Offshore Training + Shoulder Injury

Ok, macam yang saye bitau Isnin-Rabu lepas ade safety training untuk dapatkan passport pegi offshore. Malam before training saya pegi mengurut untuk kuatkan tangan sket. Lepas bekam, sakit bahu tu dah kurang banyak tapi tangan still rasa lemah and takleh angkat tinggi2.

Ofismate nama Fahim yang kenalkan tukang urut tue. Saya drive sendiri pinjam kete orang. Kete auto maa... 2nd time bawak kete auto. 1st time kete Lily. Tue pun dari Rahmath ke Halida jek and dengan adenye Zak di sebelah. Memula kaget gak ah, dahla malam and rabun malam, sorang2, tak reti bawak kete auto, tak kenal jalan and tangan tengah sakit lak tue. Pastu as expected, saya sesat ntah ke mana2. Sian Fahim terpaksa tinggalkan anak bini cari saya yang sesat and bawak ke jalan yang betul. Haha!

Lepas ngurut tangan agak better ah. Orang tu cakap angin dah banyak masuk kat tempat yang seliuh tue, tue yang jadi sakit. So, the 1st 2 days in the training program was a success. Ada 3 perempuan jek termasuk saya, tapi saya sorang jer yang bertudung. 2 lagi tue dari Halliburton. Yang kelakar, kebanyakan lelaki dalam team kami tue adalah dari catering company yang akan jadi crew kat offshore. Chief cook pun ade kat situ.

Kami ladies bertiga nie menonjol gila kat situ. 1st task yang masuk rumah api tue kami dipanggil ke depan and diumumkan 3 orang terbaik yang buat dengan cara paling betul. Apa2 aktiviti pun kami yang akan buat dulu and akan dapat pujian berbanding lelaki2 yang lain. Haha! Dengan tukang masak pandai jek saya berlagak. Sekali diorang buat pertandingan masakan sah2 saya mati kutu depan diorang. Haha!

So berjaya menghabiskan safety training selama 2 hari. Hari kedua tetibe dapat serius injury. Masa helikopter tu tengah berpusing dalam air, tangan saya yang tengah pegang tingkap helikopter tue turut berpusing kat area bahu. Twisted gitu. Sakit amat.

Tetibe lak, pakcik kat seat sebelah tak pegang kuat2 tingkap and then terguling2 hempap badan saya. Makin sakit bahu saya tapi tak mampu nak menjerit sebab dalam mulut ada alat breathing system tue. Saya berjaya keluar tingkap helikopter tue. Sampai2 kat water surface jek saya bukak alat breathing system tue and menjerit kesakitan. Pastu ade sorang trainer cepat2 berenang ke arah saya and tarik saya ke tepi. Tapi dia tarik tangan kanan saya yang tengah injured tu okay!! Saya menjerit sekali lagi. Rasa cam bahu saya dah dipusingkan 360 degree.

Lepas tue, trainer tak izinkan saya habiskan training untuk hari ke-3 sebab masa hari ke-3 akan pakai tangan lagi banyak. Dia suruh saya pergi klinik panel keluarkan surat excuse. Saya dah merayu cakap nak habiskan. Saya boleh tahan sakit, tapi diorang tak kasi. So pergi lah klinik. Doktor examined cakap saya kene rotator cuff injury and may take months to heal. Cane nak main untuk Borneo Games middle June nanti. Sedihnyer.... Sob sob.. So now, I'm back in the office with a rotten arm. Adduuuhhh.....


Team Building + Bekam

Hehe.. Actually tajuk nie boleh disekalikan dalam entry "Minggu Dibuli" tue tapi since dah panjang sangat, sambung kat entry baru. Ok, program nie untuk players SKO yang bakal ke Kota Kinabalu nanti untuk Borneo Games. Dia cam nak kuatkan semangat berpasukan ah. Ade import trainer dari MSN untuk buat aktiviti.

Saya yang paling baru dalam group tue. Dahlah baru masuk SKO kene buli join Borneo Games, pastu kat Team Building nie macam2 lagi saya kene buli. Saya dipaksa jadi ketua kumpulan. Hampesss! Pastu kene buli jadi macam2 jenis volunteer. Kene kasi speech kat depan lah. Tak volunteer dah tue kene pakse tue. Haha! Salah satu aktiviti kene jadi ayam and others kene jadi pagar so that musang tak dapat tangkap ayam. Huhu..

Aktiviti2 dalam Team Building nie memang sangat memerlukan groupwork, so terpaksa open lah sebab aktiviti2 dia terpaksa libatkan lelaki and perempuan. Sepanjang 3 hari dalam program tue, saya dah banyak kali ternoda. Haihhh!! Sori sayang.. Haha!

Kesimpulan dari Team Building nie, semangat kesukanan takde langsung. Haha! Tapi seronok sebab aktiviti macam nielah yang boleh kenalkan saya dengan ramai orang. Sesuai untuk orang baru seperti saya. Yang paling kelakar, ade satu aktiviti tue saya ade marah sorang pakcik tue sebab lambat pass botol kat saya. Banyak kali lak tue saya marah. Tapi marah2 manjalah sambil gelak2. Haha! End up saya baru tau pakcik tue adalah manager untuk finance. Selamba saya marah dia. Kang tak dapat gaji setahun mampus saya. Haha!

Pastu dari segi semangat berpasukan tue memang tercapai. Seronok2. Lepas Team Building tue, semua cam jadi very sporting and supportive. Pastu jumpe pun dah boleh gelak2 tanpa mengira pangkat. Alaa.. SKO last year dapat nombor last Borneo Games nie. So diorang cam tak hirau sangat pertandingan nie. Diorang just nak enjoy2 keluar ofis.

Last day of the program (Jumaat lepas) saya telah injured masa training badminton. Bahu saya terseliuh. Perit bah! (Waahh cakap Sarawak. Haha!) Sakit sampai 2 hari takleh angkat tangan langsung. Pegi hospital doktor kasi 3 jenis ubat makan and 1 ubat sapu. Doktor cakap makan ubat and tunggu baik jek.

How can I wait. Isnin nie ade safety training plak 3 hari. Nie training untuk dapat passport pergi offshore. Memang fizikal kene fit. So holy crap! Disebabkan desperate nak baik cepat, Kuin bawak saya pegi urut and bekam kat 1 pusat rawatan Islam kat sini. Mahal siot! Total RM330. Tapi esok tue bangun tidur tangan saya dah boleh angkat and pusing2 tapi untuk smash shuttle cock tue saya cam tak berani lagi. Hopefully seme akan okay untuk safety training. Esok dah nie. Huhu...

I think this is a sign for me to take a break. Non stop beraktiviti and bekerja sepanjang sebulan kat sini. Huhu... Saya actually sangat takut buat bekam. Sebab penah tengok Zak, Capap and Ifa buat bekam. Cam horror jek kesan hiris tue. Tapi diorang okay sket. Saya nyer, 1 spot tue dia buat dalam 10 hirisan. And ade 22 spot dia buat kat badan saya semalam so ade dalam 220 hirisan kat badan saya now. Sangat pedih lah memula tue. Btw, 1 cup dia charge RM15, so 22 x RM15 is RM330. Mahal siot kat Sarawak nie.

Dan sekarang badan saya penuh dengan tompok2 bulat kesan bekam tue. Kuin and Pana panggil saya Kak Tompok sekarang nie. Mangkuk jamban nyer hosmet. Orang tengah kesakitan diorang buleh buat lawak lagi. Haha! So, doakan saya sembuh dengan cepat yer. Huhu...

Minggu Dibuli

Ok, Jumaat lepas kan saya dapat MC. Isnin lak cuti Wesak. So, Selasa baru masuk keje. Sampai2 ofis jek, saya baru tau pagi tu ade meeting dengan SSI and BPD kul 8.30am-4.30pm. Saya bukan setakat kene attend, tapi kene present lagi untuk meeting tue. Bangsat sungguh takde orang bitau.

Bayangkanlah, material untuk present langsung tak buat + taktau pape pasal bende nak present. Kire macam masuk exam hall untuk final exam tanpa study pape ah. Saye dah mintak tolong a few yang lebih tahu untuk tolong present tapi they refused. Agak terkilanlah.

Dipendekkan cerita saya present jek mane yang mampu. Sangat terharu orang SSI dan BPD paham situasi saya sebagai budak yang baru masuk tapi dah terpaksa ganti keje boss. They assisted me a lot. Siap kasi2 semangat lagi. Ade sorang uncle tue siap offer nak ajar saya lagi anything about well services if saya nak tahu. Terharu...

Tue hari Selasa. Hari Rabu saya kene jadi wakil department kat satu program plak. Program tue required personnel with a high knowledge tentang department masing2. Memang silap orang ah hantar saya kan. Saya duduk jek wat bodoh masa orang lain tengah busy2 bincang pasal topik tue.

Tengahari tue plak ada Team Building untuk players Borneo Games nanti. 3 hari berturut2 start kul 2pm-4.30pm. So jadual saya Rabu till Jumaat tue adalah usaha dengan gigih siapkan keje di waktu pagi and then ke Team Building plak. Pastu sambung training badminton plak.

Khamis malam ade orang YPC mintak budak2 baru cam saya jadi usher untuk COC dinner. Imaginelah, 2pm-4pm Team Building, 4pm-6.15pm training. 6.45pm dah kene pegi dinner. Sampai kul 10.30pm. Memang haru ah. Badan penat habis sebab Team Building tue pun 100% aktiviti fizikal.

Ramai yang perasan akan kesibukan saya dengan kerja walaupun saya masih tersangat baru di sini. Pana siap suruh saya tukar department. Ariff cakap department BWE memang dah well known as a department yang sangat banyak keje and banyak stress. Senior staff kat sini seme busy and tak sempat nak ajar saya. So far saya di sini sebagai support staff yang tolong siapkan keje yang berlambak and tak tahu pun kerja tue pasal apa.

Insyaallah, workload takkan jadi masalah pada saya. If saya ada masalah keje pun, it's about the people, not the workload. So, setakat nie my plan is to move forward slowly in this department. Mari membina kekuatan untuk bekerja di BWE (Well Integrity)!!!

Taman Buaya Miri

Yo everyone! Ahad lepas saya dipaksa oleh Pana and the gang ke Taman Buaya. Seramai 6 orang telah ke Taman Buaya itu (ape giler skema ayat!) Sepatutnya ramai lagi tapi some of them ada yang pergi PIPE termasuklah Syahnaz. Padan muke Syahnaz takleh ikut. Haha! So inilah antara gambar2 kenangan kami di Taman Buaya itu.

Peluk abang buaya

Dari kiri : saye, srikan, buse, buaya, pana, ariff


Saye dan Ariff. Daring tak kami main buaya?


Saye, Fendi and Ariff kasi rusa makan pisang


Saye dan beruang yang tak cute langsung!


Yurrkk!!! Kasi free pon takmo!



Selepas itu kami dinner di Taman Seroja. Woohhh!!! Sangat best food kat situ. 1st time makan rasa Semenanjung and leh mengalahkan Semenanjung kot. Saya order nasik goreng ayam. Sangat lazat. Pana order sup daging. Enak jugak! Dak2 laki tu makan nasik lemak bungkus jek. Saye yang nak kawen diorang lak yang diet lelebih. Haha!


Lepas tue shopping sket di Bintang Plaza. Esok tu 4 of us (saye, Pana, Ariff and Fendi) pergi main badminton plak kat KRP. 1st time saya main dengan puas sebab takde orang lain pagi tue. Main 3 jam straight sampai baju basah kuyup and badan lembik2.


Diorang sangat bagus. Sangat menyokong usaha saya nak kurus. Ajak main sports la. Pastu makan saya pun diorang jaga, tak kasi makan banyak and yang berlemak sangat. Pastu if saya gedik2 pun diorang warning cecepat "Hey, nak kawen, nak kawen" Haha! Walaupun Zak tak datang lagi kat sini, nama Zak sangat famous di sini. Huhu..


Owh btw, Ariff tu trainee kat SKO nie. Junior Civil kat UTP. Saya tak pernah nampak pun muke dia before ni but he claimed saya pernah ajar dia StaadPro kat lab. Pastu dia selalu nampak saya and Zak di library. Anyway, it's truly nice to have them around. Till then.


My 1st Month in Miri

All I need now are just an INTERNET and a CAR. Internet untuk uruskan persiapan kahwin yang banyak ditempah melalui internet + untuk tujuan bisnes untuk extra income. Kereta supaya saya boleh pegi and balik keje ikut jadual saya + pegi training badminton dengan senangnya + pegi ke mana2 sahaja tanpa pening kepala + tak payah membazir duit kat pakcik teksi yang sangat gembira mempunyai customer tetap seperti saya.

Dulu masa kat UTP, saya and Zak banyak tolong angkut orang dengan Satria bulat tue ke mana2 sahaja mereka request. Ipoh, Lumut, Taiping, Penang, KL... sebut jer, if kami tak busy kami tolong hantar or ambil mereka. Tapi sekarang di Miri, kenapa jarak yang hanya sejauh 5-10 minit seems too far to them? That makes me prefer taking a cab to move around.

Tapi takdelah seme camtu. Ada jer yang tak putus2 tolong saya dari segi transportation, especially Pana and Zul Jagung. Tapi saya cam tak sampai hati nak susahkan diorang selalu. Dari dulu saya biasa usahakan sesuatu sendiri and tak biasa mintak tolong orang. Saye hanya tahu tolong orang tapi tak tahu nak mintak orang tolong saya. Huhu... Takpelah, kereta pun dah on the way.

Dalam a few days lagi genap sebulan saya kat Miri nie. Dah banyak bende berlaku actually tapi tak sempat nak update sebab takde internet access. Plus lately saya cam dah cepat let go everything. Dulu, papepun cari gak jalan nak update kat blog nie. Tapi now, sehebat atau seteruk manapun perkara yang berlaku, saya biarkan saja ia berlaku. Bila jumpa internet jer baru pikir ape yang nak ditulis, masa tue excitement dah abih and banyak dah lupa. Huhu..

Anyway, dugaan sangat banyaklah lately - physically, mentally and emotionally. Saya dah menangis a few times kat sini but no one even realized it coz absolutely saya takkan tunjuk. I think Allah is preparing me for greater challenges in the future. Bak kata Cena, kadang2 Allah tak kasi apa yang kita mahukan, tapi Dia kasi apa yang kita perlukan...

Mungkin ini yang saya perlukan untuk membina kekuatan di masa depan. Yelah, if tak pnah diduga tetibe datang dugaan secara mengejut, sakit tue nak menanggungnya. Macam sayalah. Do refer back my 2007 nyer entries. All the good things in heaven. I was so cormfortable with a smooth and happy life throughout 2007 until tetibe munculnya dramatic 2008 nie. Yelah, dulu kan saya dah selalu susah sejak dari kecik lagi. Ingatkan berkat kesabaran saya menempuhi kesusahan tue saya akan dapat better life once I'm getting older. Tapi kita kene ingat, hidup nie ibarat roda kan?

Kesimpulannya, nanti if korang ada anak, jangan manjakan dia sangat. Ajar berdikari and hidup susah sket. Nanti kan bile dah ditimpa kesusahan, terkejut takleh handle. Haha!

Owh btw, 2-4 Jun saya ade kursus di KL. 1 Jun flight dari Miri. And then sambung cuti till 7 Jun. Terima kasih kepada mak bapak Sultan Mizan yang melahirkan dia pada 7 Jun. Hihi! My mom and fiance will come to KL too, stay kat sana for a few days untuk shopping barang hantaran kawen sket. 13-17 Jun lak kene ke Kota Kinabalu lak for Borneo Games. Sekian dahulu.

Sakit Mata

Jumaat lepas saya dapat MC sebab tetiba sakit mata. Saya amik peluang cuti tue untuk setelkan banyak personal matters. Tapi Ya Tuhan kenapalah sangat banyak dugaan yang Tuhan kasi nih. Memang 2008 nih tahun dramatik ah. Takde pun bulan yang takde kisah dramatik. So nielah kisah Jumaat lepas.

Masa tue hari ke-2 period. Period pain lagi. Tumpang Ruby ke Celcom Centre sebab nak register broadband. Tapi tumpang time pegi jelah. Balik kene naik teksi sebab banyak tempat lagi nak pegi and Ruby kene balik ofis keje.

So, masa nak apply Celcom Broadband tue, officer tue cakap nama saya ada blacklist dalam akaun Maxis and kene setelkan yang tue dulu baru boleh register. Pelik gak sebab last time pakai Maxis was 3 years ago and saye dah terminate akaun tue dengan sopannya. Takde pun apa2 notis cakap ada baki tertunggak.


Pejabat Agama Islam

Tertekan takleh register lagi, saya amik teksi ke Pejabat Agama Islam Miri dulu sebab nak amik borang HIV untuk kahwin. Masa pegi kursus kawen dulu diorang cakap, if nak buat test HIV kat Miri kene amik borang kat Miri jugak. Tapi time tue tengah lunch hour.


Maxis Centre

So, amiklah teksi lain plak pegi Maxis centre plak untuk bayar and mintak issue release letter. Ha'a memang ada baki tertunggak RM75. So take note yer everyone. Sekarang nie, apa2 application pun diorang akan check kita akan ada record tak dengan Maxis. Nak apply kad kredit ke, loan ke, fixed line ke, streamyx ke, etc... So, if sesape penah guna postpaid Maxis, you'd better check 1st ada hutang ke tak.


Celcom Centre

So, pegi Celcom balik and berjaya register. Tapi malang sungguh, sepanjang pemergian saya ke Maxis Centre tadi ada ramai yang register Celcom Broadband and modem dah habis. Kene tunggu next week stok dari KL. So, saya bayar RM297 untuk bawak balik sekeping resit dan sekeping simcard yang takleh digunakan lagi. Saya dahlah sangat desperate nak pakai internet cepat. Kambing sungguh!


HIV Test

Lepas tue, pegi Pejabat Islam semula dengan teksi. Pegilah mintak borang HIV tue. Guess what, borang tue tak wujud pun kat Miri nie sebab HIV test bukan requirement untuk kawen di sini. Iskkkk!!! Marahnya saya. Dahlah tengah period pain, gi Celcom sampai 2 kali pulang dengan tangan kosong, nie pegi Pejabat Islam 2 kali pun pulang dengan tangan kosong jugak. Haiihh..

Officer tue cakap, test boleh buat kat Hospital Kerajaan kat Miri tapi form kene amik kat semenanjung. Sebbaik saya memang dah ada sekeping borang yang saya dah amik sesiap kat Besut before datang sini.


Money Flow Out

Lepas tue amik teksi balik rumah. Total tambang teksi haritu adalah RM70. Total expenses haritu sahaja dah almost RM500. Pengumuman, saya dah habiskan almost RM6 ribu hanya dengan sebulan berada di Miri. Saya sangat pening kepala. Makin nak dekat kawen makin banyak habis duit. Waaarrghhhhh!!!!! Hmmm... so silalah baca conclusion di entry berikutnya....

Ribut Taufan di Miri

A few days ago, bandar Miri dikejutkan dengan kejadian ribut yang tersangatlah kuat. Banyak giler pokok tumbang. Ada yang tumbang timpa rumah sampai runtuh rumah tue. Ada yang tumbang atas tiang letrik sampai blackout satu perumahan.

Masa kejadian tue, saya baru nak tido. saya tido awal kat sini okay. 9.30 pm dah tido. Housemate seme takde sebab keluar makan. Kesian diorang trapped dalam ribut tue. Banyak kedai yang rosak malam tue. sampai terbang cawan2 pinggan mangkuk seme. Before tidur saya usha luar tingkap. Nampak baju2 umah jiran dah terbang2. Tong sampah pun dah golek2. Bunyi atap zink rumah sape ntah kuat giler. Pastu bunyi angin cam bunyi hantu bersiul.

Tatau nape saya heartless jek tengok kejadian luar biasa tue. Dalam 10 minit tengok pemandangan tue saya terus tidur. Bunyi masih bising tapi nyenyak jek saya tidur sampai pagi esok. Esok tue kecoh kat ofis dengan macam2 cerita. Tapi keadaan jalan memang horrible ah. pokok tumbang kiri kanan jalan. Habih jammed jalan.

And semalam ribut kuat lagi tapi masa tue saya dah tidur. Tak sedar ape pun. Nyenyak sungguh tidur kat Miri nie. Huhu... BTW, ribut dijangka akan berlarutan. So doakan saye dan kawan2 selamat di sini ya!

Damn You Badminton!!

Last Friday was a horrible day. Since seme keje yang nak urgent tu dah disiapkan a day before, semalam saya takde keje till 3pm. Boss dah ke KL untuk present keje yng kami buat tue. Nazar lak tak datang keje semalam. Eddie lak pegi meeting. Bosan gile sampai terlelap kat ofis. 1st time sepanjang 3 weeks nie tido dalam ofis.

Eddie balik meeting dalam kul 3pm terus kasi saya keje. Agak banyak and tak sempat siap. Plus mamai baru bangun tidur pergerakan pun jadi slow. If stay back maybe akan siap tapi saya ada training badminton and nak tumpang kereta Pana so terpaksa balik cecepat.

Sampai di KRP, training takde rupe2nye sebab ada match badminton from outsiders, so dewan takleh guna. Siot takde orang bitau. Pana dah start training volleyball till 7.15pm. Syahnaz tak dapat tolong amik saya. Terpaksa mintak tolong Tpot and Zul amik, tue pun 6.30pm baru diorang datang. Thanks to them.

Sejam setengah saya wat bodoh KRP tue. Sangat sakit hati. Pegi tengok TV kat lobby KRP sebab cerita tengah best. Sekali datang budak2 cina tukar rancangan kartun. Waaaa! pegi naik gymnasium, tapi ramai gila orang and 98% lelaki yang sangat seksi and badan berketul2. Saya jenguk kepala jek seme dah tengok semacam sebab saya sorang jek yang tutup aurat kat situ. So turun lobby balik baca paper. Disebabkan bosan, saya keluar ke gate KRP so that takyah nyusahkan Tpot masuk dalam amik saya. Baru 5 minit tunggu kat luar tetibe hujan lak. Kene masuk balik KRP. Waaaa!

Tengah2 tensen tue, adik pulak SMS mintak duit nak buat pos motosikal. Siott, tengah2 tensen gi mintak duit. Banyak lak tue. Call Zak, dia tengah miting. Call Lily lak. Sebbaik dia ada untuk layan kebosanan saya kejap. Sampai umah baru teringat kunci rumah ada dalam kereta Pana. Kuin plak takde kat rumah. And saya takde nombor henfon Effa. Pnat jerit kasi salam, sebbaik Effa dengar and bukakkan pintu.

Saya tersangat mahu menyalahkan training badminton nie. Yer, izinkan saya emo sebentar. Masa dalam kete Tpot, saya membebel horror gaban. Siap cakap takmo pegi Borneo Games lagi. Haha! PMS wey! What to expect la kan. Zul pujuk macam2 dalam kete. Katenye, older staff ramai nak masuk Borneo Games tapi tak dapat, saya nie lak special case, masuk2 SKO jek tak sempat pegi 1st training terus dipilih. Pastu Zul cakap akan dapat gifts yang harga beratus2 ringgit yang dia dah lama ngidam nak beli tapi sayang duit. Macam2 lah dia pujuk. Huhu...

Actually, kesimpulan untuk cerita nie, terasa sangat patah kaki bila takde kereta nie. Susah hidup menumpang orang nie. Saye nie aktif bergerak. Kalau tak, takdenye saya beli kereta pakai duit sendiri masa tengah belajar lagi. And proses nak pos kereta ke sini sangat leceh. Till now tak setel2 lagi. Belum lagi kira duration kereta nak sampai ke sini, yang kata diorang paling awal is 2 weeks. Gosshhh!!! Bencinya hidup takde kereta dan takde Zak nie! Papepon, bertahanlah sebentar wahai hati... Huhu....

3rd Week At Work

4 May 08

Shopping dengan Lily kat Imperial Mall while waiting for Pana to pick me up to our rental house. Spatut checkout hotel 5 May tapi keluar awal sehari and kasi Nellie duduk kat hotel tue sehari and tolong checkout kan for me.

Sampai rumah sewa dah kul 10.30pm sebab pegi airport dulu to fetch one of our housemate. Perabot sampai kat rumah sewa petang tue so sempat pasang cadar and sangkut a few baju kurung jer. Pastu tidur.

5 May - 8 May 08

Tpot's husband had to attend a course in KL so she begged me to teman her for 3 nights. So, tidur rumah Tpot untuk 3 malam. Kiranya, baru 1 malam saya sempat masuk rumah sewa sendiri. Huhu...Kami shopping kat Emart (ala2 Tesco lah if kat semenanjung) 2 hari berturut2. I bought one stand fan yang tinggi tue for RM110 only.

Pastu best main2 dengan perut Tpot yang dah 4 bulan pregnant + tengok gambar scan baby dia. Pengalaman paling kelakar ialah bila berjaya menipu pak guard. Saya tertinggal staff card kat rumah Tpot. So, terpaksa gune yang Zul punye (Tpot's husband), tutup gambar Zul and tunjuk kat pak guard. Hehe...

Meeting With Director

Last Monday after morning assembly director SKO nie nak jumpe seme staff baru yang masuk starting Jan 08. Kami breakfast sesama. Saya duduk semeja dengan director and my boss, Raymond. Banyak bende yang bincang tapi saya tertarik dengan 1 statementnye "Find a complement reason to stay happy here. If you have a fiance, bring him/her here." Haha! I'll have a personal appointment with him soon regarding this matter. Huhu...

Working Life

Dah mula dapat banyak keje with a very short dateline. Alhamdulillah so far seme tasks dapat disiapkan on time.

One planner from PMO ade kene attach kat sini for 6 months. His name is Nazar. Thank God I have him as a partner. Sejak Larissa takde rase cam lost gile gaban. Nazar is a good "teacher". Apa yang dia ajar cepat jek saya paham compared dengan orang lain ajar. It's the chemistry that I need. Macam kat UTP, ada certain lecturer tue, ajarlah sebagus mana pun tapi saya still susah nak paham. Tapi ade lecturer yang takdelah grand sangat tapi saya paham sampai mati. Haha!

Overall, this week dah nampak sinar kefahaman in my job nature nih. Slowly lah kan. Yang paling best, boss saya Raymond tue memanglah sangat best. Bila bertembung tengah jalan saya akan cakap "Hi Boss" and he will reply "Hi tokey" because he knows I own a company, even though just a small one. And bila orang nak kasi banyak keje pada saya he will say "Sabarlah, tunggu 1-2 bulan dulu baru kasi keje kat dia. Biar dia belajar dengan abang Eddie and abang Nazar dulu.." Hehe.. napelah boss saye nih sangat baik. Mmmuahss! Huhu..


Borneo Games

Finally, nama saya telah dimasukkan secara paksarela dalam list untuk ke Borneo Games. Dahlah dah lama miss training. Guess what! One of the staff, Fahim dah pecahkan rahsia. He said pemain wanita nak pakai 2 orang je actually and now we have 3. So saye pelik nape Uncle Marli still cari sorang lagi, which is me. So, saye sekarang tengah dalam usaha memujuk diorang to put me as a reserved player only.

Fahim pun cam nak tolong coz he knows about my leg condition. Dia cakap, tak main takpe, yang penting dapat pegi Kota Kinabalu tue. Susah nak dapat peluang. Dahlah dapat macam2 gifts. Dapat beg, tshirt, jersey, etc, yang penting dapat skip keje and bleh pegi jalan2 kat Sabah. Haha! Yesss!!! Dapat pegi Sabah free2! Heee....

End of Luxurious Life

Today's going to be my 2nd last day in the hotel. 5 May dah kene check out. Cuti besday agung haritu saya, Syahnaz and Lily keluar survey kedai perabot. Banyak kedai pegi and decide nak beli kat Desmond Furniture sebab tengah ada Gawai Sale. Tapi kedai tu tutup, so harini saya pegi lagi ke sana sorang diri naik teksi sebab Syahnaz ada games kat Kota Kinabalu. Berjaya beli single bed + tilam + almari baju yang bercermin (penting untuk mekap. haha!) + delivery with just RM400.

Arrgghhh!!! After 5 weeks being pampered with luxurious hotel and superb services, tak lama lagi saya akan jadi bujang lapuk who stay in a smaller room with cheap furnitures. Huhu... Takutnyerr!! Sebab dah biasa makan mewah and banyak everyday and yang paling penting dah terbiasa mandi air panas tiap pagi. Kat umah sewa if nak mandi air panas kene boil water ah. Haha! Makan tak kesah sangat sebab memang nak diet pun. Now takley diet lagi sebab dapat free foods. Sayang woooo tolak rezeki. Huhu...

Owh lupe nak cite, masa keluar dengan Lily and Syahnaz kami pergi jalan2 di Tanjung Lubang. FYI, 3 of us adalah x-civilrawkians back in UTP and we're so close until now. Zak dah lantik Syahnaz jadi boifren kontrak saya sementara tunggu dia datang sini tapi cam Syahnaz tak menjalankan tanggungjawabnya dengan baik terhadap saya. Saya merajuk tengah jalan suruh dia stop kete and turunkan saya dia buat bebetul. Tak gune nyer Syanaz! Haha!

Me, the rejected poll dancer with Lily


Me with Syahnaz

Lily with Syahnaz


Tak amik banyak gambar. Sejak PIPE aritu jadi cam malas nak amik gambar. Tapi, itulah a few gambar kami gedik2 kat Tanjung Lubang tue. Hehe... Gemuk dan hitam kan saye sekarang. Iskkk... Takpe2 lepas nie dah leh diet dah. Hopefully. Haha!

Oklah, if takde story yang best2, I might take a break fow a while. Need to do a lot of catching up with the new job. Really hoping that the working life won't wrinkle my face. I have a wedding coming up next. Huhu... Daaa~~~

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.