Trip To KL With Adiks

Fuuhh!! Penat. Saye baru balik rumah. Ok, plan asal adalah pergi ke Muar untuk makeup pengantin di samping bawak adik saye Piju jenjalan. Piju nie my only adik yang paling jakun dlm rumah nie. Dia tak pernah keluar Besut-K.Trg-Kelantan. Dia belajar till SPM jer, sekolah pun dekat rumah jer. Kesian plak dia tak pernah kenal dunia luar.

Tapi cam biasalah, dramatik... so plan ke Muar kensel last minit. Tukar pegi jalan2 ke KL lak. Hari 1st lepak2 kat Ipoh dulu. Ajak Piju tengok wayang. Movie Vantage Point. Sekali jumpe Intan dgn Padil lak dalam cinema tue. After tengok movie, kami (saye, Zak, Intan and Padil) benti minum kat kedai mamak lak sambil borak2. Susah dah nak jumpe nanti kan.

Esok tue gerak ke Shah Alam dulu utk amik my another adik kat UITM tue, Piji. Piji nie kembar Piju tapi diorang tak seiras. Sorang lahir kat umah kat Besut (Piji), sorang lahir kat hospital Kelantan (Piju), tapi same day lah. Ade kemungkinan Piju tue tertukar kat hospital. Hahaha! Dulu masa kecik2 diorang selalu gaduh. Nie dah besar Piju asek rindu kat Piji jek and dia sangat happy dpt jumpe kembar dia tue.



So, inilah adik-adikku. Yang baju kuning tue Piji, yang kurus sket tu Piju. Just ignore my face people. I look so pale. Did I mention that I was having a very bad fever before saye ke KL? Owh, sangat teruk. Saye sakit camne pun susah nak hilang selera makan but this time memang takde selera makan langsung. And malam saye bertolak ke Ipoh tue merupakan hari 1st saye baru start nak pulih dari demam. Asal asek demam jek lately???

Btw, actually nak tunjuk 1 bende lagi dalam gambar tue. Look at my hand people. It's a new handbag okay! Tue baru je lepas beli tue. Brand Giamax. Sale okay! Dapat diskaun 50% so dapat dalam RM60 jer.


Selain tue, beli purse nie jugak. Giamax jugak. RM30 only okay!!! This one 70% less tak silap. So, nie jer the only barang yang saye shopping. Selebihnyer bawak budak2 tue jalan2 sahaja. Alhamdulillah, semua berjalan lancar, Piju pun nampak sangat enjoy dengan trip nie. Dia shopping sakan sampai kakaknya sudah jatuh miskin (celake!).

So after balik dari KL, we spent another day in Ipoh before going back to our hometown. So, I'm home now. Tengah period pain now. Urgghhh!!! Tak suke! Once again, segunung thanks buat Zak yang sanggup penat badan and spent masa and wang untuk layan kerenah bakal adik ipar dia. You are the greatest man dear. Love ya!



P/S : Still teringat kat Piju yang 1st time masuk dalam LRT aritue and asked me "Nak kasi tiket kat drebar ke ni?" Huhu....


2 comments:

Amie March 10, 2008 at 5:13 PM  

isk2, kesiannya Piju. Tp nk gelak gak bab nk kasi tiket kat drebar. haila2~

kunaz March 11, 2008 at 10:57 PM  

amiee!!! finally. akak tlupe link blog amie, nk check blk komen lama2 malas. bagus2. nnt akak add kt link. heeee... ha tula.. piju tu sgt jakun. ksian dia.. heh!

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.