Abang's Kenduri Part 2

Kenduri sambut menantu kat rumah saya dah selamat berlangsung 28 Mac yang lalu. Sori lambat update sebab komputer seme dah kene disassambled untuk kosongkan ruang rumah.Kenduri yang 100% gotong royong memang sangat memenatkan. I wish I could have more money untuk hire catering nanti for my event, tapi kat kampung saya nih budaya gotong royong masih terlalu kuat and catering tu cam sangat luar biasa kat sini. Susah tue. Haihh.. huhu...

Kesibukan semua orang menyebabkan pemergian saya ke Miri dah tak termasuk dalam priority langsung, so sayalah yang penat. Kenduri abang saya tolong jugak, persiapan ke Miri pun saya buat sorang2.Banyak gak nak kene setel before ke Miri selain packing. Kene amik ukuran baju untuk akad nikah, kene cari kain, kene amik borang2 nikah, and yang paling penting buat manual untuk orang amik alih tugas saya kat umah nie setelah ketiadaan saya.

Tetamu yang saya rasa paling istimewa buat saya masa kenduri abang saya adalah Irma, salah seorang client mekap saye. Huhu... Tak sangka lak jumpe lagi.Overall, kenduri just so simple and sepatutnya tak penat, tapi sangat penat sebab tak well managed sangat dari segi persiapan sebab semua orang sibuk dengan banyak bende lain selain kenduri nie. Tapi alhamdulillah finally semua dah selesai.

Maka, officially, saya dah quit sebagai freelance makeup artist buat waktu ini. Tengoklah pada mood saya in future camne lak. As for now, cam tengah berkobar nak try commit dengan kerja dengan Petronas nie walaupun majoriti cakap keje kat Petronas membosankan. Huhu... Just wait and see lah kan. Hehe..

0 comments:

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.