Borneo Games Bliss Part 3

Malam terakhir di Borneo Games ade closing dinner kat ballroom Sutera Harbour Hotel. Semua contingents yang bertanding datang. Jumpe banyak x-utpians. Velvet AF jadi artis undangan malam tue. Waahh dah kurus Velvet. Tinggi and cun gile bile tengok sendiri depan mata.

Food malam tue tak sedap langsung tapi sebbaik side dishes dia best2. Dah habis dinner terus balik Marina Apartment. Masa tu dah jam 12 tengah malam. Orang lain balik2 seme tidur tapi saya terpaksa stay up till kul 1 am lbey prepare slide untuk present kat SBO esok tue. Esok tue bangun kul 4.30 am sambung buat lagi. Pastu nak kene pack barang lagi sebab nak kene checkout before pegi SBO.

Masa breakfast pun saya sibuk lagi prepare2. Penuh kertas atas meja makan. Pastu Imran (hoki player from HR department) and a few guys yang lain datang bekfes sama dengan saya. Mereka nampak saya kalut2 pagi tue. Banyak term dalam slide tue yang saya tak paham. Tanye Imran dia pun tak paham tapi dia cecepat amik kertas tue pegi tanye orang2 lain. Terharu gile diorang tolong saya prepare untuk presentation. Huhu..

Before pegi SBO dengan teksi, simpan barang kat receiptionist dulu. Habis meeting dalam kul 5.30 pm saya pegi balik Marina Apartment untuk amik barang before check in kat hotel Meridian. Masa tue rasa sayu and sedih gila tengok Marina Apartment. Sebab tue 1st time saya masuk situ sorang2. Before this ke mana2 pun akan gerak in a group. Kami window shopping sesama, pegi makan sesama, pegi farmasi sesama, jalan2 sesama, etc. Dahlah masa tengah meeting diorang sms saya cakap dah nak naik flight, saya dah syahdu mahdu dah masa tue. Huhu...

Sampai Meridian Hotel, the hotel was so big and luxurious. Nak tidur 10 orang pun boleh. But I felt so empty. Teringat2 kat kawan2 di Borneo Games. Teringat jerit reramai kasi sokongan kat SKO team. Teringat geng2 badminton. Teringat akak2, abang2, uncle2 yang sangat ramah and baik dengan saye. Kuat sungguh impak Borneo Games nie. Huhu..

Kesimpulannya, sangat bestlah pengalaman nie walaupun dapat kecederaan kronik. Huhu... Owh btw, next year Miri akan jadi tuan rumah untuk next Borneo Games plak. So sekian sahaja pasal Borneo Games. Nak letak gambar tapi takde banyak. Ade fotografer SKO tapi tatau cane nak dapatkan gambar2 tue. Huhu...

0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.