Abang's Marriage

Too much going on lately but can't find the right time to write them here. I start with my abang's marriage. As I used to mention before, the marriage can be classified as a sudden marriage. My abang dengan wife-nye kahwin sebab arrangement dari kawan2 my mom yang dah bertahun2 try carikan jodoh untuk dia. Sangat susah nak jumpe, so bile dah jumpe terus kahwinkan diorang. Hehe...

My abang nikah 13 Mac selepas Isyak. Macam yang saye dah mention kat fotopages, it was a dramatic solemnization ceremony. Imam malam tue kene nikahkan 3-4 pasang pengantin and he suddenly nak pergi majlis my abang dulu. Last minit nyer info so sangat kelam kabut. Imam terpaksa tunggu rombongan lelaki 15-20 minutes. Saye memang dah kat umah my sister-in-law untuk mekapkan dia. Mekap pun tak sempat siap abes. Tudung senget benget. Ah belasahlah, janji leh kawen!

At 1st saye agak risau sebab abang saye tu darah gemuruh sket. So bila dah jadi kelam kabut camtu saye risau dia makin cuak and takleh selesaikan akad dengan sempurna. Tapi alhamdulillah, if dah nak berkat tue insyaallah seme bende berjalan lancar. Sekali lafaz jer and dia cukup tenang malam tue.

Agak sayang sebab tak panggil fotografer malam tue. My akak ipar ni pure orang kampung. Tak tau pasal fotografer and fotopages seme2 nie. If saye bukan juruandam ntah2 dia mekap sendiri malam tue. Huhu... majlis memang sangat simple. Majlis tunang saye haritu lagi meriah saya rasa. Haha! Tapi bak kata sayelah, if dah nak berkat tue kan, simple camne pun kami semua tetap sangat happy malam tue.

So tahniah to my abang. Tak payahlah saye langkah bendul nanti. And lega nanti ade orang leh tolong2 dia kat kedai. My abang sangat pemalu till tak pernah recruit pekerja perempuan. Nie dah ade wife insyaallah ringanlah sket beban keje dia. Her wife nanti akan jadi suri rumah dan pembantu kedai sepenuh masa. Kenduri belah perempuan nanti akan dibuat pada 21 Mac and 28 Mac untuk pihak lelaki. 1 April lak caucincau ke Miri. Heeee~~~~


0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.