancang. Moto perkahwinan kami "Simple But Memorable" dan juga "Meriah Dalam Kesederhanaan" Hehe...

0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.