1st Update From PERMATA Bangi

This is so funny. Beria cakap won't update dah dalam masa terdekat. But guess what, kat sini ade internet connection tapi kene sentiasa berebut sebab ade limited computers jek. Kat bilik pun ade wayar LAN. If tau awal2 dah bawak laptop. Haha!

Ok, tadi dalam jam 2.30 pm dah berjaya sampai ke Permata nie dengan tunang tercinta. Register kat hostel. Nama jer hostel tapi taraf dah cam hotel. Semua kemudahan ada. Best kalau Zak ade kat sini jugak. Sob sob... Tadi pun sedih gile time nak berpisah dengan Zak. Sob sob lagi... Huhu...

So far dah jumpe ramai gile budak UTP. Fuuhh memang sebbaik sebab jumpe gak geng2 Civil yang best. Tadi saye tegur semua orang yang familiar mukanya walaupun awal2 diorang cam mau wat2 tak nampak. Huhu..

Owh lupe nak bitau, rupa2nya management Petronas dah ubah sistem. New recruitment now memang wajib lalui proses induction (PIPE) nie dulu baru leh masuk keje. Before nie keje dulu baru pegi PIPE. So that's the reason ah tetibe saye kene datang PIPE secara mengejut. Orang yang dapat offer April above memang akan dapat surat inform awal2. Tapi sebab saya kan sepatut start keje February lepas tapi mintak extend till April. Huhu...

Oklah, nak naik bilik dah nak iron baju. Harini takde program lagi. Pagi esok baru start. Makan kat sini 6 kali sehari (fail lagi program diet!). Anyway, agak terasa sedikit homesick sebab dah lama kat umah. Hihi... Rindu lak kat 2 ekor kucing putih tue. Owh lupe nak bitau, kucing kecik putih tu saya namakan dia Miri and mak dia saya namakan Kuching. Haha! Kuching tengah sarat pregnant now, kire nanti Miri akan dapat adiklah. Sedihnye tak sempat sambut baby Kuching. Huhu...

Pemergian saya diganti dengan kehadiran seorang perempuan baru. Sape lagi, akak ipar sayalah. Glad dia dapat adapt dah dengan rumah kami. Dia sangat rajin mengemas rumah. Hari ke-2 kat rumah dah kene stay up tak tido langsung buat keje dengan my bro. Glad dia tak komplen and dah faham tanggungjawab dia after nie memang kene susah senang bangunkan bisnes family nie.

So rasanya nie je dulu update untuk setakat nie. Aktiviti untuk PIPE nie sangat padat so saye tak sure akan dapat update lagi ke tak in future but I'll try my best sebab confirm akan banyak bende nak ceritakan. Owh, until now saya belum ada rumet lagi. Tataulah dia kensel datang or tak datang lagi. So, till then. Daaaa~~~

0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.