My 1st Month in Miri

All I need now are just an INTERNET and a CAR. Internet untuk uruskan persiapan kahwin yang banyak ditempah melalui internet + untuk tujuan bisnes untuk extra income. Kereta supaya saya boleh pegi and balik keje ikut jadual saya + pegi training badminton dengan senangnya + pegi ke mana2 sahaja tanpa pening kepala + tak payah membazir duit kat pakcik teksi yang sangat gembira mempunyai customer tetap seperti saya.

Dulu masa kat UTP, saya and Zak banyak tolong angkut orang dengan Satria bulat tue ke mana2 sahaja mereka request. Ipoh, Lumut, Taiping, Penang, KL... sebut jer, if kami tak busy kami tolong hantar or ambil mereka. Tapi sekarang di Miri, kenapa jarak yang hanya sejauh 5-10 minit seems too far to them? That makes me prefer taking a cab to move around.

Tapi takdelah seme camtu. Ada jer yang tak putus2 tolong saya dari segi transportation, especially Pana and Zul Jagung. Tapi saya cam tak sampai hati nak susahkan diorang selalu. Dari dulu saya biasa usahakan sesuatu sendiri and tak biasa mintak tolong orang. Saye hanya tahu tolong orang tapi tak tahu nak mintak orang tolong saya. Huhu... Takpelah, kereta pun dah on the way.

Dalam a few days lagi genap sebulan saya kat Miri nie. Dah banyak bende berlaku actually tapi tak sempat nak update sebab takde internet access. Plus lately saya cam dah cepat let go everything. Dulu, papepun cari gak jalan nak update kat blog nie. Tapi now, sehebat atau seteruk manapun perkara yang berlaku, saya biarkan saja ia berlaku. Bila jumpa internet jer baru pikir ape yang nak ditulis, masa tue excitement dah abih and banyak dah lupa. Huhu..

Anyway, dugaan sangat banyaklah lately - physically, mentally and emotionally. Saya dah menangis a few times kat sini but no one even realized it coz absolutely saya takkan tunjuk. I think Allah is preparing me for greater challenges in the future. Bak kata Cena, kadang2 Allah tak kasi apa yang kita mahukan, tapi Dia kasi apa yang kita perlukan...

Mungkin ini yang saya perlukan untuk membina kekuatan di masa depan. Yelah, if tak pnah diduga tetibe datang dugaan secara mengejut, sakit tue nak menanggungnya. Macam sayalah. Do refer back my 2007 nyer entries. All the good things in heaven. I was so cormfortable with a smooth and happy life throughout 2007 until tetibe munculnya dramatic 2008 nie. Yelah, dulu kan saya dah selalu susah sejak dari kecik lagi. Ingatkan berkat kesabaran saya menempuhi kesusahan tue saya akan dapat better life once I'm getting older. Tapi kita kene ingat, hidup nie ibarat roda kan?

Kesimpulannya, nanti if korang ada anak, jangan manjakan dia sangat. Ajar berdikari and hidup susah sket. Nanti kan bile dah ditimpa kesusahan, terkejut takleh handle. Haha!

Owh btw, 2-4 Jun saya ade kursus di KL. 1 Jun flight dari Miri. And then sambung cuti till 7 Jun. Terima kasih kepada mak bapak Sultan Mizan yang melahirkan dia pada 7 Jun. Hihi! My mom and fiance will come to KL too, stay kat sana for a few days untuk shopping barang hantaran kawen sket. 13-17 Jun lak kene ke Kota Kinabalu lak for Borneo Games. Sekian dahulu.

1 comments:

sfbm222 June 5, 2008 at 9:39 PM  

Allah menguji mengikut kemampuan hambaNya..relax2 aje..nangis la kalo tu leh buat kite lega..xpela starting susah sket..ada hikmah..sy dh jd makin tabah sejak dtg sini..bende kecik2 won't bother me dh skrg ni..hopefully everything will going smoothly la after dis 4 all of us..trying 2 enjoy life here..miri ni best je..sy dh stat suke tmpt ni..haha..if anything nk mintak tolong..just ckp je..jgn malu2 segan2..hehe..nnt wat balik roti gardenia ye..hahahaha

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.