PIPE Part 3 (Activities & Incidents)

Since jadual sangat padat, aktiviti pun sah2lah sangat banyakkan. And all of the activities required a strong teamwork between the team members. No wonder lah the HR people said PIPE nie ibarat kursus mengawan. Memule dengar cam tak logik, tapi pikir2 balik logik jek. Sebab dari pagi and malam asyik beraktiviti bersama2 selama 3 weeks. Dalam PIPE nie memang kene open, kadang2 terpaksa berpegang tangan seme for the sake of teamwork. So bibit2 kemesraan tu bleh timbul.

Dulu PIPE nie dibuat selama 2 bulan, masa tue ada kes yang bertunang sampai bleh putus tunang and yang dah kahwin pun boleh bercerai. Tapi semua nie bukannye salah PIPE. Seme depends atas kekuatan hati dan iman kita. Tapi masa session saya aritu cam takdelah kes seteruk tue. Adalah yang gossip sket2 tapi for me tue cam gurau2 usik2 sesama mereka jer. Budak2 lagi.. Haha!

**********

Since I was so introvert in the classroom, I chose to enjoy myself in the outdoor activities. I felt so energetic when getting out of the classroom. Being in the classroom made me feel like being stucked in the graveyard. Haha! Seme activiti yang melibatkan outdoor saya buat dengan jayanya tanpa memikirkan consequences pada kesihatan saye.

My old friends in MRSMPC banyak yang tahu tentang masalah kaki saya. Dulu selalu ulang alik ke HUSM sebab problem lutut nie. I was a sprinter and gymnast long time ago and used to injured so heavily. Doktor dah suruh stop main sport dengan serius. Sports used to be my life. Walaupun dah lama stop main, sometimes I do miss my golden moments.

Because of the old injury, I got one piece of bone sticking out of my knee. It looks like I'm having 2 knees. It'll be so painful if the bulge hits something. And I did hit a lot of things during the Mega Challenge (one of the activities). And ade 1 part tu we have to run real fast to get something within a few minutes. Since I was a sprinter, saye pecut tak ingat dunia macam dalam competition lak. Dahlah tak warming up ape.

Lepas tue dah rasa something wrong dah. Lutut dah rasa loose semacam. Sakit sendi pun dah menular sampai ke pinggang. Bangun pagi esok tu badan dah kejang, nak turun katil pun kene menggelongsor. So pegi klinik panel. Goshh!! The bulge dah makin bengkak and lebam2 and bile sentuh jer dah rasa perit gila. Doktor terus issued surat suruh xray tapi till now saya tak pegi lagi. Selamba lak tue gi main badminton dengan seriusnya. Now dah jadi cam orang kene strok dah, terdampar jek kat katil. Huhu...

**********

Another incidents masa on the way dari Permata ke Terengganu, our bus tetibe tayar meletup tengah jalan. Masa tue kat highway. Bas dah start huyung hayang and slowly menuju ke arah gaung. A few ladies dah mula freak out and menjerit2, ade gak dengar orang sebut Ya Allah banyak kali. Me and my rumet Effah lak berpelukan tak terkata sambil tengok jek bas menuju ke arah gaung. Nak mengucap pun tak mampu. Nie kalau bebtul masuk gaung sah2 kami mati tak mengucap. Haha! Syukur, bas tu sempat break bebetul sebelah gaung.

So perjalanan terpaksa delay selama 4 jam sebab nak tunggu bas lain datang kutip kitorang. Sementara tungu bas, kami lepak2 dalam semak sambil borak2 and amik2 gambar. Happy2 jek walaupun baru lepas accident. Haha.

If kat Permata saya kurang bersemangat nak ber-PIPE nie, kat Terengganu saya jadi energetic sket. I smelled home. Hehe... makan pun bersemangat. Kat Permata tetibe hilang selera makan, maybe sebab period pain selama seminggu kot. Huhu.. I prefer it to be 2 weeks in Terengganu and 1 week in Permata. Hehe... Aktiviti kat Permata mostly dalam kelas and kat Terengganu banyak outdoor. Ade trip, ade training padam api, jalan2 kat pantai, etc. so sangat best. I love my Terengganu. Huhu...

P/S : Gambar2 akan diletak dalam final part.

2 comments:

tetamu_01 April 28, 2008 at 10:20 PM  

uih... tatau plak dlu2 ang ni seorg gymnast..haha.

kunaz April 29, 2008 at 5:54 PM  

ha mmg.. aku nie mmg unpredictable. byk lg ko tatau. haha!

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.