Ribut Taufan di Miri

A few days ago, bandar Miri dikejutkan dengan kejadian ribut yang tersangatlah kuat. Banyak giler pokok tumbang. Ada yang tumbang timpa rumah sampai runtuh rumah tue. Ada yang tumbang atas tiang letrik sampai blackout satu perumahan.

Masa kejadian tue, saya baru nak tido. saya tido awal kat sini okay. 9.30 pm dah tido. Housemate seme takde sebab keluar makan. Kesian diorang trapped dalam ribut tue. Banyak kedai yang rosak malam tue. sampai terbang cawan2 pinggan mangkuk seme. Before tidur saya usha luar tingkap. Nampak baju2 umah jiran dah terbang2. Tong sampah pun dah golek2. Bunyi atap zink rumah sape ntah kuat giler. Pastu bunyi angin cam bunyi hantu bersiul.

Tatau nape saya heartless jek tengok kejadian luar biasa tue. Dalam 10 minit tengok pemandangan tue saya terus tidur. Bunyi masih bising tapi nyenyak jek saya tidur sampai pagi esok. Esok tue kecoh kat ofis dengan macam2 cerita. Tapi keadaan jalan memang horrible ah. pokok tumbang kiri kanan jalan. Habih jammed jalan.

And semalam ribut kuat lagi tapi masa tue saya dah tidur. Tak sedar ape pun. Nyenyak sungguh tidur kat Miri nie. Huhu... BTW, ribut dijangka akan berlarutan. So doakan saye dan kawan2 selamat di sini ya!

1 comments:

Zac May 24, 2010 at 3:14 AM  

amin... moga-moga awak sihat sejahtera ye.

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.