Preparation To Miri Part 1

Early March haritu saye tetibe terkaget dan teremo sekor2. Maybe sebab period kot. Kaget sebab bila saya buatkan to-do-list untuk bulan March I found out that I wouldn't have much time before leaving for Miri.

Plan asal, bulan Mac nie kire cam preparation month ah before keje kat Miri. Nak practice bangun pagi (ofis hour kat Miri starts at 7.30 am) and nak tukar balik mindsetting dari duduk kat rumah and keje sendiri ke keje dengan orang with a permanent job (terlalu biasa working on my own and often find difficulty working with others). Seboleh-bolehnya taknak culture shock cam certain people. Tak ready mind, physical and soul lagi untuk pegi keje tapi push jugak untuk keje.

Tapi tulah, March is a goddamn month that ruin my goddamn life (uih! emo). Sangat penat till seme plan tue tak dapat dilaksanakan langsung. Pastu kaget sebab tak ready barang2 untuk ke Miri lagi. It's not like I can come back home during weekends to bring things phases by phases. So bile dah kaget terus jadi emo. Haha!

Demi kasih sayang (demi tak sanggup tengok saye emo to be exact), Zak sanggup amik cuti lagi untuk datang sini untuk teman saya shopping barang2 ke Miri. So, dah berjaya shopping major stuff untuk dibawa ke sana. Kami shopping di KB Mall. Jauhnya beza shopping di KL and di KB. Super saving!

Untuk pakaian, Zak beli 3 pants and 2 kemeja (plan asal dia nak teman jer takmo shopping tapi saye selaku iblis shopping berjaya menghasutnya. haha!). Mine lak 8 pcs (1 jeans, 1 blazer, 1 kebaya, 2 pants, 3 kemeja) Thank god baju kurung saye dah banyak till tak muat almari (I love wearing baju kurung!) so tak payah dah beli kain untuk buat baju kurung. Pakai jela yang lama2.

12 and 14 Mac aritu Petronas ade call suruh report duty 17 Mac plak. Heck no lah kan! Napelah sangat last minit keje diorang. Huhu... So yesterday baru start packing barang sket2 untuk ke Miri. Kene bahagi masa dengan buat hantaran kahwin abang 21 and 28 Mac nie dengan dokumen tender. Rumah pun tengah bersepah cam tongkang meletup. 21 malam nie lepas mekap akak ipar akan naik bas ke Ipoh lak sebab nak pegi kursus kahwin kat sana selama 2 hari. Nak sambung shopping kat Ipoh lak sket lagi.

So tue jer baru preparation nak ke Miri. Thanks to my fiance. If dia tak datang tak start prepare lagilah jawabnyer. Because when he comes here, schedule saya akan automatik di-clearkan and diisikan dengan entertain Zak sahaja. It was a fun day sebab hanya kami berdua. Before this if berjalan or shopping kene pikir untuk orang lain sekali. Macam2 orang kirim. Tapi kali nie, hanya kami dan barang2 kami (owh plus telur penyu nenek saya ngidam nak makan)

So sangat enjoy jumpe tunang tersayang setelah bermati-matian memenatkan diri. Zak pun nampak sangat enjoy datang sini. My family and I were having so much fun with him sampai Zak rasa takmo balik Ipoh dah. Haha! See you again dear this coming 22 Mac!

0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.