2nd Day At Work (SKO Miri)

Huhu... Seriously, I can't stop myself from skipping the stories about PIPE. Got my own workstation today and they said it is a hot place sebab before this yang dok kat tempat tue seme otai2 yang at least from E2 level. Tetibe saye yang E1 nie kene dok situ. Mencemar duli sungguh. Haha!

It was a fun day today. Well Integrity is the smallest department in the company and staff pun tak ramai. Ada 2 orang jer engineer perempuan kat sini, me and Larissa, x-utpian as well. Kesian dia, sebab saye masuk lambat, dia kene handle banyak keje sorang2 and she's going to PIPE program next week, so seme keje dia yang berlambak tue akan dipass pada saya segera. Holy crap!

Guess what, my big boss taktau pun saye pegi PIPE 3 weeks aritu. HR takde inform dia pun. He's so nice people. 1st time jumpe dah leh mengilai sama2. Haha! Awal pagi bos takde, so secretary dah kenalkan saya pada seme staff kat department tue. And bile boss balik dia pegi wat big announcement lagi kat satu department tue tentang kewujudan saya. He said "Dia sepatutnya dah lama masuk sini, tapi HR curi dia" Haha! Lawaklah Mr Raymond nie.

Tadi ade buat mini reunion kat department saye nih. X-Utpians dari macam2 department turun berkumpul and borak2. Arini 1st time jumpe Tpot and Jagung. Kami lunch sama2. Jumpe Shawn jugak, tak pernah kenal dia before this, tau nama jek, and now we are in the same department with the same position. Ramai jugak kenal staff baru yang lain. Kat sini seme sangat mesralah. Suke2....

Harini takde wat keje lagi tapi dah tau memang akan banyak keje. Larissa said that I'm going to take care of 3 Northen blocks, which are Baronia, Betty and Bokor if tak silap. Agak cuak sebab diorang seme dah start ngusik2 and takutkan saye dengan workload yang banyak yang saye tak paham pape pun. Esok boss dah suruh start pegi meeting dengan contractor and he said I'll catch up slowly from there. Boss pun tengah nak cepatkan proses saya pegi course so that saye leh cecepat turun offshore. Memang nampak sangat banyak keje.

Keluar ofis awal harini sebab kene pegi amik passport. After tue teman Sal pegi buat facial kat tempat saye buat semalam. Hmmm... orang2 kat sini punyelah susah nak cari rumah sewa. Ramai yang gune ejen, so akan konfem mahallah. Saya 1st day datang dah diberi banyak options untuk rumah sewa. Masa tengah wat facial semalam banyak sembang dengan diorang tapi tulah saye dah ade rumah. Huhu..

Balik facial pegi jalan2 sekitar hotel tue cari kedai makan. And berjaya makan mi kolok tadi. Sangat super sedap okay! Sup dia tue rasa cam sup perut Malek kat Besut tue. Korang if datang Besut wajib rasa sup perut Malek tue. Sangat sedap. Hehe... Hmmm anyway, best kalau Zak ade kat sini. Kami suke jalan2 amik angin and cari kedai makan. Kami suke masuk ceruk2 yang orang tak terpikir nak masuk and try something new. I'm happy being here and I'll be happier if Zak ade sekali untuk share pengalaman nie. Huhu...

BTW, tadi ade kenal sorang akak masa briefing. She's super nice except the fact that dia memandang rendah orang yang nak kawen awal. For her, our life stops when we get married. Hmmm saye nak jer debate tadi tapi memikirkan dia dah senior hormat jelah dengan pandangan dia yang bagi saya agak "keduniaan" sket.

Mende sangat simple actually, once kite dah set mindset kite, tulah yang akan jadi pegangan kita. Macam saye, saye dah set clubbing tue sangat super tak best so saye takkan pegi clubbing. Dia pun camtu, if dah set marriage tu is a burden, so kahwin lambat2 pun is not a big deal. And tetibe saye terharu dengan jawapan Aiman, a new staff yang dengar briefing tue jugak "Biasa kalau kita lambat sangat, yang terbaik tue biasa dah taken. Dapat kat kita yang leftovers jer" Thanks Aiman. I love your answer. Hehe.. Oklah dah panjang. Daaa~~~

0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.