Extreme June!!!

Fuuuhhhh!!! Month of June is a real murderer. Penat nak mampus! 1st week BOP kat KL. 2nd week Borneo Games. 3rd and 4th week macam2 jenis meeting and presentation. Ade SKO day lagi where I was appointed as the focal point of BWE department. Tengah2 meeting dengan BD pun boss Raymond call suruh turun setup booth. Huhu...

Since I got meetings and presentations almost everyday starting from the 3rd week, saya hanya prepare booth untuk SKO day sehari sebelum event tue jek. Stay back kat ofis till 11.30 malam untuk siapkan booth tue. Bear in mind that 11.30 malam kt sini is equivalent to 12.30 malam kat semenanjung. Duuuhh....

Me and Larissa at BWE booth

Pasal kawen tak sempat nak fikir langsung. Ofismate and kawan2 plak yang cuak2 untuk pihak saye. Entahlah, kerana kesibukan, rasa cam dah heartless nak kawen. Baju kawen takde lagi nie. Aduuhh... Tapi luckily 30 Jun till 2 July ade meeting kat PMO Kerteh. Terus amik annual leave 2 hari. My very 1st annual leave. Hehe...

And I'm in KL now. Sampai Jumaat malam. Sabtu pegi Nilai ikut parents beli barang2 untuk buat dulang hantaran. 1-2 kedai pertama saya teman lagi my mom tue beli2 barang. Pastu dah tak larat. Satu kedai paling kurang sejam dia lepak tapi bile riben jek selai. Haiiihh!!! Panas membara btul hati ini. Dahla cuaca panas gile kat Nilai. Penat lagi x cukup rest.

Last2 saya pegi jalan2 makan cempedak goreng la, lepak2 tepi jalan sambil sengih2 kat orang lalu lalang la, etc. Mama call banyak kali suh saya datang pilih mana yang berkenan and I just answered "Haa berkenan seme. Amik jek memanaaa..." Haha! Heartless gile.

Besfren mama and anak dia ikut sekali. Diorang pun cam aneh tengok saya yang tak amik kesah langsung pasal persiapan kawen nie. Diorang plak yang lelebey excited. Haha! The thing is, aritu saya dah bahagi2 tugas dengan my mom. Ade part yang saya kene wat and ade yang dia kene. Dulang hantaran tue dianyer scope so malas dah nak pikir. Banyak sangat dah bende dalam kepala otak nie. Haha!

Balik Nilai sambung gi Semua House lak. Beli sepasang baju songket siap sepasang lelaki and pompuan. Nak beli kain and upah jahit memang lecehla kan + masa dah suntuk. Nak sewa banyak yang tak available dah sebab lambat sangat book. Last2 beli jek baju siap. Haha! Tadi sempat beli baju songket jek. Nanti nak cari yang lace plak. Harga memang mahal la kan, tapi since I am/was a mekap artist, adelah dapat diskaun sket. Yuhuuu.. Hehe...

So lega dah sket dah ada baju sepasang. Balik meeting kat PMO nie hopefully dapat setelkan bab baju and barang hantaran terus dah before balik Miri. Sebab bile dah balik nanti memang konfem lagi sahih saye busy balik and tak sempat fikir lagi pasal kawen. Haiiihhh....

Sehari selepas SKO Day, BWE ade buat dinner kat Mega Hotel untuk staff2 BWE sahaja, sempena nak meraikan pemergian existing trainees and kedatangan new trainees + pemergian Doreen the technical clerk and kedatangan Lesslie the new clerk.


Tue gambar saye, Raymond the boss and the 3 clerks. Dari kiri pakai baju biru is Hasnila, Doreen and then Lesslie. Sangat sedih masa hari terakhir Doreen kat ofis. Kami berdua nyaris nak nangis dah. Huhu.. Tak sangka plak, baru 2 bulan kenal dah boleh mesra cam besfren. Doreen dapat better offer as a permanent staff kat Tanjung Offshore. Kat SKO nie dia as a contract staff only. Semoga dia akan gembira di tempat keje baru...

0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.