1st Weekend In Miri

I started my 1st weekend here with the badminton training at 7.30 till 10.30 am. Maybe sebab tak cukup warming up, saye telah berjaya memperolehi sakit2 badan lepas tue. Balik hotel lak pegi jalan kaki hantar laundry. Laundry kat hotel nie mahal nak mampus. Nak basuh baju kurung pun RM18 sepasang.

So pegi hantar kat dobi luar yang kire ikut kilo. RM5 je sekilo and saya hantar 7 kg semalam. Banyak gila baju tak basuh, collection dari PIPE. Saye ke dobi bawak beg troli lagi sebab baju sangat banyak. Lily and Sal gelak gila pegi dobi jalan kaki bawak beg troli. Dahlah masa lintas jalan tetibe roda dia jam, pastu beg berpusing2 and tergolek2 tengah jalan. Kelam kabut saye sampai driver kete gelak2. Damn! Haha!

Balik dobi Lily ajak singgah kat hotel dia, Imperial Hotel. Hotel dia attach skali dengan Imperial Mall, shopping complex yang sangat best and murah. Nyesal lak pegi shopping raket kat Bintang Plaza aritu sebab kat situ memang barang semua mahal. Kat Imperial Mall lak tengah sale sempena Hari Gawai. Tapi takpelah, pengalaman kan. If tak pegi taktau kan. Kat Miri nie ada 5 shopping complex. 2 dah pegi, tinggal lagi 3. Eh, adakah saya wanita gila shopping? Bukan kot, saya gila ke shopping complex jer. Permandangannya indah. Haha!

So, saya merayau2 ke shopping complex tu sambil heret beg troli tue. Ramai orang pandang. Disebabkan malu, saye pegi singgah hotel lily dropkan beg tu and then sambung shopping. Lily cakap saye makin gelap after PIPE, then terus pegi beli whitening cream Garnier tue. Semoga lepas nie kulit saya akan cerah sebanyak 2 tona. Haha! Habis dalam RM200 jugaklah shopping semalam. Iskkk.. I need to do something with this. Banyak sangat spend duit nie, tak elok untuk kesihatan poket. Tapi barang2 yang saya beli memang untuk kegunaan long term so takpelah kot kan. Eheh!

Walaupun badan tengah sakit, when it comes to shopping, segar kejap badan. Tapi bangun tidur pagi nie, I couldn't move my body at all. So painful and I missed my Subuh prayer. Breakfast pun lambat sebab my movement was so limited. Paling teruk, lifting up the fork and spoon for meal feels so painful. The way I walk is much slower than the Japanese lady who wears the kimono.

Today is Sunday and I'm going to stay in my room for the whole day. Esok keje, my body need to be recharged first. My condition is too bad people, kalau perempuan lain taktau leh handle ke tak kesakitan nie. Sebbaik dah biasa menanggung penderitaan sejak kecik. Wahaha ayat~~~ So hopefully lepas nie saye bleh update pasal PIPE dah. Huhu...

0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.