Borneo Games Bliss Part 2


Itulah 8 daripada 12 orang badminton players SKO. Nie gambar final training sehari sebelum competition kat stadium Likas. Dari kiri baris depan is Akbar, pakai baju biru. Paling muda and sangat energetic. He's the only one on earth who calls me as Shasha. Mengong.

Sebelah Akbar is Uncle Marli, lelaki yang bertanggungjawab bawak saya masuk Borneo Games nie. Umur dia sama dengan my dad and I love him so much. Sebelah uncle Marli is his sweet wife yang selalu teman dia ke mana2 sahaja. Dari kiri baris atas is Michelle, pakai baju merah. My partner. Sangat power main badminton walaupun umur dah 40++.

Sebelah Michelle is Fridy, umur 40++ jugak. Tak ramai boleh borak dengan dia sebab dia sangat super pendiam tapi saye sangat suke menempel dekat Fridy sambil buat lawak2 bodoh. Lepas tue dia pun dah pandai buat2 lawak sket. Haha! Fridy dulu pernah dislocate bahu macam saye and dia ade propose sorang tabib cina. Esok malam insyaallah saya akan pegi mengurut dengan tabib tue.

Sebelah Fridy is Haniff, bakal jiran saya nanti. Dia dah book rumah untuk saya after kami kawen nanti. The house is nice. Double storey banglo + furnished with RM600 jek per month. Susah wooo nak cari semurah tue kat Miri nie. Rumah saye now pun RM900 now. Sebelah Haniff is Zul Jagung, hasben Tpot tue.

Sebelah Zul is Harmony, reserve yang gantikan saya masa saya injured bahu. Yang takde dalam gambar are Kapten Chee, Q, Yap and Wong. Kapten Chee and Q main untuk kategori vateran. Yap partner Haniff and Wong partner Akbar. Kapten Chee suke usik2 saya and suke train saya macam train male players. Dia smash kuat tak ingat. Huhu...

Lepas balik SKO, direktor SKO ade buat welcoming ceremony untuk semua atlit. Sangat sedih tak dapat join sebab saya kene stay untuk meeting di SBO. Sangat terharu sebab direktor ade mention nama saya dalam speech tue. Dia cakap semangat saya tinggi, bahu dislocate pun still berjuang main untuk SKO. Cewaahh! Haha!

0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.