Hectic March!

Eh semua orang! Saye belum ke Miri lagi. Ade lagi nie haa.. tapi tuela, bulan March nie sangat busy okay. Guess what people, should be setiap minggu saye terpakse turun mekap orang. Clashing pun banyak. Bulan 3, 5 dan 12 adelah musim durian runtuh buat makeup artist/juruandam. Tapi saye terpakse reject banyak requests sebab I really need time for myself. Kursus kahwin pun tak pegi lagi okay!!! Ahh takpelah, makeup dah tak jadi priority saye dah now.

1-3 Mac ke Ipoh and KL dengan Piju (refer my previous post). Lega sempat tunaikan tanggungjawab bawak Piju jalan2 keluar Trg before terbang ke Miri. 7-10 March saye ade kat K.Trg. Makeup orang (refer my fotopages), pegi kenduri kawen relatives, amik wat blk nenek, etc. 11 March ade wat majlis solat hajat lak kat rumah nie sempena abang saye nak kawen + saye nak gi Miri. Makan2 semua gotong-royong buat sendiri so sangat penat yang teramatt!

13, 15, 21 and 28 March adalah hari-hari terakhir saya mekap. 22-23 March nak pegi kursus kawen kat Ipoh. Sepenat2 saye, saya rasa abang saye lagi penat. Dia kawen 13 Mac nie dah tapi satu ape pun dia belum prepare. Keje sangat banyak. Dia balik umah jam 8 am setiap hari sebab terpaksa stay up buat keje. Kesian. If I were him, saye sub jer semua tender yang belum siap tue kat orang lain and fokus pada marriage nie dulu tapi dia takmo. Hmm....

Terpaksalah saye and mama saye uruskan soal kawen dia nie. Nasib baik majlis simple jer. Buat kenduri kesyukuran jer. Sangat kecik kecilan. So sesape yang free silela datang masa resepsi 28 Mac nanti yer. Tapi majlis sangat keciklah. Tapi jemputlah makan2. Huhu...

Nak cerita details tak tercerita. Kesimpulannya sangat banyak benda nak kene setelkan bulan March nie. Kesihatan pun asyik naik turun jer now. Kejap sihat kejap nazak. Iskkk... Hopefully seme bende berjalan lancar....


0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.