To Labulat

Hehe... Aneh sungguh topic ini. FYI, labulat is one of the visitor of this blog. One day she/he asked me this question "kunaz,in ur opinion.who's more important;d one who loves u d most OR d one u love d most and why..."

So labulat, anda diingatkan bahawa jawapan ini adalah berdasarkan dari pengalaman saye sendiri and most of the time, lain orang lain pendapatnya. Since kamu tanye tentang pendapat saye sendiri, here's the answer.

As a female, I think the best choice would be the one who loves us more. Sebab in the end, it's the love that we are looking for, bukan orang tue. Contoh, dulu saye pernah berangan, bestnye if boleh bersama lelaki tue, lelaki nie, etc. Hensem, kaya, etc... Masa tengah2 berfantasi tue, end up saye terfikir, none of them could love me more than my current man does. Macam2 mana pun, end up nanti kita mahu diri kita disayangi....

Lelaki nie if dah sayang bebtul kat perempuan tue, dia akan sanggup bekorban apa sahaja. So, pilihan ada di tangan kita. Kita nak dilayan macam puteri atau kita bersusah payah membentuk hati orang lain untuk menyayangi kita.

So if the man loves us, kite dah dapat 1 kasih sayang kat situ. Perempuan nie hatinya lembut. Senang nak semai rasa kasih sayang dalam diri kita untuk sayang balik lelaki yang menyayangi kita. If lelaki, kita tak pasti one day nanti mampu ke dia sayang kita macam yang kita nak. Takut nanti yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran.

Macam2 mana pun yang paling penting kita mintak bantuan Allah jugak. Buat istikharah seme tue and banyakkan berdoa. Sebab kita taktau hati manusia camne kan? Plus, zaman sekarang nie, macam2 istilah cinta dah wujud dalam dunia nie. To certain people, love is holding hands, hugging and living together unmarried. Susah nak cari pasangan yang faham istilah cinta the way we understand it.

Maksudnya, manela tahu kan, orang yang sayang kita tue sayang sebab mende lain kan? Kalau sayangnya tak berlandaskan Islam, baik kita try pupuk rasa kasih sayang pada lelaki yang kita sayang tue kan. If dia lelaki yang baik, insyaallah dia akan hargai kasih sayang kita tue.

Kesimpulannya, love is complicated. Nasihat saye, buatlah kajian dulu tentang peribadi 2 lelaki tue. Jangan simply redah jek bila dah terbit rasa suka sket. Cinta tak pernah buta, tapi kita yang buta kerana cinta. Yang paling penting, cinta tue sangat berharga, so hargailah orang yang mencintai kita.... So to labulat, semoga anda dianugerahkan cinta sejati one day. Huhu....


2 comments:

Anonymous February 5, 2008 at 7:21 PM  

a very deep thought of yours!

kunaz February 6, 2008 at 6:13 PM  

yeah, i'm a bit particular when it is about love. huhu.. tq dude!

Blog contents © Stories of Heart 2010. Blogger Theme by NymFont.