Borneo Games Part 2

So, masa hari ke-3 saye kat ofis nie Uncle Marli turun cari saya at my workstation and kind of "forced" me untuk turun practice petang esok tue. Saye dah mule clumsy sebab raket takde, kasut sukan pun takde sebab I left the shoes at home and suruh my mom pos dengan barang2 lain sekali and tak sampai lagi parcel tue.

So balik keje malam tue saye and Sal pegi ke Bintang Plaza untuk beli raket and kasut baru. Habis almost RM200 malam tue for both items. Saye taktau nape saye nekad beli. Bukan sebab saya nak join Borneo Games pun. Tapi saye pikir2 balik sooner or later saya akan beli jugak untuk main sendiri. And God knows how hard to find a partner in badminton. Kenapa ramai perempan tak minat main badminton yer? Kat UTP dulu pun sama, sangat susah nak cari kawan buat teman main. Nie, bile ada peluang orang ajak main saya terus accept. But Borneo Games is still not in my wishlist.

So, semalam dah selamat join 1st training. Masa practice solo, not bad la. Tetibe diorang terus suruh match main double. Kali terakhir yang saya masuk badminton competition tu was 8-9 years ago for god sake. Masa tue still rule lama yang 15 points and ade 2 servis untuk each partner. And as a reminder, masa main dulu there wasn't any proper training for us tapi advantagenya dulu kami practice everyday. And maybe kebetulan dulu tak ramai good player so I managed to play up to the state level.

Now, of courselah takkan sama dah. So horror gila main double semalam. Bila dah ada rules nie, I tend to care about the rules instead of the performance. My partner Michelle memang dah terer main and selalu main. Kesian dia terpaksa meng-cover banyak kelemahan saya. She's very nice and level saya dengan dia sangatlah jauh berbeza tapi dia still treat saya dengan baik.

And then, they asked me to come for the 2nd training which is today. Saye still takleh decide nak join Borneo Games ke tak but they treat me macam saya dah a part of the team. Cuaknya. Dah lah games tu bulan Jun nie dah. Untuk praktis 3 kali semingu je memang takkan sempat. Diorang lainlah dah praktis lama. Iskkk..

One of the male player is Jagung, hasben Tpot tue. Power dowh dia main. They said the male players memang ade good record in the Borneo Games tapi untuk female memang kitorang akan selalu kalahlah sebab orang2 MLNG memang sangat terer main. Kire if saya masuk pun sekadar buat syarat jela. Haha!

Ntahla, so far saye just enjoy main. Seronok dowh berpeluh. Yeahh I really need to cut down at least 10kg before the wedding. So, saye patut gunakan peluang untuk berpeluh nie. Tapi bila menyebut pasal competition trus rasa tak best. I don't think I'm ready, lebih2 lagi risau memikirkan keadaan kaki saya yang belum xray lagi nie (will explain later). So just wait and see jelah. Huhu...

2 comments:

parchy May 1, 2008 at 8:39 AM  

pegi borneo game ke? nice la .. iAllah jmp di sana =)

kunaz May 1, 2008 at 7:19 PM  

lom decide lg paci nk join ke x. aku dipaksa nih. haha! so far aku main utk fitness jek. ko msk borneo games gak ke? sports ape?

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.